• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    SVEC

    ahoj, mam par bot, ktery bych si rad nechal znova podrazit. nemate tip na nekoho dobreho, ke komu lze odnest boty za 10, 12 a neplakat u toho do polstare? (jako je moznost to poslat zpet do fabriky, ale brexit to dost komplikuje, navic mam vic znacek - loake, grenson, church’s - a rad bych to vyresil pri jednom)
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    TML se hlavně úplně zesral kvalitou. Objednával jsem u nich klasickej kepr, bilý košile, co mají být náhrada John Francomb a těm původním nesahají ani po kotníky, jedno vyprání a košile vypadá jako Francomb po 4 letech.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    SAMOUT: Já teď už měl v košíku naházený nějaký za asi 25, ale nakonec jsem je nevzal, nebyl jsem si jistej velikostma a radši zůstanu u CT, kde už to mám vyzkoušený...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    BOBASH: TML ma ted velkpu cast kosil za €7X, to uz je docela ulet. Jedna z mych MTM kosil z LP byla levnejsi (vyprodejova latka). Jako kdyz jsem tam bral kosile v rozpeti 20 - 35 €, tak to byly nakupy po peti ci sedminkusech, ale takle at si to vetknou za klobouk. Navic zcela zmizel multibuy.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    BOBASH: Tak to ale neni. Ty segmenty funguji vedle sebe. Je dokonce dost znacek, ktere maji RTW, MTM i bespoke (treba Brioni nebo Zegna). Jsem dnes v Londyne a je tu spoustu prikladu, ze zkrachovat muze i RTW (T.M. Lewin) i bespoke (Gieves & Hawkes).
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    GHOSTSTALKER: O tom se nepřu, taky krejčí co to udělá takhle levně bude muset bejt někde na venkově.

    Pointa byla, že MTM je shora tlačený bespoke od krejčího, zdola kvalitní konfekcí a to není úplně komfortní pozice, ani bez pandemie. S pandemií už je to patrně průser.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Kvalitni oblek na kazdej den je imho 25+..mam par obleku na miru a vsechny staly pres tricet..Akorat jsem z nich teda vyrostl v ramenou..coz me dost sere.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    BOBASH: Nechci rikat, ze za takovou cenu se oblek na miru udelat neda, ale kdyz si vezmu, ze udelat kvalitni oblek zabere 40+ hodin, tak to mas s 15k pomerne mizernych 375 Kc za hodinu, i kdyby material byl zadarmo. Kvalitni latky AFAIK zacinaji tak na 5k za metraz na dvojdilny oblek. V teto cenove relaci bych si radeji koupil kvalitni konfekci - napr. https://www.piniparma.com/collections/suits - nez riskoval neco, co si rika bespoke.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    GHOSTSTALKER: 11k je nejlevnější Le Premier, a ještě před pár lety jedna moje známá a kamarádem vyzkoušená krejčová začínala s oblekama někde na 12. Je mi jasný, že vyhlášenej krejčí v centru Prahy bude tak na dvoj- až trojnásobku, ale pořád určitě půjde třeba kolem 15 něco pořešit.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    BOBASH: Oblek na miru za 10k? Tak to asi zalezi na krejcim, ale ka bych to neriskoval :-).
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    GHOSTSTALKER: Já myslel cenou. Rozdíl mezi Le Premier MTM a šitím u krejčího už není takovej.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    BOBASH: MTM normalnim krejcim moc nekonkuruji. Ja u nich nakupoval docela dost tak pred 6 lety - boty, kosile, obleky, svetry, chinos... ale uz je se posunul jinam a vadi mi jak jejich strihy (slim everything) tak jejich vyroba (Cina) tak jejich "poradci" (100 % obchod, 0 % styl a znalosti).
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    SAMOUT: Boty nosím jenom Loake (mimo tenisek, samozřejmě). MTM košile na sebe jsem nezkoušel, možná by mě ta "zakázkovost" oslovila, ale když jsem schopen s trochou snahy nakupovat košile u Tyrwhitta zhusta i pod litr, tak tam prostě není moc motivace.

    Z větších věcí od Le Premier mám akorát kabát, kterej je dobrej a za tu šestku, co stál v akci, je ok. Ale bez akce stál 10 a to už nevím, jak moc by se mi chtělo. Navíc TML a CT a podobně mají větší výběr apod.

    Prostě neříkám, že je LP blbý, ale na to, aby konkurovali velkejm konfekčním značkám jsou malí, na to, aby jim konkurovali s tím MTM, tak už je to na spoustu lidí drahý (a dostává se to do konkurence ještě větším značkám s větším jménem) a hlavně už to začíná konkurovat normálním krejčím.

    I podle toho, co říkal Lohniský v rozhovorech, se pustili do docela tučnýho sousta a nejspíš úplně nevědí, ze který strany se zakousnout.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    BOBASH: Ja ma od nich dve mtm kosile, dve saka, naprosto cajk. Plus Loake jsou boty s velmi dobry pomerem cena / vykon.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    SAMOUT: Já do kanclu nechodím a stejně tam občas nakupuju. Ale je pravda, že čím dál míň – jejich MTM věci jsou na mě drahý (a co jsem viděl třeba výprodejový MTM košile na krámě, co asi udělali pro lidi a ty si je nevzali) tak nebyly ani nijak úžasně ušitý.

    A jejich konfekce je zajímavá, ale nevím jestli dost na to, abych si nekoupil TML nebo CT.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    GHOSTSTALKER: To je velka skoda, rozhodne nejlepsi obchod s oblecenim pro chlapy u nas, beru-li v potaz, ze ceskej TML je na urovni smejdskejch hrncu. Zachranovat to nema imho moc vejsku, lidi uz do kanclu nikdy poradne chodit nebudou.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Další pád české oděvní značky. Le Premier jedná s věřiteli o záchraně - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/dalsi-dluhopisovy-pad-krejcovstvi-le-premier-jedna-s-veriteli-o-zachrane-179479
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    NAVARA: Trenche ma super Lewin. Mam dva a xkrat mi je uz nekdi chvalil.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Včera jsem si pár kabátů zkusil a krom toho, že jsem nenašel trench coat, seznal že si ho stejně budu muset nechat ušít - bo cokoli, co je mi přes ramena, má rukávy tak o 10cm delší…
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    SPIKE411: Diky za tip :) Me ten muj porad dobre slouzi, koupil bych ho zase.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam