• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _LEPIK_Těžení kryptoměn

    Těžba kryptoměn pomoci ASIC, procesoru, grafickych karet...tipy ohledně alternativních coinů, poolů, multipoolů, doporučená nastavení pro konkretní težební zařízení, aplikace pro těžbu, přetaktovávání, fotky rigu, chlubení se vytěženým množstvím coinů atp.
    Smyslem je trochu odlehčit Bitcoin klubu, kde podobně specializované informace nemusí zajímat každého.


    CST, GMT, UTC= Central Standard Time, Greenwich Mean Time, Coordinated Universal Time
    EST= Eastern time = GMT-5 (tzn pro čechy -6)
    Čechy se nacházejí v pásmu CST+1, GMT+1, UTC+1


    Start nových mincí
    http://cryptodir.com/calendar/#action=calp_month
    http://www.shiliwu.com/
    http://www.altcoincalendar.info/
    rozbalit záhlaví
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: ok, tak si to hlasování pamatuju jinak, nicméně dnes btc nestíhá a L2 není. tolik k tradičním hodnotám :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: jenom pripomenu, ze se hlasovalo instalaci konkretni verze bitcoin core. to znamena, ze toho hlasovani se ucastnili vsichni uzivatele site a svuj postoj davali najevo prave upgradem bitcoin core walletu. jedna vec je, co chteji tezari a druha vec je, co chteli uzivatele. a to jeste dodam, ze prave tezari byli skoro az do konce proti segwitu, tedy aspon ti cinsti, ale stejne nakonec upgradovali a hlasovali pro, protoze proste profit a byznys. a tezba je byznys.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: konzervativní postoje převážily a po 6 letech btc zátěž nestíhá a rozhodně není user friendly pro malýho spotřebitele. jo vlastně oni si to zachování bloku 1mb odhlasovali těžaři, no co by se na tom dnes mohlo bejt špatně? :))
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: problem s demokratickym hlasovanim je ten, ze ne vsichni jsou ve vysledku spokojeni. nicmene jak funguje hlasovaci konsensus v bitcoinu urcite vite a nebylo to o tom, ze by 50.1% cast ucastniku projektu prehlasovala to 49.9% cast.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: 2017 se hlasovalo tak trochu i navzdory tomu tx spamu o hodnotě 1 satoshi v mempoolu, žejo. problém L2 je ten, že není a problém btc je ten, že jsou malý tx nesutečně nevýhodný.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: diskuse o velikosti bloku tu probehly, kdyz se resil segwit. existuji forky, ktery maji blok vetsi. a kde jsou a jak si vedou? :D

    jinak porad nezapominej, co je stale napsano v originalni bitcoin core penezence. nevim jestli to pisou ostatni kryptosracky, ale pokud ne, tak cosi pred uzivateli taji...

    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: tak kromě spekulace na zhodnocení jsem vnímal jako stěžejní výhodu btc právě v té volnosti transakcí. což stále je dost subjektů na L1, očividně, a ty fee jsou při každým zeleným grafu dost velká zátěž na uživatele. nevidím důvod používat k převodu btc a problém LN je ten, že ho musí podporovat i druhá strana. já myslím, že kdyby byl blok větší, tak by se hovno stalo :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: v cajku pane kolego, vydelavejte na cem chcete, nicmene o me vite, ze jsem arogantni bitcoin fasista. co se tyce pos, asi tak k tomu jenom zopakuju obrazek ==> VYHULENY_UFO:
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: poslyš, já eth moc nefandím, ale když chci mudrovat, podívám se na graf. eth má pro investory dobrej graf, a pro uživatele příjemný fee :-P
    pokud moje směnárna neumí ln, stále jsem spoko, protože umí eth a tím pádem neřeším mempool a nesmyslný dardy. a pos mi připadá taky jako krok vpřed, nehledě na to, jaký články urza dohledá, aby si potvrdil svůj názor, že je btc eko.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PEPPE_LOPEZ: ja bych to teda nedrzel. kor kdyz uz zenit a ath ma ethereum davno za sebou. ale jako, kdyz nekdo veri, ze nejaka kryptosracka z facebooku muze porazit bitcoin, proc ne...
    PEPPE_LOPEZ
    PEPPE_LOPEZ --- ---
    VYHULENY_UFO: takže podle tebe je ted dobrá doba vymenit ETH na BTC
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PEPPE_LOPEZ: ethereum je takova sranda sracka, co si hraje na krypto. u kryptosracek plati, ze slouzi jenom k rychlym ziskum a vytazeni penez z hejlu treba pres ruzny ico, nft a podobne. jako dlouhodobe uloziste hodnoty slouzi bitcoin a do nej se maj prelejvat zisky z kryptosracek.
    PEPPE_LOPEZ
    PEPPE_LOPEZ --- ---
    VYHULENY_UFO: jako že cena poletí nahoru? A co cena ETH ta bylakdysi tak nějak provázaná s cenou BTC kopírovala křivku vývoje, ale teď už je to jinak.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PEPPE_LOPEZ: jaky to muze mit dopady na tezbu? no uplne stejny jako po puleni, ktery uz mame za sebou. tezarum se snizi odmena a ti si musi vystacit jen s ni a feecky z transakci. za sebe jako letiteho hodlera ti muzu jen rict, ze nasledujicich 48h bude kritickych, ale na mesic poletime...
    PEPPE_LOPEZ
    PEPPE_LOPEZ --- ---
    VYHULENY_UFO: Ahoj, vlastně všechno a jaké dopady to může mít na težbu, cenu atd. jaký je vlastně důvod proč musí k těmto změnám docházet.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PEPPE_LOPEZ: co te zajima? kdo ho zaridi? kde se to stane nebo kdo urci, kdy presne se to stane?
    PEPPE_LOPEZ
    PEPPE_LOPEZ --- ---
    Nevíte detaily o nějakém "dělení" bitcoinu teď na jaře ?
    DUDEL
    DUDEL --- ---
    P0CIN: jedine predat asi. ale nikto to nechce kupovat vacsinou
    kamos rozpredava svoje karty uz nejaku dobu a nikto to nechce... musel by si asi ist hodne dole s cenou aby sa niekto ulakomil
    P0CIN
    P0CIN --- ---
    Zdar kamaradovi se od prechodu na eth pos prasi na 2ks rigu, kazdy ma 6ks RX 5700xt karet + zdroje a vsechno.
    Da se to jeste nekde prodat nebo vyuzit na netezebni ucely? Predtim byly v provozu asi pul roku takze ve velmi dobrem stavu.
    XSOFT
    XSOFT --- ---
    BUGER: a dalo by to aspon neco na testnetu? Vis jak, aspon videt, ze to funguje.
    NOBLEKEON
    NOBLEKEON --- ---
    milé, s mými původními ploty jsem dostal zhruba 50 hodin na plot, i když jsem neoptimalizoval nastavení. Pak jsem si uvědomil, že oplocení přímo na NAS není nejlepší nápad, zvláště proto, že můj kamarád měl do té doby nachystaných asi deset plotů a já žádné. basketball stars
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam