• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Havlíček vůbec nerozumí body positivity hnutí. V jednom z těch videí se nad tím s Vackem rozčilovali, jak je to příšerný a jak to neguje celou jejich práci. Úplně mu podle mě uniká ten sociální a diskursivní rozměr věci - myslím že zrovna přesně v tomhle videu se přitom podivuje, proč někdo v době blahobytu dobrovolně a dlouhodobě jí 1000 kcal denně, že to nedává smysl. Na jinejch místech je zas vidět, že třeba poruchám příjmu potravy taky rozumí opravdu jen omezeně. Má prostě svoje limity jako každej, přes výživu je totální guru, ale za hranicema výživy je až příliš vidět, že je to chlap, navíc bejvalej sportovec a závodník, a z tyhle perspektivy prostě některý věci vidí mnohem hůř než ženská nebo než někdo, kdo se celoživotně potýká s obezitou.

    (A taky je dost konzerva co se týče toho, co "jsou" a "nejsou" muži a ženy, jede dost takový to "my chlapi" něco něco "a vony ty ženský" něco něco. Někde je to prostě neškodnej oldschool kterej znám třeba od svyho táty, prostě generační záležitost,l; jinde je to ale místy až trochu otravný a lehce šovinistický. Dokonce bych i řekla, že mi vlastně z těchhle důvodů není dvakrát osobně sympatickej a na pivo bych s ním asi nešla. Nicméně jako odborník a popularizátor je to podle mě guru a vizionář, jakejch tady moc nemáme.)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Taky je mám naposlouchaný a hodnotím to velmi dobře. Ale pan kulturist se nějak strašně zvětšil, oproti dílům, co jsem sjela posledně. :-) S tou chutí na stejk souhlasím. :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: začala jsem to díky/kvůli tobě poslouchat a je to super.

    I když jsou věci, ve kterých s Havlíčkem nesouhlasím (říkat třeba, že lidi žerou).

    A v těch pár dílech jsem zaznamenala, že nějak dojde k denní spotřebě energie a příjem stanoví na 80 % toho a přišlo mi, že nemyslí na hubnutí, ale na věky, jelikož je upnutý na ten antiaging (který mu imho moc nejde :D).
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Tohle jsem poslouchala teď ráno, další perfektní video na metabolickou adaptaci. Zjm. taguju PISTA1 a ACIDQA a další lidi, co mají extrémně nízký příjem a ještě snižujou, aniž by to mělo velký efekt

    VÝDEJ ENERGIE #2 | Proč hodně lidí spaluje jen cukr? Spaluju, když se učím? Jak nastavit deficit.
    https://www.youtube.com/watch?v=ip8J1K9UZmE
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Semaglutid: vykoupení, nebo zbytečnost? - by Adam Obr
    https://adamobr.substack.com/p/semaglutid-vykoupeni-nebo-zbytecnost
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    neco sem pridam z knihy metabolicky motor

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KURE: Muj doktor pouziva schvalenou tabulku (uradem civilniho letectvi) a zdravy rozum. Kdyz je nekdo drobne postavy, napise mu do papiru, ze je pacient drobne konstrukce a proto na spodni hranici. Kolega kulturista by tu tabulku pretahl do obezity, ten tam poznaceno “vrcholovy sportovec s minimem tuku a vybornymi vysledky krve”.
    Prej se staci na pacienta pozorne podivat. A ty tabulky jsou taky velmi benevolentni.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    DELIRIUM: Tuhle uvahu mam taky. Moji rodice taky praktikovali urazky, pry abych se nad sebpu zamyslela a chtela se jim zavdecit.
    Jak to dopadlo vime, oznamila jsem, ze jsou fakt zli. Za coz jsem dostala po tlame a zcela prekvapive, me to nezalilo pocitem lasky a poslusnosti :)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ARGANNAH: pokud se později budeš chtít podělit o podrobnosti, budu moc ráda, rozhodně mě to zaujalo.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KURE: Byla to jedna z přednášek na fitness007 s Vackem, hrozně se tam rozčílil, uškleboval se a mával mobilem. Pak Vacek přečetl nějakou otázku ve smyslu, že přece stačí calories in calories out, Havlíček při tom pil vodu, zaskočilo mu, poprskal stůl a strašně se polil. Vacek se smál, ptal se, jestli to má chápat jako odpověď, Havlíček jen zakoulel očima, kývnul hlavou a šel se někam usušit :D
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: mimo mísu, ale vizáž toho druhého chlapíka mi vyvolává mocnou chuť na stejk.
    KURE
    KURE --- ---
    ARGANNAH: nebylo to v rámci té přednášky co měl s Cajthamlovou?
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Mimochodem, reverzní dietu testuju právě teď (jak už jsem zmiňovala dřív), jsem z toho (dámy a gentlemani prominou) posraná strachy a zatím, klepu na dřevo, to má neskutečné výsledky. Ale je to jenom měsíc, tak podrobnosti zatím psát nechci, kdyby se to zlomilo
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Ano, ANO, tohle je ten moment, na který jsem čekala s postnutím tohohle skvělého Havlíčkova videa o revezní dietě (a fakt mě štve, že nejsem schopná dohledat to video, kde podrobně vykládá výsledky toho minnesotského hladověcího experimentu, tady ho zmiňuje jen en passant a to je málo)

    Petr Havlíček o reverzní dietě | Jak dlouho držet reverzní dietu? Jak navyšovat příjem? Jojo efekt.
    https://www.youtube.com/watch?v=-QWZ7KbCnSo
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ARGANNAH: me prijde vubec zvlastni to, ze clovek obecne hubne na snizenym prijmu, neco zhubne a tak misto aby se treba po 3, 4 mesicich nebo pul roce zastabilizoval, lul roku jedl na tom nepribiracim maximu a pak opet ubral a taktonse tocil dokola, takze to dela tak, ze se na nizsim prijmu zhubne, hak se to zastavi, prijem se opet snizi, jak se to zastavi prijem se opet snizi... a pak nekdo ze 140kg zhubme na 90 ale uz ji 5000kj... takze se dostava opet do te proste neudrzitelne faze... (cisla si cucam trochu z prstu, ale to sjizovani prijmu pri zastaveni hubjuti frci uplne vsude a mozna v tomto okamziku je nutny si rict ne, navysit, zastabilizovat a pak pripadne pokracovat... a ne se projist k ty podvyzive a za chvili spu zhubnuty kg zpet uplne zbytecne
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    PISTA1: Hele v pohodě, je to tvoje cesta. Každý z nás v tomhle klubu to mockrát zkoušel lecjak, i proti moudrým radám, já se teď kupříkladu chystám neposlechnout svého obezitologa. Přeju ti, ať ti to vyjde, jak si přeješ. :)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    VRATENKA: To je aktuální na těch 133 kilo. To co doporučila je pro hubnutí na váhu těch 120. Teda alespoň tak jsem to pochopil.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    PISTA1: vidím hodnotu bazálu 12393 kJ - tušíš (nebo někdo jiný), jak moc je tohle přesný údaj. Pak píšeš, že ti nutriční doporučila 9000 kJ a že z toho je 8,8 je bazál, to je nějaký divný a dost se to rozchází s tím, co ti vylezlo z tý váhy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam