• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BUKAMILAHodinový manžel, hodinová manželka
    HYENA77
    HYENA77 --- ---
    Ahoj, je tu prosím někdo, kdo by zařídil demontáž patra na spaní 200x250cm zapuštěného do zdi, Praha 5, Tomáškova ul.? A potom to patro postavil u nás v bytě na Žižkově? Nějak po Velikonocích? Pošta prosím.
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    Nakonec vyřešeno, díky
    SMIDCORE
    SMIDCORE --- ---
    VLADDRACUL: hele dodavku mam, muzu pomoct s prevozem, ale pujcujem jen pres hopygo..
    co bys potreboval odvizt?? muzem se dohodnout
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    MAKROUSEK: Ona mi dneska padla jedna domluvena. Cena rozhoduje, nepotrebuju nic extra. S pujcovnama je trabl kvuli otvirackam, co jsem koukal, tak bych si musel brat minimalne na hodinu volno z prace abych ji pristi den vratil
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    VLADDRACUL: Mel jsi resit driv, Car4Way pujcujou, ale musej ti overit ridicak. Jinak zalezi, kolik penez chces dat, kazda autopujcovna pujcuje i dodavky. Ja pouzil parkrat taxipraha i s ridicem, co taha veci.
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    Ahoj, nevim kde se zeptat, tak to zkusim tady. POtreboval bych zitra pujcit dodavku, cca od sesti do max desiti vecer. Cesta po Praze, vsehovsudy par kilometru. nevite o necem?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    potřebovala bych doma pár věcí udělat, něco přivrtat na zeď, podříznout dveře, na nich vyměnit zámek a kování, spravit žehlící prkno (ulomily se pacičky, kterými na něm drží přidělaná zásuvka a vodící drát na kabel žehličky, zásuvka je zcela neporušená)
    ideálně k tomu vyměnit dvě zásuvky v kuchyni za takové ty s jednou natočenou
    a ještě ideálněji přemontovat skříň v předsíni na umístění pračky + vybudování zásuvky pro ni a sušičku (odpad a přívod vody tam jsou, ale skříň dělal blbec, takže po umístění pračky by se tato při ždímání rozpadla)
    Praha 8
    SEASA
    SEASA --- ---
    DEMENAPIVO: už vyřízeno, navrtáno atd. ale díky, že ses ozval. (potřebovala jsem to vyúčtovat do práce, tak to zrovna bez dokladu nešlo...)
    DEMENAPIVO
    DEMENAPIVO --- ---
    SEASA: kdyby sis to rozmyslel/a s tim dokladem, tak dej vedet, udelam ti dobrou cenu a bydlim taky na sporaku..
    SEASA
    SEASA --- ---
    ahoj. sháním někoho, kdo by mi navrtal pár věcí do zdi (TV, zrcadlo, věšák, 2 nástěnky) a složil palandu a dvě skříně z Ikey v bytě na Spořilově. potřebuju na to daňový doklad. můžete někdo? případně víte o někom? díky.
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    Ahoj, pottřeboval bych zítra do 10:30, nebo po 17:00 do 18:00 pomoct naložit na Ohradě skříň (110 šířka, 164 výška) z prvního patra a přestěhovat jí na Želivského do 5. patra a sháním na to jednoho člověka na pomoc. Cenu nabídněte :)
    SARGO
    SARGO --- ---
    Zdravím, vážně to tu funguje? :-)
    Potřebuji: vytapetovat předsíň (jedna zeď cca dva a půl metru) a udělat podlahové lišty (do relativně členitého prostoru).
    Praha 13, nejlépe dnes! :-D No dobře, příští týden stačí (ale dneska možno taky :-)).
    ZERO
    ZERO --- ---
    čau
    poptávám montáž nové kuchyňské skříně s vestavěnou myčkou spolu se zapojením myčky. Skříň ke smontování i myčka jsou nově zakoupené. Termín by byl ideální do poloviny listopadu.
    díky za nabídky do pošty :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    KEIKIN: Tak takto ano, to mi přijde automatické.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    CUKI: nafotím, popíšu a zeptám se. To se přeci dát řešit i po netu ne ? Navíc si myslím, že hodinový manžel je v ideálním případě spíše taková dlouhodobá spolupráce. Když zákazník nemá čas nebo je nešikovný, tak se dá očekávat, že ty služby bude využívat častěji.
    CUKI
    CUKI --- ---
    KEIKIN: A co si představuješ pod tím pojmem kompletní poradenství?
    Já dělám třeba stavební konzultace, ale mám jak hodinovou sazbu od 300/h Tak minimální částku. To je litr plus nějaká doprava. Bez toho bych lítal po všech čertech a nic z toho. Tohle odfiltruje výborně ty, kteří o mou práci opravdu stojí.
    Předpokládám, že hodinový manžel to bude mít podobně.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    CUKI: vím jak to myslíš, asi to platí obecně o byznysu, kamarády nebrat.Dneska si lidi kupují hlavně svůj čas. Mně by nevadila hodinová sazba 350 Kč, spíše bych přivítal komplexní poradenství před tím než si zaplatím tu hodinovku.
    BLUMIR
    BLUMIR --- ---
    CUKI: Je to všude stejný. Práce pro kamarády / sousedy / známé jsou nejhorší protože ti je blbý si říct o nějaký peníz (abys nebyl ten nenažranej) a oni zase se bojí říct že takhle to nechtěj (to bys zase řekl že si vymýšlej). Výsledek je vzájemné nedorozumění a ty vztahy jdou do kopru.

    Obecně ta situace je blbá. Už i ukrajinci zjistili, že si mohou říct o 250-300/hodinu protože lidi nejsou. Jenže kvalita jejich práce je občas dost tristní. A ty když jsi šikovný tak by sis měl říct o víc. Z tohoto důvodu nemůžeš dělat pro známé, sousedy nebo kamarády, protože když si řekneš o 400 tak je konec přátelství. To že jim to ukrajinec zmrví je další věc, ale prostě češi jsou na peníze a pokud je máslo někde o pětikačku levnější, tak se o ně porveme a s prací je to stejný. Ale prostě platy rostou, topenáři, instalatéři, zámečníci v Praze berou 350-500/hodinu a už se vůbec nerozpakují.

    Pak jsou obrácený extrémy. Sháněli jsme malíře a ten nám po prohlídce řekl, že vymaluje byt 3+1 (včetně drobných oprav, přebandážování prasklin apod) za 80 000,- a to ještě lokalita Cheb. Vyhodili jsme ho z okna a ještě jsem ho za letu kopali do řiti. :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    KEIKIN: Tak takto jsem to nechtěl hodnotit. Jen že je to o tom, že tato práce pokud se jí někdo živí je často dost ošemetná a mnohdy i nevděčná. U těch sousedů se kterými se dobře znám není problém si vzít jakýsi TODO list a dělat věci jak uznám za vhodné dle nějaké hodinové sazby. Ale u cizích lidí bych měl problém říct nevím jak dlouho to bude trvat tedy kolik to bude stát a co vše půjde rozumě vyřešit a co ne. Když dělám třeba nějakou stavbu jsem schopen ji relativně přesně cenově odhadnout. A říct bude to stát tolik a tolik a bude to tehdy a tehdy.
    Práce hodinového manžela je ale z mého pohledu o hodně drobných věcech které se cenově moc dopředu odhadnout nedají. Takže buď si řekneš přemrštěnou částku a nebo je to hodně na vzájemné důvěře, kterou k cizímu "poskytovateli služby" nikdo nemůže na počátku mít. proto by mě zajímalo jak to funguje v praxi u člověka co se tím regulérně živí. Já se k tomu vždy dostal přes nějaké reference někoho u koho jsem něco dělal. Ale jak tohle funguje jinde by mě dost zajímalo.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    SATOO: ano, společnost je nemocná, pokud jsis nevšiml. Když bys šel na dřeň tak to pochopíš, že spousta požadavků lidí je zabarvena jejich vnitřními problémy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam