• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RENDALFDotace a dotační programy
    ASIG
    ASIG --- ---
    Ahoj, existuje nějaká dotace nebo podpora pro začínající řemeslníky, resp. podnikatele (momentálně se jedná o matku na rodičovské)? Potřebovali bychom především postavit a zařídit brašnářsko-sedlářskou dílnu. Digy!
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    KETHAMINA: mno oficiálně v tom nic že soft-skills nebylo, ale na "základě rozboru komise" to za to ze považovat... spíš jsme to blbě okomentovali v žádosti.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    CERMINEK: tak sorry, ale pokud je něco vyloučeno z aktivit, tak se nedív, že ti neprojde projekt, který to realizuje.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    CERMINEK: tak Liberecký kraj tedy záruky má, detail zde:
    Záruky pro mladé v Libereckém kraji
    http://portal.mpsv.cz/...lizaci/regionalni_individualni_projekty/zaruky_pro_mlade_v_libereckem_kraji
    a těch projektů tam má ÚP víc, mrkni na to
    Projekty v realizaci
    https://portal.mpsv.cz/upcr/kp/lbk/evropsky_socialni_fond/projekty_v_realizaci
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    KETHAMINA: Povez II se konzultoval několikrát, ale beztak to neprošlo. Teď ani přesně nevím, čím to bylo odůvodněno, ale šlo tam o cenu, koncepci a i něco o softskills, které jsou ve specifikaci zakázané.
    ACKO: Díky!
    ACKO
    ACKO --- ---
    CERMINEK: zkus se kouknout na tohle http://www.vzdelavanipraxi.cz
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    CERMINEK: v Libereckém se to jmenuje jinak, mrknu ti zítra v práci do poznámek. Jiné dotace na stážisty neznám.

    Povez II.se v konkrétních krajích v praxi věnuje některým oblastem, kolikrát jsi žadost konzultoval před podáním? Konzultanti toho o svém regionu ví nejlíp a umí poradit.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    KETHAMINA: myslíš např. toto?
    Záruky pro mladé
    http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/msk/projekty_esf/v_realizaci/rip/zaruky_pro_mlade

    jsme v Libereckém kraji, kde nic takového není. Navíc u nás to nejsou lidé v evidenci ÚP...
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    CERMINEK: to je trochu mimo dotace, ale co Záruky pro mladé? Má to většina krajských ÚP.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Máte někdo kušenosti s firmami, které zajišťují dotace? Absolutně se v této problematice neorientuju. Jen zkoumání POVEZ II mě stálo celý víkend a beztak nám ho UP nevzal... Aktuálně hledám support na stážistu, stipendisty, nákup IT.... Existuje něco vůbec?
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    MORPHLER: a neco k tomu pokud si to chcete trochu proklepnout.. https://www.reddit.com/r/Bitcoin/comments/7jj0oa/im_donating_5057_btc_to_charitable_causes/
    The Mysterious Pineapple Fund is Giving Away $86 Million in Bitcoin | Inverse
    https://www.inverse.com/article/39443-pineapple-fund
    diky : [ HANT @ Bitcoin - digital peer-to-peer cryptocurrency ]
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    http://pineapplefund.org/ pred par dny spustili. 86M USD (v BTC).. zatim podporuji projekty jako treba MAPS a EFF. Jednoducha zadost a imho docela fer podminky (nenova neziskovost registovana ve sve zemi) zkuste :) .. psycho je ze diky pohybu BTC rozdali vice nez 6M ale hodnota fondu v USD je jen o 2 mene .) stoji za tim jen par jednotlivcu, co meli strasne levne stare BTC a chteji je vyuzit dobre a ne na sebe.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    BABBA: ahoj,abychom si rozuměli, nehodlám poskytovat bezplatné poradenství ani dělat analýzu dostupných dotačních příležitostí pro váš spolek. Snažila jsem se říct, že jak veřejně prospěšný, tak normální podnikatelský záměr potřebuje dobrý (promyšlený) plán, včetně zohlednění rizik a průzkum trhu.

    Otevřít svůj atelier,je tak prazdná informace, že už fakt nebudu dál reagovat. Místo zdá se utajené. Takže shrnuto podtrženo, na zakladě (ne)poskytnutych info neznám nikoho,kdo by vás podpořil a kde byste mohli žadat. Good luck.
    BABBA
    BABBA --- ---
    KETHAMINA: ano tak je to mysleny. kdyz se podivas na atelier http://www.malovanikresleni.cz/
    tak jsou take zapsany spolek a jejich kurzy jsou hodne drahe. Proto nas na zacatek napadlo zkusit zazadat o dotaci. Pokud by ji nedostala, tak by se vzala pujcka. Nejake reference ma, od rodicu nebo deti. Ted uci v ruznych atelierech ale chtela by prave otevrit svuj.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    BABBA: můžu se zeptat proč to nebudou normální placené kurzy, kde lektory a nájem uhradí účastníci?

    Bezplatné akce se financují spíše pro děti ze sociálně slabých rodin a to v Praze není úplně nejrozšířenější cílovka, respektive dost by záleželo kde přesně v Praze se to má konat. Zaroveň bez reference a nějakého projektového logframe úplně nový spolek bez historie nic nedostane, jací partneři a zavedené organizace se sdružením spoluprácují?

    Vychází vznik toho spolku z poptavky konkrétní radnice nebo analýzy SVČ, které nepokrývá zájem uchazečů, nemá bezbarierový přístup a velký počet dětí se tam tak nemůže dostat a kámoška má bezbariérové prostory, ....nebo kde padla myšlenka založíme spolek?

    Poslední dobou mi přijde, že diky rozšiřování běžnosti Čapího hnízda, se lidé při tvorbě bussines plánu rovnou poohlíží, co by platili z dotací, aniž by věděli, jaká cílová skupina bude mít o jejich zboží zájem. Jestli chce kamoška otevřít kurzy a nedaří se jí je naplnit, tak dělá něco blbě a dotace to nevyřeší, obzvláš teda, pokud chce investovat do zprostředkovatele, co za ní podá tunu žadostí, které ona zaplatí.

    Na začátek si může zkusit požadat o konzultaci bussines plánu na Um sem um tam, pokud nemá zkušenosti ani reference, rozhodně začít bezhlavým psaním žadostí bude naprostá ztráta ćasu.
    BABBA
    BABBA --- ---
    KETHAMINA: pro deti ruznych vekovych kategorii, od 3 do 15 let ale i pro dospele. jednalo by se o kurzy malovani a kresleni, ruční grafiky, ilustrace atd. bylo by to v Praze. hlavnim cilem je podporovat umelecky rozvoj, zdokonalovani ve vytvarnych technikach, ucastnit se soutezi a vystav. dotace chce na prvotni naklady: nakup materialu (stojanu, barev, papiru, stetcu atd.), na prvni dva najmy a vyplaty lektorum, techniku, opravy v novem prostoru (malovani atd.), nabytek atd. vcera ji zapsal mestsky soud jako spolek. staci takto?
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    BABBA: říkáš moc málo informací. pro jaký děcka?kde v ČR?o jaké jde kurzy? Co je jejich cílem?na co přesně chce dotace? Jaké má reference? Jaký subjekt by pro pro ní žadal, když ještě nemá organizaci?
    BABBA
    BABBA --- ---
    Ahoj, přítelkyně chce otevírat v únoru 2018 neziskovku s výtvarnými kurzy pro děti. Je možné ještě zažádat o dotaci? Kde je to možné? Má to cenu přes CYRRUS ADVISORY nebo eDotace? Nebo je to drahé? Díky za odpověď
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    MŽP spouští druhou vlnu kotlíkových dotací. Do krajů pošle další 3,4 miliardy korun na výměnu starých kotlů - Ministerstvo životního prostředí
    http://www.mzp.cz/cz/news_kotl%C3%ADkove_dotace_2.%20vlna
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    CASTROL: jj, jsem v kontaktu. Kazdopadne mnohokrat dekuju za nazor.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam