• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Před pár dny jsem na dálnici viděl auto, jehož řidič dělal 4 přestupky najednou: Jel hlučným "vytuněným" autem, velmi výrazně vyšší rychlostí a přejížděl do jiného pruhu přes plnou bez blinkru. Tak jsem si říkal, co by se k tomu třeba ještě dalo přidat: telefonování, alkohol/drogy, nepřipoutání, jízda bez řidičáku :-)
    #kecy
    NJAL
    NJAL --- ---
    Nizozemsko opět zrychluje, „stovka“ na dálnicích neměla kýžený efekt | auto.cz
    https://www.auto.cz/nizozemsko-opet-zrychluje-stovka-na-dalnicich-nemela-kyzeny-efekt-152576
    SPM
    SPM --- ---
    WARSHEEK: ono je ještě otázka který krok vymáhání selhává... první co přijde je taková ta složenka s tučným písmem: "nezajímá nás kdo řídil, nikdo nepřijde o body, když zaplatíte." Když se vyignoruje tohle, tak oni by měli provést nějakou snahu o zjištění kdo že to řídil a když to nezjistí, tak napaří pokutu provozovateli za to že nezajistil provoz vozidla v souladu se zákonem, bla bla... Tedy při ignorování toho prvního kroku se ještě člověk nestává dlužníkem, nejde po něm exekutor, akorát se mu to může vrátit s vyšší sazbou pokuty :-)
    WARSHEEK
    WARSHEEK --- ---
    ADAMIRA: na to bych se nespolehal, změna může přijít kdykoliv
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM: Naprosto nikdo to nikdy netvrdil.

    Co však tvrdí hodně lidí (včetně města) opírající se o statistiky je to, že ty pokuty nikdo nevymáhá.
    SPM
    SPM --- ---
    Kdo že jinak říkal, že se na těch modrých zónách parkování nekontroluje? :-) Parkoval jsem někde na Smíchově, zaplacený parkovný jsem i měl. Akorát jsem tam bohužel strávil víc času, než jsem čekal... asi jsem si na to i vzpomněl a pokoušel se to prodloužit, ale ta PID lítačka aplikace byla nějaká přizaseknutá, tlačítko na prodloužení jsem tam neviděl a jak jsem řešil u toho další věci, tak jsem se na to vykašlal. Tak mi auto vyfotili přesně 11 minut po skončení zaplaceného parkovného a poslali pohled za 700Kč :-) (alespoň k tomu dávají i fotky do sbírky a ne jako ti co to posílají za rychlost)
    RALI
    RALI --- ---
    Nejspíš mě děsně pošle do prdele😁
    WARSHEEK
    WARSHEEK --- ---
    RALI: Heleďse, že ty ve skutečnosti nečekáš, že ti řekne kde tu autoškolu dělal, že ne?!
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    Ja dnes cestou do prace pres sidliste hodne nestihal autobus, co tu veze jednou rano decka do skoly. Jednosmerka, vsude okolo auta, stromy a frcel si to hezkych 50 na 30tce. Chtel bych ho videt, jak by brzdil, kdyby mu nejake dite vletelo pod auto, jakoze se to tu deje a proto tu je ta 30. Neodolal jsem a napsal jsem na MHD mesta, ze by bylo mozna fajn zkontrolovat ridice, jestli je zpusobily jezdit.
    RALI
    RALI --- ---
    V pátek u základní školy spojené se střední týpek tak 18 a dva dny ve vychrchlanym A mercedesu zaparkovanej na žlutý care, stažený okna, řval mu tam nějakej dost peprnej rap, že by to ozvucilo středně velkou party. Pak naložil svoji princeznu, s mocným hrabáním a oblakem černýho kouře to na 30 odpálil tak sesesatkou a suverénně to prohucel jednosměrnou obráceně. Jestli ho tam ještě potkám, dojdu se ho zeptat, kde dělal papíry, abych tam sve děti nikdy nedával.
    BOREC
    BOREC --- ---
    HAR4NT: onehdá myslim loni psal Honza Vrobel na FB jak ho jako chodce sundala ženská, co taky asi řešila něco neodkladnýho a její hlavní starost byla aby hlavně nevolal policajty (ne, vůbec neřešila jestli chce zavolat sanitku nebo tak něco - mělo to ještě nějakej další podtext o tom že bez auta by nemohla řešit svůj důležitej byznys - už si přesně nepamatuji)
    JANEK_MAD
    JANEK_MAD --- ---
    TAX: Jsem sám zvědavej co na to benga. Já mám naštěstí jen nějaký nastipnuty zápěstí a mám límec na krku no.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    TAX: me sere samotna ta promorenost obecnou lhostejností k okoli, nez ze "se to mirne tresta" na urovni prekroceny rychlosti nebo cumet na telefon, couvat na prechodu apod
    TAX
    TAX --- ---
    HAR4NT: ale tezko se to zjistuje a postihuje. takze bububu, prekroceni rychlosti je nejnebezpecnejsi, budeme zintenzivnovat mereni a tresty.
    SPM
    SPM --- ---
    JANEK_MAD: A pak ze zensky zvladaji vic veci zaroven...
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    JANEK_MAD: uzasny. Cili nevenovala se rizeni. At uz jdou vsichni ty pamrdi, co na narvanejch silnicich resej vsecko mozny a do toho jen tak jako mimochodem jeste ridej auto, radsi pesky.
    JANEK_MAD
    JANEK_MAD --- ---
    HAR4NT: Že se hádala se starym co seděl vedle ní nebo co.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    JANEK_MAD: noa co ti k tomu povedela za pohadku? Ze si nevsimla, nebo si myslela, ze to stihne? Ze je jelito, ktery se neni schopny venovat rizen, predpokladam, ze asi ne..
    JANEK_MAD
    JANEK_MAD --- ---
    Taky přidám zážitek, ve čtvrtek to do mě nahulila holka, projela zákaz vjezdu, nedala přednost autům co odbočovala z hlavní doleva (tam odkud vyjížděla) a ještě k tomu to prý měla namířeno do ulice naproti kde byl taktéž zrovna zákaz vjezdu. No a já jel rovně za těma odbocujicima autama.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam