• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM


    Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

    Na jakém systému LR provozujete?

    61 hlasy od 61 respondentů

      rozbalit záhlaví
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      SKALARIAK: Nevím jak na aitech, ale aktivně jedu M1 mini a M2 Max studio a rozdíl tam je značnej. Takže M3 bude asi zase někde výkonově jinde. A popravdě, dokud jsem nepoznal tu M2 tak jsem si říkal, jak M1 krásně šlape. Teď si tak říkám, že mít prachy tak si místo té M1 koupím něco novějšího.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      hele už jste někdo měl možnost porovnat ty nový M3 airy nebo pročka oproti těm m1 co se lr a fotek týče? je to velkej rozdíl?
      REPLIKANT
      REPLIKANT --- ---
      CROSS: To je “Detai” a “Noise reduction”. Kazdodene stim pracuju, jde to ;)
      CROSS
      CROSS --- ---
      REPLIKANT: No právě v nastavení, ehm, nastavení, co se má kopírovat, jsem ten denoising nenašel, každopádně jít v grid view přes menu mě nenapadlo, proto jsem se tu hloupě ptal. Dík oběma!
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      REPLIKANT: On právě asi myslel to AI denoise, které vytvoří nový DNG soubor. To podle mě zkopírovat nejde žádným z těch tří způsobů.
      REPLIKANT
      REPLIKANT --- ---
      CROSS: Jako vsechno ostatni, co chces upravit na vice fotkach. Nekolik zpusobu, pri postupu z jedny fotky na druhou, das Previous a zkopiruji se vsechny nastaveni (i denoise AI), nebo Auto-Symchro, nebo CTRL + C / V a nebo z nabidky.
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      CROSS: Vyber víc fotek v Grid zobrazení a zmáčkni Ctrl + Alt + I. (Nebo v menu Photo -> Enhance)
      CROSS
      CROSS --- ---
      Takový amatérský dotaz, Enhance — AI de-noising, chápu to dobře, že to jde jenom po jednotlivých fotkách, nebo je i nějaký trik, jak to spustit dávkou?
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      Funguje to!!!!
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      OCTOPUSS: Jo je to takovy klasik Adobe zahrabana funkce ;)
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      MENTOL_: Aha! Mě nenapadlo, že když na to kliknu, a celej brush změní barvu, můžu s tím dál jezdit někam mimo to okýnko s výběrem barvy :D
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      OCTOPUSS: Mezi Saturation a Point Color prave je polozka Color s obdelnickem vpravo, kde se ta barva vybere. A na tom spektru je kapatko a tim si dojedes na ten xicht nabrat. Ale netrefi to vetsinou ssaturaci, jen odstin.
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      MENTOL_: Wait, jaký kapátko myslíš? Point color je něco jinýho, podle toho co píšeš...?
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      MENTOL_: Já právě myslel, že existuje něco jako použít štětec, pak kapátkem nastavit barvu ksichtu, a pak na něco kliknout, co mi tu barvu přenese na štětec. No a ono hovno... :D
      Nakonec jsem to na prasáka odhadnul, a prostě u štětce chvíli experimentoval s jezdcem barevný teploty.
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      OCTOPUSS: vylozene ji tam domalovat :) Stetec (masky) ma v sobe krome soupatek (srovnat higlights/expozici) i moznost volby barvy, ktera se tam "prida", pod Saturation polozka Color. A kdyz se kapatko na spektru vyberu barvy podrzi tlacitkem mysi a odjede se do fotky, tak lze nabrat primo ten odstin z obliceje a pak doladit saturaci atd.
      Jinak nedavno pridali do stetce/masek sekci Point Color, to je taky mozny zkusit, pokud ten krk neni vylozene uplne jinej odstin.
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      Mám tu nějakej pokus o portrét, kde krk je výrazně světlejší než ksicht. Jak můžu zkopírovat barvu ksichtu, a aplikovat ji na krk?
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      KANAREK1: tak na iOS by mělo jít vybrat pozadí resp. vybrat objekt normálně v rámci aplikace fotky. (nevím jestli se tahle funkce zapne sama od určitého systému, a nebo jestli jsem si někde něco zapl) A stín bys tomu možná mohl dát v Adobe Photoshop Express
      KANAREK1
      KANAREK1 --- ---
      Ahoj, nevím zda jsem úplně na správném místě, ale určitě tu bude dost lidi, kteří vědí. Hledám nějakou aplikaci na iOS k retusovani pozadí na fotografii vyfocené mobilem. Vyfotím na bílém pozadí a chci vybělit pozadí a přidat stín. Nic víc. A ideálně zdarma :) Je něco takového prosím?
      INF1466
      INF1466 --- ---
      JOPS: pro klienty si vygenerujes verejnej link do nějaký složky a login zadnej nepotrebujou
      JOPS
      JOPS --- ---
      Kluci, platite si nekdo Lightroom s tim 1TB mistem uloziste?

      premejslim, ze ty prachy obetuju, ale zajimalo by me, jak vypada to uloziste? Kdyz tam nahraju nejake fotky verejne, nemusi se tam nekdo prihlasovat ci tak?
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      MINER: Jako jo Filmpack vypadá asi líp, než to RNI, ale zase je to o tom, že musíš používat další soft. Díky čemuž pak logicky je reálnější zrno atd. To RNI imho využívá jenom to co jde v LR udělat. V tom DxO mají daleko větší volnost a svobodu co mohou použít.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam