• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BOBESH: Než velkou troubu na horkovzduch fest nahřeju, mám v HF páteční rybu hotovou. :-)
    KURE
    KURE --- ---
    BOBESH: imho to víc fouká, ten povrch je víc a rychleji ožehnutej. Ale pokud máš troubu, která dělá super hranolky za rozumnou dobu, tak to nepotřebuješ.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    BOBESH: jako je, ale jak je ten prostor výrazně menší, tak je výrazně energeticky úspornější
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    jako naprosta lama/laik jen nadhodim....a neni to to samy jako horkovzdusna trouba?
    KURE
    KURE --- ---
    POHODAVOLE: luxusní je nejakej rozprašovač. Pak je toho oleje fakt homeopatický množství.
    Plastový rozprašovač na olej a ocet ORION 0,15 l
    https://www.oriondomacipotreby.cz/rozprasovac-na-ocet-olej-0-15-l-152905
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    KASUMI: to já měla taky, když už jsem pak na pánvičce něco smažila, tak smrděl celý barák... hranolky jsem dělala v troubě klasický... ted mám tuhle troubu, a je to smažený a přitom není mastný.. a jsem fakt spokojená.. třeba takový různý vege věci, se v tom líp propečou než na pánvičce
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    POHODAVOLE: Jo, ta dvířková je spíš taková malá multifunkční horkovzdušná trouba. Velice rychle se ten malej prostor větrákem nahřeje.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ILTU: pořiď větší, než si myslíš, že potřebuješ, já mám údajně pro 2-3 lidi, ale podle mne je to pohodlně maximálně pro jednu osobu + raději dvířkovou - typ malá trouba, než tu s vytahovacím košíkem

    používám průběžně více méně místo remosky, která ale zas taky má své kouzlo a pro záznam, prakticky nesmažím, ale dělám tam věci, co se pečou a zapínat troubu kvůli tomu je škoda
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    RUTHLESS: presne, na hranolky davam dve lzice.

    KASUMI: ono to prave nepouzijes jen na "smazeni". Jde v tom delat opravdu plno veci.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: A chutná ti to? Pokud jo, todle je imho řešení. Oleje je tam fakt málo.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Ja v podstate nesmazim, pac mi vadi to mnozstvi oleje, co na to musim pouzit, fritak nemam. 🤔
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    VOY: Asi jako… fritak :-)
    ILTU
    ILTU --- ---
    A jéje. Vypadá to, že budu mít další verk :-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KASUMI: za me pecka, mame tu za cca 700 z kauflandu, ktera ma okolo 4L a funguje dobre. Max bych ocenil vetsi objem a mati ma i moznost tocit kure, coz by bylo fajn, ale zas bych za to rozhodne nechtel platit tisice korun. Delame v tom domaci hranolky, ktery nepredvaruju a jsou super. Chutnaji jak ty domaci z dobrych burgeraren. Hlavni vyhodou je, ze to clovek zapne a vicemene hned bezi na max. IG je plnej receptu na pochutiny, ktery by cloveka nenapadly.
    VOY
    VOY --- ---
    Kolik to tak zhruba zabere mista?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KASUMI: Mám dvířkovou z Lidlu a jede často. Aj muž se s ní naučil a dělá si zapékané pečivo.
    Využívám příslušenství, jako bodce na špízy, rožeň na kuře, otočnej koš na hrancle. Nejdřív stála dole týden nevybalená, že ju vrátím, ale pak jsem jí propadla. :-) Pro dva lidi ideální rychlá a úsporná příprava jídla.
    KURE
    KURE --- ---
    KASUMI: záleží jestli smažíš hodně.
    Jestli máte rádi, a často děláte hranolky, obalovany maso, květák a podobně, užijete to. V podstatě Jestli bys užila friťák ale nechceš se stát s olejovym hospodařstvim, dobrý.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    já nemám ráda mastný, takže takový rybí prsty jsou super propečený a není to mastný, stejně tak hranolky atd.. Ted uvažuji o tom, že pořídím tu co má dvě komory, protože smažím vždy normální jídlo, bezlepkový jídlo a ještě vege a to když pak potřebuji všechny tři na jednou pro rodinu, tak se dost zapotí.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    KASUMI: já ji dostala jednou od babičky, říkala jsem si další píčovina do kuchyně. A je to jedna z mála věcí, které používám skoro denně.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    Já jsem v případě airfryeru (a teda i pomalyho hrnce) ustoupil z pozice, kdy jsem rodině musel zakázat jakýkoliv dary ve formě kuchynskejch doplnku (v jednu dobu se to zvrhlo do sféry kebabovačů, popkornovačů, raclette grilů apod.) ale tu horkovzdusnou fritézu (jakkoliv mi to prijde trochu trendy věc jako svýho času panini press) si nemuzu vynachvalit. Je to rychlý, dobrý,funkcni a verim tomu ze i uspornejsi oproti klasicky hv troubě a u smazitelnejch veci i zdravejsi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam