• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JANEQWIM HOF a jeho metoda
    NTR23
    NTR23 --- ---
    ROMI: Mi vedro nikdy nevadilo
    ROMI
    ROMI --- ---
    NTR23: jen dotaz, jak pak zvladas vedra, kdyz si zvyknes na zimu?
    NTR23
    NTR23 --- ---
    NTR23
    NTR23 --- ---
    YERRO: To je dobrá metoda. Taky se snažím oblékat méně. Když to jde, jdu v triku. Lidi kolem jsou nechutně navleceni.
    YERRO
    YERRO --- ---
    Já zatím na to jdu odjinud a poslední asi tři týdny chodím jen v kraťasech a triku. Znám takový, co tak chodí celoročně, tak uvidíme ...
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    ja uz se taky koupala, na velikonoce bylo krasne :))
    JANEQ
    JANEQ --- ---
    NTR23: Strasne jsem uz chtel, ale pak me skolila brutalni angina... napresrok je to moje ;)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Voda už je fakt tepla. No jo, květen.

    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    JANEQ: ahoj, několik doufám, že věcných oponování:

    1) Někdo, kdo rozebíral WH dýchání vědecky a s přístroji vysvětloval, že se právě nejedná o hyperventilaci a výsledky této metody dělají v těle jiné věci než hyperventilace. Bohužel nemůžu nějak najít už :(
    2) Že většina lidí v západní civilizaci v těle a mysli rovnováhu právěže nemá, je známý fakt. Tohle dýchání ji má spíš pomáhat zpátky...?
    3) Nevím jak je to s účinkem a vedlejším účinkem u lidí, kteří mají nějaké konkrétní větší potíže (srdeční, mozkové, dýchací - cigarety atp.). Je fakt, že když s tímhle půjdu za doktorem, většina mi řekne, to jste se zbláznil, to je nějaký kec a ublížíte si tím. Na jednu stranu jednají z pozice bezpečí a jejich rady budou oprávněné. Na druhou stranu my modří už víme taky své... Tohle je oblast, kde se asi bude chtít spolehnout na vlastní kritické myšlení a konzultovat pouze s odborníky, kteří jsou přiměřeně otevření a přiměřeně vzdělaní zároveň.
    4) WH tvrdí (a už opakovaně dokázal), že naučí každého to co umí on. Takže být stejným "supermanem".
    JANEQ
    JANEQ --- ---
    SHAOLIN81: Pokud se bavime o medicinskem zakladu metody, je to cista hyperventilace, ktera je samozrejme take vybocenim, nebo narusenim rovnovahy v lidskem tele.

    Muj osobni nazor je, ze pokud clovek dlouhodobe nepraktikuje cinnosti, ktere vyzaduji takto, pro cloveka, obrovske mnozstvi nuklearni energie, nemel by to s timto typem dechovych cviceni prehanet. Zakon zachovani energie, totiz mluvi zcela jasne, nema to kam zmizet, musi se to vypotrebovat, coz ale logicky vede k potrebe tu energii znovu doplnit.

    Prijde mi obecne, ze to spousta lidi bere jako navod jak se stat superhrdiny (ted nemyslim nikoho konkretne), s hlavne instantne... to co hodne lidem nedochazi je, ze Wim Hof takhle zije uz opravdu hodne dlouho. To o cem bohuzel moc nemluvi jsou ty bolesti a breakdowny, ktere musel logicky za celou tu dobu prekonavat... ted uz se totiz prodava produkt. Produkt, ktery funguje, ma 1000 a 1 benefit, ale zaroven marketingovou strategii.

    Snazim se cely svuj zivot poskladat nejakou mozaiku toho jak zit. Wim uvaznul v moji siti. Nedam mu 450€ za videa a nejspis nepujdu na jeho kurz, ale to co si z toho beru je uvedomeni souvislosti a vhled do problematiky sebekontroly, kazne, obetovani se.

    Plus te otuzovani pripravi na pristi dobu ledovou ;-)
    SHAOLIN81
    SHAOLIN81 --- ---
    VESPER_INDIGO: Dobry vedet. Pred par tydny mi zacalo piskat a sumet v usich a jako mozne priciny me napadaly WHM dychaci techniky a caste zatezove klikovani. Jedine tyhle veci by casove korespondovaly se zacatkem piskani. Snad to tedy WHM zpusobene neni.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    PRDELOID: Dobrej nápad.

    Co se týká druhé části, ty studené koupele, to radši ať poradí někdo jiný nebo jak říká NTR23 s tím workshopem. Doporučuji se přihlásit k odběru Wima Hofa na youtube, ta videa má docela krátký a názorný.

    Jinak tady máš jak začít s tím dýcháním.

    Wim Hof breathing tutorial by Wim Hof
    https://www.youtube.com/watch?v=nzCaZQqAs9I&t=1s
    JANEQ
    JANEQ --- ---
    JANEQ
    JANEQ --- ---
    NTR23
    NTR23 --- ---
    PRDELOID: doporučuji nějaký workshop, kde budeš rovnou i dobrovolně vhozen do ledu.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    Hele a nechcete vy moudřejší pro nás nezkušené udělat nástěnku s odkazy a návody jak začít?
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    JANEQ: jo, to dává docela smysl.
    JANEQ
    JANEQ --- ---
    VESPER_INDIGO: Osobne bych rekl, ze je to jeho osobou. Ve spouste lidi a instituci je zakorenena neduvera k tradicni vychodni moudrosti a i kdyz by jim to mohlo pomoct, neprijmou to. Wim je clovek ze zapadu, ktery rika, naucil jsem se a pochopil hodne z vychodni tradice. Zkombinoval jsem to s nasim ledovym naturelem a pripravil metodu, ktera funguje a navic je posvecena zapadni medicinou/overena vedecky.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    JANEQ: díky, pane, je to fakt síla.

    Zajímavý je, že pár lidí, kterým jsem o téhle technice říkal povídali, že znají něco podobného z jógy (nemyslí se tím klasický trojdílný nádech, ale přímo celá ta metoda). Vlastně o tom mluví i v jednom videu Wim Hof. Ale proč se tahle metoda rozšířila až skrze ledového muže? Informační bouře internetu je tu už kolem patnácti let. Že by prostě vhodná doba?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam