• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    jako po tomhle extempore moje chuť koupit si Teslu klesla k nule. v tuhle chvíli jezdíme se špinavým VW dieslem kterej ale má dalších 100 000km úplně v pohodě, tak doufám že mezitím Muska doženou další korporace který jsou zcela jistě totální svině ale aspoň ně otevřeně neofašisti.

    --

    sorry za výlev. doufám že Spaceship poletí co nejdřív.
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    Elon Musk
    @elonmusk
    ·
    7h
    Canadian truckers rule
    Elon Musk
    @elonmusk
    CB radios are free from govt/media control
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PES: no ano, tohle byla oblíbená zápletka sci-fi cca od 50tých do 70tých let. téma technologické singularity se s tím tak nějak volně prolíná, ve skutečnosti je to trochu už sci-fi kánon oboje. Spíš je dnes těžké přijít s nějakým tématem, které je úplně nové... asi jako by v popmusic bylo těžké přijít s novou tříakordovou písničkou..
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: proč pseudo-civilizace... stačila by první technologická inteligence (byť vyvinutá původně nějakou organickou formou co byla alespoň na úrovni Galaxie první úspěšná v tomhle vývoji), která by organiky brala jako konkurenci zdrojů (a ještě strašně neefektivní) + cizí organiky jako hrozbu možného vývoje konkurenční technologické inteligence, takže by se opravdu mohla dostat k tomu, že nejlepší bude sterilizovat všechno co najde/zjistí/odhalí/detekuje ...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PES: většina sci-fi spíš počítá s nějakými těmi "bersekry" či "inhibitory" - nějaká pseudocivililzace, která má za cíl vyhubení veškerého organického života nejpozději v momentě, kdy vytvoří civilizaci schopnou šířit se vesmírem. Pravděpodobně inspirováno závody v jaderném zbrojení během studené války. Takové oblíbené téma sci-fi předtím, než přišla do módy technologická singularita (která asi z módy vyjde, až se zjistí, že naštěstí nenastala, stejně jako nenastala jaderná válka...)
    PES
    PES --- ---
    VOYTEX: To by byl fajn námět na nějakou krátkou SF povídku... sice ne za "smetí" na orbitě či odpadky na povrchu planet a měsíců ve Sluneční soustavě, ale za "odpadky" mimo Sluneční soustavu... tj. přifrčela by kosmická loď nějakých lokálních vesmírných "ekologů" cizí rasy (či Galaktického společenství) a donutili by Zemi po sobě uklidit ten "odpad", který se dostal mimo Sluneční soustavu (Pioneery, Voyagery, New Horizon atd.). Ovšem ne tak, že by s tím pomohli, ale pěkně ať si to lidstvo doletí sebrat a uklidit samo (asi jako když musí malé dítě hodit věci do koše) :-)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    @SpaceX
    Static fire test of Falcon 9 complete – targeting February 2 for launch of the NROL-87 mission from Vandenberg Space Force Base in California
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    "The dry mass of the Falcon 9's second stage is about 4 metric tons, and it should impact the Moon at a velocity of about 2.58 km/s."

    helemese, "Moon Escape velocity 2.38 km/s." Elon mozna vytvori krome nejvetsiho umelyho krateru na Mesici taky smeti na orbitu.

    Doufam, ze mu ufouni naparej peknou pokutu! hehe
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    SN0WCRASH: je pravda, ze naposledy udelali krater do Mesice izralci a indove, predtim cinani, a tak to podle konzervativcu asi i melo zustat :D
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    SN0WCRASH: Ma to zuchnout na odvracenou stranu... Takze jedinej kdo to uvidi budou cinani... :-D
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    MEI: Tiez mi to pride v pohode. Neobyvana oblast, (zatial) bezna prax.
    Ba co viac, som zvedavy, kolko amaterskych astronomov to uvidi a nafoti :)
    MTO
    MTO --- ---
    SN0WCRASH: nj. asi sem prehlid. tak pardon :-)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    MEI: Vzdyt zadna suskanda neni. A co je neetickeho na tom ze vyslouzily horni stupen neni pod kontrolou a narazi asi do Mesice?
    MEI
    MEI --- ---
    SN0WCRASH: Hele a vám to přijde OK? Asi to bude znít ujete, ale mě to přijde neeticky. Čekala vystoupení s oficiální omluvou, a ne šuskandu.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    SN0WCRASH: Ne každý česky hovořící člověk ví, že slovenské "ostatný" znamená české "předchozí" :-)
    PES
    PES --- ---
    MTO: No vida, na Měsíci může vzniknout nový kráter jménem buď Falcon9 anebo ElonX ;-)
    MTO
    MTO --- ---
    Nekontrolovatelná raketa SpaceX se může srazit s Měsícem - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-nekontrolovatelna-raketa-spacex-se-muze-srazit-s-mesicem-186707

    Nosná raketa Falcon 9 byla do vesmíru vyslána v roce 2015 z Floridy s cílem vynést observační družici amerického Národního úřadu pro oceán a atmosféru. Od té doby se pohybuje po „chaotické“ oběžné dráze.
    PER2
    PER2 --- ---
    Tesla HEPA Filter | Keeping Your Cabin Air Clean
    https://youtu.be/Dx9wrIfqhjM
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    XCHAOS: co lidi umi a AI ne je, se zasivat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam