• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TRANCEWARPPrášky proti smrti - Ph. D. David Sinclair - NMN, NR, Resveratrol
    Klub se zabývá aktuální výzkumem kolem "prášků proti smrti", resp. léků na stárnutí.
    rozbalit záhlaví
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    HELLENKA: nevim, ale veci co o tom tedka kolujou na internetu jsou vicemene podle kopiraku se vsema jinejma zazracnejma pripravkama... jestli ji to maka, tak super
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    Ma nekdo nejake pozitivni zkusenosti , ci seriozni informace ohledne Karnosinu ?
    Moje teta to ted uziva a pry to chvali do nebes.
    A ja zas premyslim, nakolik je ten super popis jen marketingovy tah...
    WADER23
    WADER23 --- ---
    DAWYT: Vybíral jsem nejlevnější Uthever, teď to rembrandovali jako že je to pro psy :D. Nemyslím, si, že by to byl nějak lepší produkt než ostatní (kromě cinskejch fejku), spíše jde k to, jakej účinek NMN na tebe bude mít/má obecně.

    Amazon.de
    https://www.amazon.de/dp/B0C1CC7VTW/ref=pe_27091401_487024491_TE_item

    Hansen Trans-Resveratrol, prášek, 20g - BrainMarket.cz
    https://www.brainmarket.cz/doplnky-stravy/trans-resveratrol--prasek--20g/
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    WADER23: Můžeš prosím dát link na produkty co objednavas?4 h hodiny spánku mě hodně zaujaly 🙂💪👌
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    WADER23: A kolik toho beres? Doplnujes ti nejaky methyl donor supplementem?
    Ja sem prestal pit uplne a hulit a spim jako miminko. Subjektivne mi je o pulku let min.
    Az me desi, jak sem realne byl starej jen tema volovinama, co sem na sobe pachal. Tedka mi prijde, ze sem hodne zdravej a plnej energie.
    Doufam, ze vyzkum poskoci, az mi prirozeny zdroje dojdou a pujde se uz oprit o nejaky prokazatelne ucinny latky.
    WADER23
    WADER23 --- ---
    TRANCEWARP: Přijde mi, že mám teď takovou lesklejší a hebčí srst ;-)

    Jinak pozoruji větší aktivitu a výkonnost, do určité míry to samozřejmě může být placebo efekt, hlavně se to částečně překrývá s tím, že když mám intenzivně pracovní období, tak vůbec nepiju alkohol ( pít nebo nepít má kurva vliv na výkonnost, zvláště u duševně/kreativně náročné praci).

    Ale co pozoruji jako největší korelaci s NMN, tak to je potřebná délka spánku. Normálně potřebuji minimálně 8 hodin, když beru NMN, tak se dost často probudím třeba po 4 hodinách a jsem plný energie, než se probudí dítě do školy, tak za ty zbývající 4 hodiny naprogramuju to co bych normálně dělal celý den, a můžu si místo toho pak hodit přes den volno. Za tohle dám skoro ruku do ohně, že je to vliv NMN, protože tohle se mi fakt normálně nestávalo. Mladší kolega to třeba nemá zdaleka tak výrazné, určitě hodně záleží na věku, a více účinky můžou být individuální. Po čase si ale vždycky musím dát pauzu, aby si "tělo odpočinulo".

    Taky žena poměrně dobrou úspěšnost, té zvýšené aktivity si všimne skoro vždycky, jen jednou se mě zeptala, jestli zase beru NMN, když jsem zrovna nebral.
    JINX
    JINX --- ---
    JORIM: Co to jsou za články? Kdo financoval výzkum? Imho hodně publikaci je na objednávku když chceš třeba propagovat soju jako vhodný zdroj bílkovin pro lidi…
    JORIM
    JORIM --- ---
    Teď je v módě řešit věci umělou inteligencí, takže jsem ChatGPT nakrmil asi 20 články o výzkumu NMN vydanými za poslední rok a požádal o shrnutí:

    NMN is a precursor of NAD+ and can elevate NAD+ levels in the body. Elevated NAD+ levels are associated with slowing down age-related processes like energy production decline in mitochondria, oxidative stress, and DNA damage.
    Numerous in vivo studies have shown positive therapeutic effects of NMN supplementation for age-induced complications. However, only a few human clinical trials have been conducted to investigate its safety.
    Preclinical studies have shown that NMN treatment can extend lifespan in certain animal models and mitigate age-associated physical decline.
    Human clinical trials are limited. One trial confirmed that NMN supplementation was safe up to 500 mg/day and increased plasma concentrations of NAD metabolites. Another trial revealed increases in skeletal muscle insulin sensitivity.
    While many NMN anti-aging health products are already in the market, long-term safety and clinical efficacy in humans are not yet well-established. More human clinical trials are being conducted to evaluate safety concerns.
    One study found NMN to be well-tolerated up to 300 mg and indicated some improvement in overall health and walking endurance, but large-scale trials are needed for conclusive evidence.
    In summary, while NMN has shown promise in preclinical studies for its anti-aging effects, human clinical trials are limited, and more research is needed to establish its long-term safety and efficacy.

    ...jasně, těch článků vyšlo několik tisíc, až budu mít čas, zkusím jich do ChatGPT nakrmit vyšší desítky, uvidíme, co mi poví pak.
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    WADER23: A jakej efekt na sobe s kamosem pozorujete?
    WADER23
    WADER23 --- ---
    JORIM: Ano, jestli ten začátek měl dával smysl (i když nic nového, o čemž se nemluví již roky), tam ten konec o elementech přírody a zemských EM polích to úplně zabil. Typická ezo sračka, zmíní nějaké fakty a pak na tom postaví svoji nesouvisející ezo konstrukci.

    Jinak o tom byznysu, zrovna tento týden jsme se s kolegou bavili, že na posledních zásilkách NMN z amazonu je drobná změna na potisku obalů, nové je tam místo "human research" napsáno "for cats and dogs", tím jsme zaregistrovali že se něco děje v legislativě. Ale upřímně tyhle právní bitvy jdou mimo nás. Tyhle teorie jsou na úrovni debaty, jestli se války zahajují kvůli výrobcům zbraní aby na to mohli vydělat nebo se zbraně vyrábí na zakázku stran co chtějí válčit, lze tom diskutovat, ale na (předpokládané) funkčnosti NMN nebo zbraní na zabíjení to nic nemění.
    JORIM
    JORIM --- ---
    NAVARA: Ok... Ne že by NMN byl nějaký zázrak... Nicméně ten článek... Především neobsahuje nic objevného, všechno je to shrnutí toho, co se třeba tady v diskuzi objevilo v posledních měsících. Dobrý. Pak se tam píše "nebylo testováno na lidech, takže není jisté, že to má účinek..." Ok, chápu. Ale "není jisté, že má účinek" není totéž, co "nemá účinek". Pokusy na lidech v oblasti dlouhověkosti se dělají poměrně těžko.

    Co fakt neberu, je "látka byla v USA registrována jako léčivo" a "látka je podezřelá, že podporuje vznik rakoviny". Pokud existuje sebemenší stín podezření, že látka může podporovat rakovinu, pak prostě registraci jako léčivo nedostane. Leda by teda třeba, já nevím, vyléčila AIDS nebo tak něco...

    No a pak teda poslední odstavec - reálnou fontánu mládí hledejte v práci s elementy přírody, zemském EM poli, fotobiomodulaci a stovkách supplementů (které marketujeme, ale to s tím nemá nic polečného). Tím to dost zabíjí, no. Posouvá to do roviny "Sinclair je šarlatán, na rozdíl ode mě".
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Odvrácená stránka Davida Sinclaira a hypu kolem NMN – Performance lifestyle
    https://risebyperformance.cz/2023/09/nmn/
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    JINX: To byla nadsazka, ale mame to v nazvu klubu :)
    JINX
    JINX --- ---
    TRANCEWARP: Proč kvůli tomuhle? Lidi jako Peter Attia mají imho lepší stack.
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    Tak to tady asi muzeme zavrit :D
    Critical Findings From 12 Key NMN “Anti-Aging” Studies
    https://www.youtube.com/watch?v=gxgXm6Vcr1w
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    MICCY161: Tak si nastrel Freestyle Libre a zmer si co dela tvuj cukr po jidle a pri normalnim zivote a treba na kalbe.
    Pak muzes uzivat Berberin. Ja sem zjistil, ze kdyz jedu lowcarb, tak Berberin nepotrebuju.
    Metformin ma nejaky ne uplne dobry side effects, prostuduj si to
    JINX
    JINX --- ---
    MICCY161: Co ALA/Berberine/Chromium GTF případně obojí?
    MICCY161
    MICCY161 --- ---
    TRANCEWARP: Tak se cvičením se počítá, jídlo jedu 8/16 půst, ale proč tomu trochu nepomoct ;-)
    U obvoďačky jsem nebyl tři roky a jak jí znám, se na mě vysere :-D
    Jsem spíš myslel, jestli se to nedá koupit někde v zahraničí, kde to není na předpis...
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    MICCY161: Metformin mi napsala doktorka, staci mit trochu horsi cukr. Zer tri mesice sladky, nech si zmerit a1c a napise ti ho hned :)).
    Ja dyztak jeste nejakej asi mam na chate.
    Realne je lepsi pravidelne cvicit a jist tak 80% toho, co bys snist chtel a pocitovat ve svym beznym zivote pravidelne poradnej hlad. A budes mit lepsi efekt.
    JINX
    JINX --- ---
    MICCY161: Nemůžeš si to nechat předepsat od praktika? Jestli se nepletu není to úplně bez side-efektů…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam