• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ARGANNAH: ty videa sou na jednu stranu dobry, na druhou stranu tam porad odnekud nekam zmatene skace, nic poradne nerekne, niceho se nechyti, neyvsvetli, je tezky se v tom nekdy orientovat.

    ale co me v tomhle konkretnim zaujalo.. rika, ze na hubnuti u zen o 500kcal ubrat, ale zase se rika 10% pro pomaly hubnuti a 20% pro rychlejsi.

    u me je -20% z aktualniho cca 370kcal a o 500kcal teda mi to zas prijde docela dost... ne ze bych to nezvladla, myslim, ze v pohode jo, ale dostavam se na/pod teoretickej bazal .

    jednou rikaji, ze nejist pod bazal a pak se ma ubrat 500kcal, tedy konkretni nejaky cislo stejny pro vsechny lidi, nezavisle na tom, kolik teda lidi jedi... nejak v tom obcas chybi konzistence, kazdej clovek je jinej, tabulka nemuze platit, ale cislo mame stejny pro vsechny lidi.

    taky me tam zaujalo, ze rikali, ze si borec spocita, kolik ma jist vuci tomu, jak cvici a spocita si deficit, ale pak nehubne, protoze nestiha.

    Vubec nerikali, co znamena, ze nestiha. To znamena, ze min spi, ze ma moc aktivit? nebo vsechno dela v poklusu aby to do toho dne nacpal? nebo nestiha do prace jezdit autobusem, protoze vzdycky vyrazi z domu o 5minut pozdeji a pak musi porad jezdit autem?
    co znamena "nestiha", co nestiha?

    pak si z toho tezko neco vzit, kdyz pouzijou nejaky obecny nic nerikajici slovo a pouziji to jako priklad toho, ze neco nefunguje. Ja taky porad neco nestiham, treba nestiham umyt nadobi po jidle ale delam to az pred jidlem, tak to je duvod proc nehubnu?

    prijde mi, ze clovek i na poslouchani tech videi musi mit kristalovou kouli, aby chapal, co za tim slovem vidi havlicek, pokud je to navic v nejake souvislosti, ktera by me nikdy nenapadla, protoze nejsu z oboru. a pak je tezky si z nich vlastne vubec neco vzit.
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    PISTA1: Ježíš to jsem celá já! :)
    Pistoli u hlavy teda nikomu nedržím aby jedl, ale prázdný stůl mít neumím :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KURE: vegetarián!
    ale nevím, jestli to není moc "dospělácká chuť". Chce to otestovat :-)
    KURE
    KURE --- ---
    TRISSIE: kdo by nejedl sušené maso?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    FUNTL: nebo na beef jerky. Za ty není při českých cenách problém utratit strašný prachy a je to krásně na pomezí kvalitní rychlé svačinky pro rostoucího puberťáka a junk foodu.
    (i když vlastně... jedí normální puberťáci takové věci? naši jo, ale naše děti jsou divný, no)
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    ARGANNAH: jo, dává to smysl, ale ďáel je skrytý v detailu, takže to chce provést nějakou cost-benefit analýzu - třeba jestli chodí takovýhle balíček každý měsíc, tak to už mi přijde jako výkon to do sebe nafutrovat :) A naopak možná na druhé straně je švagrová ochotná učit se nové věci a aspoň částečně inovovat obsah balíčků. Nakonec to třeba bude nějaký kompromis.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    PISTA1: Já se teda připojuju k těm, co to oceňujou, darovanému koni atd. Je super, že si na děti vzpomněla, kdyz vidím některé členy naší rodiny (moje děti letostaky dělaly přijímačky), tak bych si toho od ní fakt vážila, vůbec to neni samozřejmost. Taky si samozřejmě myslím, že by se možná dalo přesměrovat ten sortiment jinam. Např. na exotický ovoce, oříšky, láhev 100% moštu a tak. Nicméně zároveň si myslím, že občasná trocha shitu je ve skutečnosti hrozně dobrá věc. Člověk (a zvlášť dospívající) nemá mít pocit, že je v nějakým armádním drilu, kdy nic nesmí, to pak akorát skončí tak, že se buď potajmu přežírá hnusem tátovi navzdory, nebo že to všechno propukne ve chvíli, kdy se odstěhuje z domu a konečně bude moct skočit do toho bazénu hranolků s tatarkou a sušenek. Třeba by to šlo řešit tak, že mládež dostane jeden pytlík junkfoodu třeba jednou týdně jakože cheat day. Vůbec nic se nestane, postupně se to sní, švagrová spoko, děti spoko, no problem, no stress.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PISTA1: tak jí naveď třeba na ty mixity nebo grizlyho, sušené ovoce, ořechy a čokolád méně.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    MAR_TINA: Ne, jen to co je na stole :/
    Mixit teda dorazil taky dneska, ale to je náhoda. Jen jsme je dokopali k tomu si vybrat vánoční poukazy.

    FUNTL: Já jí na jednu stanu chápu, je sama v praze, děti nemá, přítel jí předloni umřel. Ona na tom taky není zrovna nejlíp.
    Zkusím to s ní znova v klidu probrat.
    To že jsme divný, je o nás známá věc... Asi jediný dva abstinenti v rodině :D
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    MAR_TINA: ha, to jsem brala jako nákup, který se přimotal :) Tak jako přeorientovat ji zcela na jablka by byla výhra a při dnešních cenách by mohla mít i pocit, že na synovce a neteře utrácí velký prachy :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    FUNTL: já tam vidím i mixity jablka a nějaký sucharky. Jestli teda byly součástí balení.
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    PISTA1: to věřím, že takovýhle balíček člověka, co něco tuší o výživě, rozhodí :) Jak píše
    MAR_TINA:, tak mi taky přijde fajn vidět tam tu pozitivní notu zájmu. Nedalo by se to nějak přesměrovat? Dát jí třeba konkrétní seznam věcí, co se dají poslat a jsou pro vás akceptábl? Třeba oříšky, müsli, sušené ovoce? Ona třeba o existenci takových věcí neví :) U některých typů lidí by to mohlo fungovat, pokud se to podá s nějakou mírou pokory, jakože ona je v pohodě a vy jste ta "divná" zdravá rodina. Pokud teda nejsou mezi vám nějaké komplikovanější vztahy...
    Ale to obligátní obdarovávání děti sladkostmi je dost šílený kulturní zvyk a dost hluboko zakořeněný :(
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    MAR_TINA: jo je to s ní těžký, tak nějak se netěším na vejk. Jedem ke švároj na chalupu na narozky, taky tam bude. A to se nedá, pořád něco krájí, maže, rozsejpá, jakmile je na stole jen kousíček volnýho místa, tak to hned něčím zacpe :(
    A furt jezte, jezte, jezte....
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PISTA1: náhodou mi přijde hezký, že na děti myslí. A dárek k úspěchu nebo k nějaké dřině, což přijímačky jsou, potěší víc, než automatický povinný k narozkám.

    Ale chápu, že krabice junk foodu není úplně top dar.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Sere mě švagrová, při každý možný "blbosti" posílá dětem balík, tentokrát k tomu že se kluk dostal na gimpl.
    Marně jí říkám ať se na to vykašle, kluk to ani moc nechce, holka by to vůbec neměla. Takže jsem to většinou postupně likvidoval já a z minulího se ještě něco válí ve skříni.
    Jenže ať do ní hučíš jak chceš. stejně pošle další.

    Když jsem to viděl, tak jsem radši vytáh z kůlny kolo a dal si 10 kiláčků, na to že jsem na něj loni vůbec nesed, tak vpohodě.
    Zařek jsem se že nic z toho nedám, ať si to zlikvidujou jak chtěj. Bude to zajímavá výzva :D

    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    KRISKA: Na to není recept. Nevím, co s tím.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: šmarjá to je boomer. Budu si ho dávkovat. A to je ten ten chlap sotva o 10 let starší, než já, jede antiaging, ale názory má zestárlý řádně.
    Poslouchám podcast s 85letým forenzním psychiatrem a ten je mnohem otevřenější a modernější.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    GIOMIKY: taky si rikam, ze su ve veku kdy bych mela venovat 3 minuty denne protazeni... a ne si vzpomet 2x za mesic..
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: tak jsi rekreační sportovec;)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: z povinnosti já, milé Kuře, nedělám už vůbec nic.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam