• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    KAERO
    KAERO --- ---
    SEJDA: akcie a auto, to je rozdil. coz asi vis, takze jsem spis nepochopil co tim chces rict.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KAERO: ano. Videl jsi nekdy, co delaji ceny akcii v reakci na ruzne tweety? :)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    MARSHUS: Musk uz davno prekrocil hranici, kdy mu stat muze jakkoli pomoci. Samozrejmne drzi jeho bussiness nad vodou ruzne forme statnich dotaci resp. kompenzacnich mechanizmu ale to nic nemeni na tom, ze on si kdykoli muze zalozit ostrovni system, a rozesilat hejty naokolo. A bude mit stale dost prostredku na pripadnou zdravotni peci uzasneho svobodneho zdravotniho systemu USA.
    Neni to nic noveho.
    Drtiva vetsina ostatnich lidi tak nebo onak na state zavisli jsou. Taky nechapu, jak je mozne, ze to Musk nevidi, ale proste nebyli jsme krmeni tema americkyma fasitickyma zvastama o "americkem snu". Ani nas denne nebobarduji tisice lidi s zadosti o penize.
    KAERO
    KAERO --- ---
    Ehm, asi jsem tu něco nepochopil. To se opravdu někdo rozhoduje zda příští auto bude takové či onaké na základě nějaké twitterové přestřelky?
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    důležitej tweet si sem jen odložim

    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ALCATOR: Ti kamionaci jsou antivaxx demonstrace. Proč jsou to neofašisti není úplně jasné.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    MARSHUS: O čem, prosím, mluvíš? Nejdřív jsi napsal citát z twitteru, bez odkazu, a potom začneš psát o tom, že by podporoval neofašisty. Link?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    First Felony Charges in Fatal Crash Involving Autopilot (AP)
    The RISKS Digest Volume 33 Issue 04
    https://catless.ncl.ac.uk/Risks/33/04/#subj1.1
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    Neofasizmus je co za neoliberalny neologizmus? Sa v tom stracam takto pri rannom srani :)
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    jako po tomhle extempore moje chuť koupit si Teslu klesla k nule. v tuhle chvíli jezdíme se špinavým VW dieslem kterej ale má dalších 100 000km úplně v pohodě, tak doufám že mezitím Muska doženou další korporace který jsou zcela jistě totální svině ale aspoň ně otevřeně neofašisti.

    --

    sorry za výlev. doufám že Spaceship poletí co nejdřív.
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    Elon Musk
    @elonmusk
    ·
    7h
    Canadian truckers rule
    Elon Musk
    @elonmusk
    CB radios are free from govt/media control
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PES: no ano, tohle byla oblíbená zápletka sci-fi cca od 50tých do 70tých let. téma technologické singularity se s tím tak nějak volně prolíná, ve skutečnosti je to trochu už sci-fi kánon oboje. Spíš je dnes těžké přijít s nějakým tématem, které je úplně nové... asi jako by v popmusic bylo těžké přijít s novou tříakordovou písničkou..
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: proč pseudo-civilizace... stačila by první technologická inteligence (byť vyvinutá původně nějakou organickou formou co byla alespoň na úrovni Galaxie první úspěšná v tomhle vývoji), která by organiky brala jako konkurenci zdrojů (a ještě strašně neefektivní) + cizí organiky jako hrozbu možného vývoje konkurenční technologické inteligence, takže by se opravdu mohla dostat k tomu, že nejlepší bude sterilizovat všechno co najde/zjistí/odhalí/detekuje ...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PES: většina sci-fi spíš počítá s nějakými těmi "bersekry" či "inhibitory" - nějaká pseudocivililzace, která má za cíl vyhubení veškerého organického života nejpozději v momentě, kdy vytvoří civilizaci schopnou šířit se vesmírem. Pravděpodobně inspirováno závody v jaderném zbrojení během studené války. Takové oblíbené téma sci-fi předtím, než přišla do módy technologická singularita (která asi z módy vyjde, až se zjistí, že naštěstí nenastala, stejně jako nenastala jaderná válka...)
    PES
    PES --- ---
    VOYTEX: To by byl fajn námět na nějakou krátkou SF povídku... sice ne za "smetí" na orbitě či odpadky na povrchu planet a měsíců ve Sluneční soustavě, ale za "odpadky" mimo Sluneční soustavu... tj. přifrčela by kosmická loď nějakých lokálních vesmírných "ekologů" cizí rasy (či Galaktického společenství) a donutili by Zemi po sobě uklidit ten "odpad", který se dostal mimo Sluneční soustavu (Pioneery, Voyagery, New Horizon atd.). Ovšem ne tak, že by s tím pomohli, ale pěkně ať si to lidstvo doletí sebrat a uklidit samo (asi jako když musí malé dítě hodit věci do koše) :-)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    @SpaceX
    Static fire test of Falcon 9 complete – targeting February 2 for launch of the NROL-87 mission from Vandenberg Space Force Base in California
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    "The dry mass of the Falcon 9's second stage is about 4 metric tons, and it should impact the Moon at a velocity of about 2.58 km/s."

    helemese, "Moon Escape velocity 2.38 km/s." Elon mozna vytvori krome nejvetsiho umelyho krateru na Mesici taky smeti na orbitu.

    Doufam, ze mu ufouni naparej peknou pokutu! hehe
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    SN0WCRASH: je pravda, ze naposledy udelali krater do Mesice izralci a indove, predtim cinani, a tak to podle konzervativcu asi i melo zustat :D
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    SN0WCRASH: Ma to zuchnout na odvracenou stranu... Takze jedinej kdo to uvidi budou cinani... :-D
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    MEI: Tiez mi to pride v pohode. Neobyvana oblast, (zatial) bezna prax.
    Ba co viac, som zvedavy, kolko amaterskych astronomov to uvidi a nafoti :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam