• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    BOBASH: Nechci rikat, ze za takovou cenu se oblek na miru udelat neda, ale kdyz si vezmu, ze udelat kvalitni oblek zabere 40+ hodin, tak to mas s 15k pomerne mizernych 375 Kc za hodinu, i kdyby material byl zadarmo. Kvalitni latky AFAIK zacinaji tak na 5k za metraz na dvojdilny oblek. V teto cenove relaci bych si radeji koupil kvalitni konfekci - napr. https://www.piniparma.com/collections/suits - nez riskoval neco, co si rika bespoke.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    GHOSTSTALKER: 11k je nejlevnější Le Premier, a ještě před pár lety jedna moje známá a kamarádem vyzkoušená krejčová začínala s oblekama někde na 12. Je mi jasný, že vyhlášenej krejčí v centru Prahy bude tak na dvoj- až trojnásobku, ale pořád určitě půjde třeba kolem 15 něco pořešit.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    BOBASH: Oblek na miru za 10k? Tak to asi zalezi na krejcim, ale ka bych to neriskoval :-).
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    GHOSTSTALKER: Já myslel cenou. Rozdíl mezi Le Premier MTM a šitím u krejčího už není takovej.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    BOBASH: MTM normalnim krejcim moc nekonkuruji. Ja u nich nakupoval docela dost tak pred 6 lety - boty, kosile, obleky, svetry, chinos... ale uz je se posunul jinam a vadi mi jak jejich strihy (slim everything) tak jejich vyroba (Cina) tak jejich "poradci" (100 % obchod, 0 % styl a znalosti).
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    SAMOUT: Boty nosím jenom Loake (mimo tenisek, samozřejmě). MTM košile na sebe jsem nezkoušel, možná by mě ta "zakázkovost" oslovila, ale když jsem schopen s trochou snahy nakupovat košile u Tyrwhitta zhusta i pod litr, tak tam prostě není moc motivace.

    Z větších věcí od Le Premier mám akorát kabát, kterej je dobrej a za tu šestku, co stál v akci, je ok. Ale bez akce stál 10 a to už nevím, jak moc by se mi chtělo. Navíc TML a CT a podobně mají větší výběr apod.

    Prostě neříkám, že je LP blbý, ale na to, aby konkurovali velkejm konfekčním značkám jsou malí, na to, aby jim konkurovali s tím MTM, tak už je to na spoustu lidí drahý (a dostává se to do konkurence ještě větším značkám s větším jménem) a hlavně už to začíná konkurovat normálním krejčím.

    I podle toho, co říkal Lohniský v rozhovorech, se pustili do docela tučnýho sousta a nejspíš úplně nevědí, ze který strany se zakousnout.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    BOBASH: Ja ma od nich dve mtm kosile, dve saka, naprosto cajk. Plus Loake jsou boty s velmi dobry pomerem cena / vykon.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    SAMOUT: Já do kanclu nechodím a stejně tam občas nakupuju. Ale je pravda, že čím dál míň – jejich MTM věci jsou na mě drahý (a co jsem viděl třeba výprodejový MTM košile na krámě, co asi udělali pro lidi a ty si je nevzali) tak nebyly ani nijak úžasně ušitý.

    A jejich konfekce je zajímavá, ale nevím jestli dost na to, abych si nekoupil TML nebo CT.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    GHOSTSTALKER: To je velka skoda, rozhodne nejlepsi obchod s oblecenim pro chlapy u nas, beru-li v potaz, ze ceskej TML je na urovni smejdskejch hrncu. Zachranovat to nema imho moc vejsku, lidi uz do kanclu nikdy poradne chodit nebudou.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Další pád české oděvní značky. Le Premier jedná s věřiteli o záchraně - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/dalsi-dluhopisovy-pad-krejcovstvi-le-premier-jedna-s-veriteli-o-zachrane-179479
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    NAVARA: Trenche ma super Lewin. Mam dva a xkrat mi je uz nekdi chvalil.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Včera jsem si pár kabátů zkusil a krom toho, že jsem nenašel trench coat, seznal že si ho stejně budu muset nechat ušít - bo cokoli, co je mi přes ramena, má rukávy tak o 10cm delší…
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    SPIKE411: Diky za tip :) Me ten muj porad dobre slouzi, koupil bych ho zase.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Nechcete nekdo novej sedej podzimni (ale docela teplej a tezkej, takze asi i zimni) kabat od Huga Bosse? Velikost 52 (42R)..Me prijde ze je mi trochu vetsi, protoze jsem zhubnul. Takze jsem si objednal novej ve velikosti 50..

    puvodni cena asi 15k..necham ho pri rychlem jednani za 8.

    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    KURVADRAT: Hlásím, že ho mají zase skladem a za stejnou cenu. :)

    ZOOFARI® Zastřihovač zvířecí srsti - Lidl.cz
    https://www.lidl.cz/p/zoofari-zastrihovac-zvireci-srsti/p100334617

    Popř.

    WAHL Zastřihovač vlasů Home Pro - Lidl.cz
    https://www.lidl.cz/p/wahl-zastrihovac-vlasu-home-pro/p100335978

    Ty malé krámy s baterkami mě už taky nějak přestaly bavit.
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    a vlastně ještě, asi tady úplně nepochodim (na rozdíl od předchozího dotazu), ale nemáte tip na nějakou kvalitní (materiál/cena/vzhled) kontinentální fashion značku? dlouhodobě se oblíkám víceméně jen ve švédských značkách (cos, filippa k, tiger of sweden a občas přepepřit acne), ale v poslední době mi tam vyhovujou spíš jen obyčejný věci jako trika. začínaj se jim rozšiřovat a boxovatět střihy, mně vyhovují užší siluety, často maj příliš krátkký kalhoty, mně vyhovujou spíš tmavší barvy, navy apod., ne pastelový věcí, prostě z toho nějak vymizela ta skandinávská střídmost a bohužel teda vina je i trochu na mojí straně, že jsem za covid docela zprasil a co mi zmizelo na svalech, vrazilo se do břicha, takže skinny fit, co by mi možná vyhovoval, už pro mojí postavu dávno není (jako nejsem tlustoprd - 183/85 - ale hubenej taky ne, trošku dad bod, prostě).

    https://i.pinimg.com/originals/25/4c/0d/254c0dced2c8fe829d0cdb8b1f3e9f35.jpg
    https://www.malemodelscene.net/wp-content/uploads/2015/07/MENSWEAR-24.jpg
    https://www.reiss.com/media/product/517/152/-mens-acton-ss-half-zip-stitch-in-ecru-cream-2.jpg
    https://i.pinimg.com/564x/ba/ed/06/baed066fee4090d1a80fb7ce038614a8.jpg

    AHASVER
    AHASVER --- ---
    nemáte někdo tip na krejčího v praze na úpravy kalhot apod.? kdysi jsem chodil do deloru, bylo to v pohodě, dokud jsem měl jako "accountku" takovou mladou holku, ale ta pak odešla a od tý doby se tam na mě každej tvářil jako na lúzra, že si nenechám u nich šít oblek, ale chci upravit kabát. zároveň teda kvalitu jsem zaznamenal víceméně stejnou, jako když jsem párkrát byl na floře, nebo jen marginálně lepší. můj nádhernej kabát z j. crew, kterej jsem koupil v nyc a potřeboval mírně zúžit, má od úpravy vlnky na zádech atd. takže se tam už asi vracet nechci... ideálně bych potřeboval někoho, kdo aspoň trochu tuší, jak by dneska mělo oblečení sedět, tzn. starý paní, který sice odvedou práci perfektně, ale zároveň mi vysvětlujou, že si nechávám moc zkracovat kalhoty nebo je nedovedou zúžit, protože "se to nedělá", mi moc nepomůžou...

    díky za jakejkoliv tip a vlastně se i trochu omlouvám za stížnosti
    MORDINO
    MORDINO --- ---
    BOBASH: taky jsem na to koukal, nicméně jsem asi na barbour bundu ještě nedospěl :D
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    Jsem se tu úplně zapomněl zmínit, že na Zalandu měli Black Friday akci na Barboury. Voskovaná Ashby za 4,6k mi přišla docela dobrá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam