• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHEALAStreaming
    SMUGI
    SMUGI --- ---
    REDCLIFF: streamlabs obs normálně dovolí záznam obrazovky (ano, okna můžou blbnout) a zvuk pouštět výstupní ze zvukové karty (vysílá to co slyšíš).
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ahoj, uplně od boku placená služba restream.io by to neuměla? Nejsem si jistá jestli to zvládne. Pokud ano, máš vyhránu, protože OBS dostane klíč restreamu.
    REDCLIFF
    REDCLIFF --- ---
    Zdravím všechny a zkusil bych se zeptat. Pro potřeby konferencí a živého vysílání webinářů používáme Google Meet a potřebovali bychom to živé vysílání sdílet/streamovat např. ještě na YT. Nemáte s tím někdo nějaké bližší zkušenosti? Co jsem si ověřil, tak přímo v Meet-u má být možnost livestreamu na YT od předplatného Google Workspace Enteprise, což není náš případ ;) V OBS jsem zkusil např. přidat jako zdroj "prohlížeč" - s kartou Meetu, ale to se potom mezi sebou začne "hádat" a k Meetu se nepřipojím - asi protože už mou kameru a mikrofon používá Meet a OBS to zařízne...
    Teď mne napadá, jestli by to nezařídil v OBS jako "zdroj" záznam obrazovky s aktuálně probíhajícím Meetem, ale co zvuk z Meetu? Otázky, samé otázky :)
    Díky moc za vaše postřehy!
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    hmm...

    nemáte náhodu někdo rozbitá Rode nt-usb?;-) Potřeboval bych tenhle díl, ale mají jen na NZ a asi se jen tak evropy nedostane..



    Rode Replacement Mounting Ring for NT-USB - Muziker CZ
    https://www.muziker.cz/rode-replacement-mounting-ring-for-nt-usb
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    asi to je vysoce specificka zalezitost, ale kdyby nekdo koketoval s timhle ujetym resenim, tak to jde (zjednodusene pres sit posilam audio do maca, na kterem bezi OBS)

    mac 1:
    Serato DJ PRO -> iShowU Audio capture -> AU Lab (AUNetSend) -->
    mac 2:
    --> AU Lab (AUNetReceive) -> BlackHole -> OBS (zvuk)
    Samsung telefon: IP Webcam --> OBS (obraz)

    mam to tak, pac mac1 je duchodce, ktery to OBS nezvladne a mac2 nechcu pouzivat na mixovani.
    SIGN
    SIGN --- ---
    JOPS: Diky, obcas tam skoci glitch mezi sykorkama a ostatnima :) ale to bude asi tim, ze nestiha upload.
    JOPS
    JOPS --- ---
    SIGN: hele dobry, ted koukam na sykorku :)
    SIGN
    SIGN --- ---
    Konecne jsem rozchodil streamovani krmitka ze zahrady. :)
    A jak uz to tak byva, kdyz je neco noveho, a jeste je z toho nadseny, a rika si, ze to nemuze byt tak tezke, tak samou radosti spousta detailu utece. :) Coz pak prinasi par prekvapeni. Mini story - vse probehlo behem par dnu >

    Chtel jsem 4K kvalitu, vybral jsem tedy 4K kameru, Reolink 8MP, ze to pripojim zatim jen do site a zkusim, jak to bude fungovat. Poridil PoE switch, 50m kabel, nacvakal a zapojil. Na komp jsem signal dostal, vsechno fungovalo hezky skrz Reolink aplikaci.

    A ze budu teda streamovat. Bohuzel kamera nema built in rtsp protokol, a bylo by zapotrebi NVR, tak jsem koupil NVR - oduvodnil jsem si to tim, ze beztak jsem chtel jednou zabezpecit barak a nahradit stavajici kameru systemem.

    Z plneho nadseni jsem zahy zjistil, ze NVR nedokaze 4K stream, respektive stream ze 4K kamery (i kdyz je to stejna znacka - a je to i napsany v navodu, coz jsem uspesne prehlidl), a dokaze jen nizkou kvalitu (640x480 - kvuli limitum h264 kodeku).

    OK, rikam si, tak 4K teda nebude, aspon zkusim HD, a budeme pak upgradovat casem. Koupil jsem tedy dalsi kameru, ktera umi i UHD a ma 4x opticky zoom (coz se ukazalo, ze je super a hodi se, kdyz chci vecer zazoomovat na misto, kde jsou jezci - krmitko tim padem neni ani videt). Zustal jsem u HD nakonec (zatim). Rtsp main streamu fungovalo. Super.

    "Stacilo" uz jenom upgradovat internet (privest nove pripojeni, protoze VDSL vic nezvladalo v lokalite nez 20mbps down/2 up) - upgrade na 50/10...

    Prace s OBS byla jednoducha, a hned se vsechno chytlo, streamovani na YT taky v pohode, to uz byla malickost, ale ten proces, takhle zpetne, me docela pobavil. Ted z toho mam radost a tesim se pak na dalsi vylepseni skrz OBS a pak UHD, a potom i snad to 4K plus teda automatizace krmitka, ale to bude zas jina story. :D

    https://www.youtube.com/channel/UCZ-m4KvYzR_yTLJzfgly8kA/live
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    https://medium.com/@k/how-to-live-stream-dj-sets-on-twitch-81401a99cf1f
    návod na streamování na Twitchi pro DJs, hodím do záhlaví
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    pokouším se vysvětlit twitchi, že pokud má extension, co ukazuje rozvrh kdy vysílám, tak že ji má zobrazit. Bohužel ji nezobrazí na mobilu, a na PC se musí poskrollovat dolů. Nemáte na to nějaký trik?
    THEON
    THEON --- ---
    NAVARA: taky https://www.newtek.com/software/ndi-camera/, myslim ze to je i na Android
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ATOMSK: ja nevim, dneska koupis nejaky samsung s8 nebo neco podobneho s perfektnim obrazem z druhe ruky za dvojku, pokud nepotrebujes nejaky specialni objektiv (dalka/fisheye), netusim, proc se vubec trapit se zrcadlovkou (napajeni, prehrivani, pripojovani... samy opruz). imho
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SUK: Jako proč ne, ale spíše jsem myslel na technikálie jako IP Webcam apod :)
    SUK
    SUK --- ---
    NAVARA:
    "Jak streamovat z mobilniho telefonu" - hlavne, proboha, ne na vejsku :D
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ATOMSK
    ATOMSK --- ---
    SMUGI: Ty brďo, to vypadá hodne sikovne. I ty charitativni streamy jsou super :)
    SMUGI
    SMUGI --- ---
    Za sebe rozhodně doporučuji Streamlabs - a to hlavně kvůli mobilní aplikaci, která dovoluje přepínat scény a ovládat mikrofony. Což osobně využívám pro možnost během streamu používat prezentér pro přepínání prezentace.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    A manuály na usecase
    - jak streamovat z mobilního telefonu
    - jak streamovat (ať už tenhle nebo jiný) záznam do firemního notebooku, aby se to tvářilo jako externí webka (bez software, ni ovladačů)
    :)
    ATOMSK
    ATOMSK --- ---
    Mátě někdo zkušenosti s tímhle? https://sparkosoft.com/how-to-use-dslr-as-webcam
    Je vůbec nějaký rozdíl mezi kvalitní HD webkamerou a připojením zrcadlovky jako webcamu? Jde mi hlavně o to, jak to bude pobírat venkovní světlo, protože se bude snímat venku.
    ATOMSK
    ATOMSK --- ---
    Tak určitě by bylo super tam hodit odkazy na streamovací SW (OBS, Wirecast, Butt, SAM Broadcaster) potom určitě mrknout po pár tutorialech, jak se něco má udělat. Potom by bylo super mít aspon jednoduše popsané jednotlivé protokoly od audia až po video.

    Potom by byla super tabulka toho, co je ideální bitrate na vysílání vs rozlišení vysilání atd... Hlavně to koncipovat tak, aby se co nejvíc základních dotazů zodpovědělo už nástěnkou.

    Práva asi určitě nechci, jsem v zápřahu a nestíhal bych se o to starat... To víš, já umím jenom blbě kecat :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam