• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    SAMOUT: Vzdyt to je uz asi dva roky stara zprava. Jen v CR to francizant drzel o neco dele.

    Menswear shop T.M. Lewin to close all UK stores, go online only | Reuters
    https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-britain-tmlewin-idUSKBN2412X4
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    UMIAKI: U nas jo, ale ty ceny jsou nesmysl, +10%, a muzes mit v LP kosili, ktera ti vyrazne lip sedne. Navic majitel se klasicky chova jako zmrd (od zacatku ceskyho zastoupeni TML), pac deklaruje, ze to jsou jeho kosile usity dle navrhu designera z TML, ale na webu maj obrazky kosil CT.
    Non-Iron – ANTHONY'S
    https://www.anthonys.cz/collections/non-iron-kosile


    KOUDY: Hele, vypadalo to na komplet konec, ale snad nasli novyho vlastnika.
    Shirtmaker TM Lewin could return to UK high street in rescue deal | Retail industry | The Guardian
    https://www.theguardian.com/business/2022/apr/08/shirtmaker-tm-lewin-could-return-uk-high-street-rescue-deal
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    KOUDY: Nahradil je přece Anthony's, ne?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SAMOUT: Shit. To je skoda. Mam od nich par kosil a obleku a supr kvalita. Stahujou se z CR? Nebo komplet krach?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    T.M. Lewin down, nedali brexit a covid.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    GEGE: S těmi mám osobní zkušenost a nejsem si úplně jist, zda bych je mohl doporučit…
    Počínaje tím, že mi slíbili opravu do týdne (kovová očka do vrchních dírek, přebroušení a přelakování špičky) a nakonec to učeň narychlo opravoval až když jsem si pro ty boty šel…
    …druhý den jsem v nich potřeboval být na svatbě, nebyl čas cokoliv řešit, ale výsledek je spíše průměrný…
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    GEGE: ty vyuziva i le premier, priznam se, ze ja tam jednou byl svedkem uplne nesmyslnyho vystupu/chovani k zakaznikovi, a od ty doby jsem tam nebyl, ale zkusim znova teda
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    GEGE: Potvrzuji/pridavam pozitivni reference. A prodava levne, kvalitni cedrove napinaky. Akorat tam nekdy jsou fronty zen, co si nechavaji spravit kabelky, a on se s nimi vykecava o tom, ze umi vuittonku spravit lepe nez oficialni obchod :-).
    GEGE
    GEGE --- ---
    AHASVER: tenhle typek je pry velmi spolehlivy a cenove prijatelny: https://www.lamarche.cz/kontakt/ ja se k nemu brzy chystam, bratrovi zachranil boty, ktery vypadaly na vyhozeni.
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    AHASVER: Nedavno proletel internetem Andrej Nemec z Barrandova, tak si na nej zkus sehnat konkretni reference, jestli to neni jen medialni bublina.
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    SVEC

    ahoj, mam par bot, ktery bych si rad nechal znova podrazit. nemate tip na nekoho dobreho, ke komu lze odnest boty za 10, 12 a neplakat u toho do polstare? (jako je moznost to poslat zpet do fabriky, ale brexit to dost komplikuje, navic mam vic znacek - loake, grenson, church’s - a rad bych to vyresil pri jednom)
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    TML se hlavně úplně zesral kvalitou. Objednával jsem u nich klasickej kepr, bilý košile, co mají být náhrada John Francomb a těm původním nesahají ani po kotníky, jedno vyprání a košile vypadá jako Francomb po 4 letech.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    SAMOUT: Já teď už měl v košíku naházený nějaký za asi 25, ale nakonec jsem je nevzal, nebyl jsem si jistej velikostma a radši zůstanu u CT, kde už to mám vyzkoušený...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    BOBASH: TML ma ted velkpu cast kosil za €7X, to uz je docela ulet. Jedna z mych MTM kosil z LP byla levnejsi (vyprodejova latka). Jako kdyz jsem tam bral kosile v rozpeti 20 - 35 €, tak to byly nakupy po peti ci sedminkusech, ale takle at si to vetknou za klobouk. Navic zcela zmizel multibuy.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    BOBASH: Tak to ale neni. Ty segmenty funguji vedle sebe. Je dokonce dost znacek, ktere maji RTW, MTM i bespoke (treba Brioni nebo Zegna). Jsem dnes v Londyne a je tu spoustu prikladu, ze zkrachovat muze i RTW (T.M. Lewin) i bespoke (Gieves & Hawkes).
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    GHOSTSTALKER: O tom se nepřu, taky krejčí co to udělá takhle levně bude muset bejt někde na venkově.

    Pointa byla, že MTM je shora tlačený bespoke od krejčího, zdola kvalitní konfekcí a to není úplně komfortní pozice, ani bez pandemie. S pandemií už je to patrně průser.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Kvalitni oblek na kazdej den je imho 25+..mam par obleku na miru a vsechny staly pres tricet..Akorat jsem z nich teda vyrostl v ramenou..coz me dost sere.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    BOBASH: Nechci rikat, ze za takovou cenu se oblek na miru udelat neda, ale kdyz si vezmu, ze udelat kvalitni oblek zabere 40+ hodin, tak to mas s 15k pomerne mizernych 375 Kc za hodinu, i kdyby material byl zadarmo. Kvalitni latky AFAIK zacinaji tak na 5k za metraz na dvojdilny oblek. V teto cenove relaci bych si radeji koupil kvalitni konfekci - napr. https://www.piniparma.com/collections/suits - nez riskoval neco, co si rika bespoke.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    GHOSTSTALKER: 11k je nejlevnější Le Premier, a ještě před pár lety jedna moje známá a kamarádem vyzkoušená krejčová začínala s oblekama někde na 12. Je mi jasný, že vyhlášenej krejčí v centru Prahy bude tak na dvoj- až trojnásobku, ale pořád určitě půjde třeba kolem 15 něco pořešit.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    BOBASH: Oblek na miru za 10k? Tak to asi zalezi na krejcim, ale ka bych to neriskoval :-).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam