• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHDoprava v Praze
    Nikdy nekončící diskuze o (ne)regulaci dopravy v Praze.
    rozbalit záhlaví
    NJAL
    NJAL --- ---
    VANEK: Ted kdyz jsem si to nasel na mape, tak bych mohl rici, ze jsem predtim proste ignoroval Argentinskou. Akorat ja jsem pri tom mem pocitu jel proste ve smeru Hlavkova mostu a skoncil v miste, kde se Bubenska zuzuje na obycejnou obousmernou ulici mezi domy, tam jsem "ztratil magistralu" :-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    NJAL: FYI severně za Hlávkovým mostem furt pokračuje 4proudová komunikace.
    NJAL
    NJAL --- ---
    FRK_R23: Ok. Osobne by me ani nenapadlo magistralu pouzit na jakekoliv "objeti" Prahy, vzdyt je to jasne radialni dopravni tepna.

    Ted jsem koukl na mapy.cz (dnes jsem pro sebe ucinil objev, ze tam lze nacpat i nazvy dopravnichj tepen jako "prazska magistrala" a i tech nedokoncenych, jako "radlicka radiala" nebo treba "Jižní tramvajová tangenta") a zjistil jsem s mirnym udivem, ze "magistrala" obsahuje i mista jako most Barikadniku. :-) Pritom si z mych velmi zridkavych jizd magistralou vzpominam, ze se mi silnice, kterou bych nazval "magistralou", pravidelne ztracela kousek severne za Hlavkovym mostem. :-)))) A ona teda je ve skutecnosti jakoze az k Povltavske.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    NJAL: To já nerozporuju. Jen upozorňuju na kontext diskuze. Stejně jako nemusíš jet přes magošku, tak samozřejmě nemusíš ani přes Smetanovo nábřeží. Které mělo být pro auta neprůjezdné už drahně let. Minimálně od otevření Blanky, která jen tak mimochodem není stále zkoulaudována.
    NJAL
    NJAL --- ---
    FRK_R23: Ja nemusim pres magistralu, vsak take muj priklad je Letiste -> Blanka -> kolem Proseka -> D10/11. Ja jen polemizuju s tvrzenim a mapou, ze to ma byt navod, jak "objet Prahu". Krom D0 je to porad jizda Prahou, ackoliv souhlasim, ze na jizni spojce a Liberecke-Kbelske-Novopacke alespon nejsou semafory, a tak by se to dalo za jakysi objezd povazovat.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    NJAL: A přes magistrálu musíš proč?

    Protože to byl kontext diskuze. Já samozřejmě ze svého obrázku chápu, že vnější okruh je hotový asi tak ze třetiny.
    NJAL
    NJAL --- ---
    FRK_R23: Nevim teda jestli bych v nekterych pripadech (jedu od letiste a chci na D10/11) nazval tu osemaforovanou cestu do Blanky na Malovance a potom to pomale strachani se pres dalsi semafory z Blanky az do ulice V Holesovickach za "objet Prahu" :-) Tam je v pohode jen ta objizdna (ehm, podjizdna) cast s Blankou.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    SAMOUT: nejdůležitější není jednotlivý úsek D0, ale jeho kompletní propojení sever - jih, a je skoro jedno z které strany to teď bude. Most přes Vltavu by teď výrazně pomohl dopravě v celé východní části, ale ppřesně, jak říkáš ta severozápadní část (tedy 519 a 518) je v nedohlednu. Já v tomhle trochu doufám, že ta 520 by mohla do 2034 být. V ten moment se už tranzit z Ustí dostane do Plzně čistě po D0.

    Nejhorší je, že by se měla už řešit ještě další obchvat Prahy, protože D0 už v momentě dostavění stačit nebude.... ale to bohužel už snad budou dřív autonomní kamiony a auta a celá doprava se promění v jeden velký "vlak" :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    KUTAS: Nejdulezitejsi je novej most pres Vltavu u Suchdola, a moc neverim tomu, ze to vubec nekdy vznikne.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KUTAS: Dokud nejedou bagry, tak jsem skeptický:)
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    ALESH: jj tyhle auta potrebujes rozdelit mezi Smichovem, Prumyslovou a transit na 520 + 511.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    FRK_R23: Tentokrat se jedna o realne zahajeni stavby, myslim, ze v cervnu konci vyberko…. aneb tentokrat je to opravdu realne.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    CEEFA: Když se stavěla jižní část vnějšího okruhu s dlouhým mostem a tunely, tak už tenkrát byla tahle 511 v plánech. Dokonce se tou dobou objevila jako budoucí silnice na mapy.cz

    No je o bezmála 20 let později a "brzo se kopne do země". Já tomu uvěřím, až se OPRAVDU kopne do země :)
    CEEFA
    CEEFA --- ---
    FRK_R23: o tu 511 bych se nebal, tam uz to vicemene jede, ale treba 518 kolem suchdola, toho se ja nedoziju, kdyz si na tom odporu starosta suchdola postavil karieru...
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Jinak tady píšou, že začít se má v roce 2010 a dokončeno bude 2027

    Pražský okruh – úsek 511
    https://praha.camp/praha-zitra/project/719c8ca4-3333-4ae9-be1f-457e3f3a7ddf

    Nevím no, školy nemám :))
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    CEEFA: Neni nad černou stavbu za 40 giga :)) Žít Česko.
    CEEFA
    CEEFA --- ---
    ALESH: mozna myslel, az bude zkolaudovana blanka a k tomu se zatim ani omylem neblizime .)
    ALESH
    ALESH --- ---
    Na magitstrale je transit asi 10-15% a vetsina provozu jsou auta co jezdi z Prahy, do Prahy a nebo po Praze. Btw, uz Bem sliboval ze se magistrala po otevreni Blanky zavre. Myslim ze musi spis prijit nejaka koncepcni zmena - zname z historie ze vic silnic prinese jen vic aut.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KUTAS: Tam se má kopnout do země už asi 15 let:) možná déle. Tak uvidíme.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    FRK_R23: To je ta 511, doufejme, ze letos kopnou do zeme, ted ma probihat archeologicky pruzkum. Hotove by to mohlo byt snad 2027.
    S tou 520 je to uz o neco horsi, ale optimisticky vyhled mluvi o 2030: Satalice (jak zacina D10) - Brezineves (za Letnanama).

    Tyhle dve casti okruhu by mely znacne pomoct cele vychodni casti Prahy (pozor neplest s tim, ze zazrakem bude prujezdna Jizni Spojka - nebude, jen se tam uz nebudou plest kamiony, protoze indukce dokonale zafunguje a uz ted na tomhle useku byva velky provoz i bez kamionu, viz nedele).

    S ohledem na to co by zavreni magistraly prineslo Smichovu, mne osobne prijde lepsi tech 10 let (4 roky mam jako rezervu) pockat. Nebude to dokonale ani nahodou, ale vznikne i realna vychodni varianta, kdy bych se nebal i nejakych kombinaci s mytem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam