• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM


    Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

    Na jakém systému LR provozujete?

    61 hlasy od 61 respondentů

      rozbalit záhlaví
      PEJR
      PEJR --- ---
      GIF_242: To ale trochu michas dve veci dohromady. Rozdil mezi zakladni M1/2/3 je v radech 10-40%, ale M1 Max na fotky obyc M3 porazi, M2 Max si obyc M3 natre na chleba. Vzhledem k tomu, ze uz predstavili M4, tak bych M3 asi nehrotil a pockal si.. Videl jsem test jak diky zlepseni chlazeni dosahli stejnyho vykonu Air M3 vs Pro M3, bez chlazeni byl Air cca -30% oproti Procku s chlazenim (pri delsim exportu)
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      SKALARIAK: Nevím jak na aitech, ale aktivně jedu M1 mini a M2 Max studio a rozdíl tam je značnej. Takže M3 bude asi zase někde výkonově jinde. A popravdě, dokud jsem nepoznal tu M2 tak jsem si říkal, jak M1 krásně šlape. Teď si tak říkám, že mít prachy tak si místo té M1 koupím něco novějšího.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      hele už jste někdo měl možnost porovnat ty nový M3 airy nebo pročka oproti těm m1 co se lr a fotek týče? je to velkej rozdíl?
      REPLIKANT
      REPLIKANT --- ---
      CROSS: To je “Detai” a “Noise reduction”. Kazdodene stim pracuju, jde to ;)
      CROSS
      CROSS --- ---
      REPLIKANT: No právě v nastavení, ehm, nastavení, co se má kopírovat, jsem ten denoising nenašel, každopádně jít v grid view přes menu mě nenapadlo, proto jsem se tu hloupě ptal. Dík oběma!
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      REPLIKANT: On právě asi myslel to AI denoise, které vytvoří nový DNG soubor. To podle mě zkopírovat nejde žádným z těch tří způsobů.
      REPLIKANT
      REPLIKANT --- ---
      CROSS: Jako vsechno ostatni, co chces upravit na vice fotkach. Nekolik zpusobu, pri postupu z jedny fotky na druhou, das Previous a zkopiruji se vsechny nastaveni (i denoise AI), nebo Auto-Symchro, nebo CTRL + C / V a nebo z nabidky.
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      CROSS: Vyber víc fotek v Grid zobrazení a zmáčkni Ctrl + Alt + I. (Nebo v menu Photo -> Enhance)
      CROSS
      CROSS --- ---
      Takový amatérský dotaz, Enhance — AI de-noising, chápu to dobře, že to jde jenom po jednotlivých fotkách, nebo je i nějaký trik, jak to spustit dávkou?
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      Funguje to!!!!
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      OCTOPUSS: Jo je to takovy klasik Adobe zahrabana funkce ;)
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      MENTOL_: Aha! Mě nenapadlo, že když na to kliknu, a celej brush změní barvu, můžu s tím dál jezdit někam mimo to okýnko s výběrem barvy :D
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      OCTOPUSS: Mezi Saturation a Point Color prave je polozka Color s obdelnickem vpravo, kde se ta barva vybere. A na tom spektru je kapatko a tim si dojedes na ten xicht nabrat. Ale netrefi to vetsinou ssaturaci, jen odstin.
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      MENTOL_: Wait, jaký kapátko myslíš? Point color je něco jinýho, podle toho co píšeš...?
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      MENTOL_: Já právě myslel, že existuje něco jako použít štětec, pak kapátkem nastavit barvu ksichtu, a pak na něco kliknout, co mi tu barvu přenese na štětec. No a ono hovno... :D
      Nakonec jsem to na prasáka odhadnul, a prostě u štětce chvíli experimentoval s jezdcem barevný teploty.
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      OCTOPUSS: vylozene ji tam domalovat :) Stetec (masky) ma v sobe krome soupatek (srovnat higlights/expozici) i moznost volby barvy, ktera se tam "prida", pod Saturation polozka Color. A kdyz se kapatko na spektru vyberu barvy podrzi tlacitkem mysi a odjede se do fotky, tak lze nabrat primo ten odstin z obliceje a pak doladit saturaci atd.
      Jinak nedavno pridali do stetce/masek sekci Point Color, to je taky mozny zkusit, pokud ten krk neni vylozene uplne jinej odstin.
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      Mám tu nějakej pokus o portrét, kde krk je výrazně světlejší než ksicht. Jak můžu zkopírovat barvu ksichtu, a aplikovat ji na krk?
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      KANAREK1: tak na iOS by mělo jít vybrat pozadí resp. vybrat objekt normálně v rámci aplikace fotky. (nevím jestli se tahle funkce zapne sama od určitého systému, a nebo jestli jsem si někde něco zapl) A stín bys tomu možná mohl dát v Adobe Photoshop Express
      KANAREK1
      KANAREK1 --- ---
      Ahoj, nevím zda jsem úplně na správném místě, ale určitě tu bude dost lidi, kteří vědí. Hledám nějakou aplikaci na iOS k retusovani pozadí na fotografii vyfocené mobilem. Vyfotím na bílém pozadí a chci vybělit pozadí a přidat stín. Nic víc. A ideálně zdarma :) Je něco takového prosím?
      INF1466
      INF1466 --- ---
      JOPS: pro klienty si vygenerujes verejnej link do nějaký složky a login zadnej nepotrebujou
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam