• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HOWKINGChodíme!
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Já mám tyhle:
    [SPIKE411 @ Cundr & Vandr]
    Jsou teda dost tvrdé, ale těch 30 v nich jsem schopný ujít.
    Hlavně jsou super ty jednoduché pásky. Nesmrdí.
    S polstrovanými vícevrstvými pásky mám blbé zkušenosti. Po nějaké době prostě zasmrádnou a když se namočí, tak je to peklo.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    DOCKINEZ: nedam dopustit na teva terra fi
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    dnes se otevřela registrace... kdo půjde?
    Pochod Praha–Prčice
    https://praha-prcice.cz/
    MEI
    MEI --- ---
    DOCKINEZ: Keen?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Hola, neměl byste tip na „sportovní“ sandály, ve kterejch půjde nějak rozumně chodit?

    Mám nějaký takový základní za litr a když v tom člověk nachodí pouhých 8-10 km, tak už bolej nohy, protože podrážka asi není moc kvalitní a nepočítá se s tím, že v tom někdo ujde víc než kilák v kuse.

    Mám kvalitní a drahý boty na běhání a chození, ale když je venku vedro, tak se někdy člověku chce projít jenom v sandálech. Ale nerad bych, aby to bylo na úkor nohou. Děkuji za doporučení.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Som si dnes povedala, že pôjdem domov pešo. Mapy ukázali nejakých 10 km, ale chcela som viac, tak som tam prihodila hodne zelene nie vždy úplne cestou. A vyšlo to fakt pekne. Moc príjemný výlet z toho bol. 🙂

    GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    Páteček

    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    Labské pískovce jsou oblíbeným výletním místem s rozvinutým turistickým průmyslem na české i německé straně



    SYNTAX_TERROR
    SYNTAX_TERROR --- ---
    Pořídil jsem si ke kompu chodící (běhací) pás. Až předělám pracovnu, budu chodit u práce, bude se to počítat? Na mapě pak stačí vyznačit bod mého bydliště? :)
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    Sobota: Modrava-Bučina-Borová lada-Kvilda-Modrava. Skvělý trek, celkem 40km, cca 10 hodin

    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    1KA: Ja jak sa zotavuje koleno, tak chodim stale viac. Len si musim davat pozor, lebo to lahko prepisknem. Hlavne ked staci jeden blby krok a zas bude nejaky klb v keli.

    Ale teda cez 40km za posledny vikend ma fest potesilo. :)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    1KA: Já se s tou vyhřezlou plotýnkou stále bojím, abych nezůstal někde uprostřd lesa. Ale už mi to fakt chybí. Budu se muset odhodlat.
    1KA
    1KA --- ---
    Po dlouhý zdravotní pauze zase chodím. Do práce, z práce, po kopcích, do hospody, z hospody, na párty a z párty, chodím se psem a víkendy trávím v přírodě. Prošla jsem část Kypru, připravuju se na Mallorku a Tatry. Chůze je skvělá.
    KVALKAN
    KVALKAN --- ---
    O prodlouženém víkendu jsem chtěl na Křivoklátsko, někam dál na sever než jsem zatím byl. Zjistil jsem, že v údolí Skalského potoka je dobré přespání a cíl, že to se uvidí. Buď Mšeno, nebo Lhotka u Mělníka? Tak jsem si v neděli zabalil na dva dny a vyrazil vlakem na Mladou Boleslav a pak do Katusic, kde jsem vystoupil. Viditelnost byla špatná, ještě přetrvávala písečná bouře ze Sahary. Žel z toho škrábaly oči, tak jsem se snažil dostat co nejdříve do lesa.

    První den jsem se tedy vydal údolím kolem železniční trati neznačenou cestou do Skalska, kde jsem se napojil na zelenou. V Sudoměři na vlakové zastávce je železniční muzeum, teď uzavřené, ale i venek stál za to. V sezóně by tam mělo jít se tam projet na drezíně. Chvilku jsem ještě pokračoval po zelené, ale nechtělo se mi dál po silnici, tak jsem to střihl kolem Sudoměřické vodní nádrže. No, cesta tam žádná nebyla a tak jsem se prodíral lesem po stezkách zvěře. Půlka nádrže je prázdná, takže pak už se dalo sejít blíž k vodě a napojit se na cestu údolím kolem Strenického potoka, který byl prázdný. Samotnou nádrž doplňují ze studánky čerpadlem. Pokračoval jsem po Sellnerově stezce ke Spálenému mlýnu, kde je zanesený náhod pod převisem. Údolí není moc pěkné, nijak udržované a ještě za přehradou bylo strašně zryté od strojů po těžbě dřeva a stejně tam ještě byly polomy. Já se uložil o kousek dál na trampském tábořišti, které jsem obešel a brzy se uložil ke spánku, což se mi hodilo další den.

    Katusice -> Sellnerova stezka 12,5 km

    Druhý den jsem z tábořiště vyrazil asi v 8:30 s tím, že bych chtěl být asi v 10 na Housce, abych tam byl před davy. No, to byl plán. U začátku žluté jsem nahlédl do skalních bytů Suchý mlýn a byl jsem rád, že jsem tam nespal. Spodní patra se mi totiž zdála vlhká, inu pozůstatky mlýna. Pokračoval jsem po žluté a brzy byl jeden polom za druhým a žel to nemělo konce. Šel jsem do trička a koukal na hodinky, že nejsem zrovna nejrychlejší. Nakonec jsem sešel ze žluté, protože stromy byly pryč a s nimi i většina značek. No, nic se až tak nestalo. Akorát jsem přišel do Nosálova z jiného konce. Tam se zrovna odehrávaly velikonoční obchůzky a k vidění byly děti obtěžkané čokoládou. Moc pěkná ves s plno tradičními stavbami. Já pokračoval na rozhlednu na Vrátenskou horu, kde k mému překvapení seděla paní a za 50 korun mě pustila na rozhlednu. Užíval jsem si ji sám, dohled takový střední, jak ještě písek byl ve vzduchu. Seběhl jsem dolů a začal potkávat trochu víc lidí, však už bylo po 10. Ale když jsem dorazil k Housce, tak ta byla obsypána auty a na nádvoří plno lidu. Asi mohlo být i hůř. Za chvíli byla prohlídka za 150. Neurazila, byla vtipná, ale prostě k vidění toho tam tolik není. Zajímavé jsou fresky v bývalé kapli snad z 12 století, pak ještě v pokojích, kde jsou o pár století novější a pěkné také je, jak je skála vrostlá do hradu. Po hodině jsme se tedy vykulili z hradu a já mířil k vlčím jámám a pak ke Zkamenělému zámku. A to mě se líbilo nejvíc, jednak lidi jsem nechal po pár metrech za sebou, a pak ten výhled do údolí a samotná plošina vysunutá několik desítek metrů nad údolí mě fascinovala. A to už byl skoro konec toho, do jsem chtěl vidět. Takže jsem sešel do dolu a mířil jsem na jih. Za Rájem mě ještě zachránila vodárna, protože vody mi kvapem ubývalo. Jinak samotné údolí je krásné a musel jsem se opět obdivovat meandrům potoka, kolem kterých jsem šel. U hradu Kokořín jsem vystoupal nahoru nad údolí prošel obcí a šel směrem na Bosini, kde jsem chtěl navštívit židovský hřbitov. Z něj jsem pak už jen popošel na žlutou a koukal na ty busy do Mělníka. Já jsem ale vydržel a chvilkami za deště a za stálého větru došel až do Mělníka. Poslední kopec už dost bolel. Když jsem se zvedal k autobusu po delší době na lavičce, tak už jsem skoro nedošel. Však těch kilometrů bylo na mě dost :D

    Sellnerova stezka -> Mělník 32 km

    FISHIE
    FISHIE --- ---
    SPIKE411: nebyla jsem si jistá jestli jsem tě dobře poznala u červeného bodu, a poznala :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Dneska do práce. Semafory po cestě dost zdržují. :(

    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    O víkendu klasika ve dvou, takže couravé tempo.
    Tentokrát konečně kolem nádrže na Homoli.

    EFFKA
    EFFKA --- ---
    Tak se k vam taky pridam. Snazim se, abych pri kazde prochazce, kdy jdu sama a nikdo me nezpomaluje, mela rychlost nejakych 6,7km/h, kazdopadne v patek to bylo prumerne 7km/h. Mapy.cz naplanovanou trasu cca 20km ukazovaly za 5h15m, mne na to stacilo 2h56m. Takze spokojenost:)

    KVALKAN
    KVALKAN --- ---
    Jak už jsem psal jinde, tak v sobotu jsem šel od táty pěšky ku Praze. Docela jsem spěchal, protože se stmívalo. Do Říčan už jsem přišel za tmy. Cestu jsem už trochu znal.

    KVALKAN
    KVALKAN --- ---
    KRISKA: Ono strašně moc dělá, jak tu trasu znáš. Když hledáš kudy, prostě tě to zpomalí. Ale já tedy tak rychle nechodím :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam