• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    2BFREEMotivace - Já, mé lepší já a hysterák
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    Book! :))
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    Tak sem prisel to, ze nyx je zabiják motivace!
    2BFREE
    2BFREE --- ---
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    2BFREE: uvidíme jo, já se zítra pochlubím na co jsem přišel
    2BFREE
    2BFREE --- ---
    DJFRACTAL: Chi :) Sám ses právě rozhodl kvůli nějakýmu ubožákovi z internetu, žes se ochudil o jiný den, kdy budeš muset makat místo abys měl volno :) Dobře ty. Seš na sebe pyšnej? ;)
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    2BFREE: tak a ted just naschvál nic neudelam! :D
    2BFREE
    2BFREE --- ---
    DJFRACTAL: Tak si na hoďku zavři nyx, vypni zvuk na telefonu, pusť si muzak a hurá do toho ;)
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    2BFREE: tyvole, shodou okolností, nebo právě proto, jsem to před chvíli otevřel... možná jen myslet na tu motivaci stačí?
    2BFREE
    2BFREE --- ---
    DJFRACTAL: Tak to koukej něco dělat ;) Ať si pak můžeš dát pořádný odpočinek bez výčitek ;) A žádný vymlouvání ;) A za trest 10 dřepů ať se rozhejbeš ;)
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    2BFREE: rozumím, akorát to sebelitování nebo nespokojenost taky ničemu nepomůžou, já to beru jako fakt, jako "nemoc" kterou musím přečkat

    naštěstí to nemám tak, že bych fakt vůbec nic nedělal a jen čuměl tupě na telku nebo já nevímco, když už nic, tak píšu aspoň na nyx :D (jako třeba dneska, kdy jsem měl vyhotovit specifickou propozici pro jeden projekt, ale ta inspirace slash motivace ne a ne přijít)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    DJFRACTAL: mam to podobne. pomaha mi to dostat se pres takovy ten prvotni blok, abych se vubec rozhybal a zacal neco delat, tzn. presne jak pise 2BFREE - "dobrat toho prvotního impulsu, který vyžene tu bestii k činu. "
    2BFREE
    2BFREE --- ---
    DJFRACTAL: Za mě je třeba úplně v pohodě být na sebe přísný a snažit se motivovat se k cíli/výsledku. A když je den (kdy jsem si říkal že něco udělám) kdy neudělám nic (tedy jsem sám sebe a svůj závazek vůči sobě nesplnil), tak mě to optimismem a nadšením nenaplní.

    Nepoplácám se obrazně po ramenou jako „to ses na to parádně vybodnul“. Navíc takový den obvykle není ani plnohodnotně odpočinkový, neb místo abys s čistou hlavou že máš volno vyrazil třeba do lesa nebo se jinak odměnil za tvrdou práci, tak dřepíš někde na zadku a neděláš nic (ani práci, ani odpočinek).
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    2BFREE: možná ti to pomáhá při práci jako takové (mě to pomáhá při uklízení), ale pomáhá to vskutku namotivovat, motivovat. motivaci?
    2BFREE
    2BFREE --- ---
    2BFREE: Teď jsem si ještě vzpomněl, že mi občas pomáhá i nějaká rytmická muzika. Přecijen když hraje nahlas nějaký dubstep, hardbass nebo něco takového, těžko se jen leží a nic nedělá :)
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    2BFREE: já se snažím vysvětlit, že za mě se nemůžeš nutit do nucení, možná nějaké techniky jsou, ale já si jich nejsem vědom

    se zlomenou nohou ten mount everest nevylezeš, je to podobné

    možná právě ten trik je v tom neřešit to a nedělat si z toho velkou hlavu? "Jsem nasraný sám na sebe, že se mi nic nechce?" Jako WTF?
    2BFREE
    2BFREE --- ---
    DJFRACTAL: Někdy tě třeba dožene vnitřní svědomí, že je to blbé nic nedělat, když kolem tebe v kanclu lidi z tvého týmu makají (motivace vnější). Někomu třeba stačí fotka ženy/dětí na stole - že nechceš aby měla tvá rodina hlad …

    Někdo třeba trénuje sílu mysli, aby takové situace nenastávaly. Třeba otužováním, sportováním, …

    Rad je na internetu určitě hromada. Mě by ale zajímalo, co kdo zkusil? Co komu pomohlo? Nebo naopak nepomohlo?

    ———

    Mě třeba motivace „pracující kolegové z kanclu“ (a ještě lépe na společném projektu) funguje dobře. Když jdu ale „na volnou nohu“ a chtěl bych dělat na svém projektu, ale nemám mentora/kouče ani zatím nikoho, kdo by do toho šel se mnou, tak mi tato motivace odpadá. Vize je třeba silná, ale stejně se mi chce flákat ;)
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    2BFREE: kdyz se mi proste nechce, tak to je cele, proste nic nedelam, ta jiskra musi (alespon v mem pripade) prijit sama od sebe, nejsem si vědom toho, ze by na to byla nejaka finta
    2BFREE
    2BFREE --- ---
    DJFRACTAL: Motivace „vnější“ je paradoxně častější. Děláš něco proto, že to po tobě někdo chce (rodiče, škola [učitel], vojna [důstojník], práce [manažer], stát [daně]).

    Motivace „vnitřní“ je úzce spjatá se „svobodou“ a „volností“ kdy není nikdo kdo by ti něco nařizoval a chtěl po tobě. Prostě jsi sám, máš volno (třeba rok, dva) a nechceš to prohnípat.

    Když máš sen/plán/vizi/strategii/projekt, tak je to určitě fajn. Jsou i tak ale dny, kdy „se ti prostě nechce“ …
    A jako dá se asi spokojit s tím, že jsem prostě „lemra“ a nedělat nic (a někdy to je i potřeba), ale někdy se hodí umět v sobě najít „tu jiskru”…

    A mě zajímá, jak to kdo dělá? Co nás to žene vpřed?
    2BFREE
    2BFREE --- ---
    QWWERTY: Super postřeh a je fakt že disciplína je velká tažná síla. Děkuju za ten podnět. Pro mě je „prokrastinace“ hodně zprofanované slovo, kdy už něco děláš, jen ne to co bys úplně měl. Často pak stačí nějaká ta technika ala GTD nebo Kanban. Ale je fakt že pro někoho i toto může být náročné (a možná brzy bude i pro mě).

    Já se původně zamýšlel nad tématem, kde se vůbec dobrat toho prvotního impulsu, který vyžene tu bestii k činu. Tedy „jak se zvednout z postele“ nebo „z bahna“, „ze dna”, „odlepit se“ (zase). Co pomáhá lidem najít ten „drajf“?

    Nemyslím přímo reálnou depresi (reálnou nemoc kterou je třeba řešit s odborníkem), ale to když má člověk v sobě pod kůží z dětství různé podobné škatulky a „prostě se mu nechce“…
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DJFRACTAL: ten tvuj krajni pripad akorat ukazuje, ze si propadl hazardu a nevis, ze zemres chudy. bohatstvi, zeny z nyxu, luxus a cestovani si dlouhodobe udrzis jenom praci ;) je nutne se motivovat k tomu chodit do prace a makat. sezenim na internetu, zabijenim casu v internetovych auditkach a resenim neresitelnych problemu chrousta proste nezbohatnes :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam