• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _LEPIK_Těžení kryptoměn

    Těžba kryptoměn pomoci ASIC, procesoru, grafickych karet...tipy ohledně alternativních coinů, poolů, multipoolů, doporučená nastavení pro konkretní težební zařízení, aplikace pro těžbu, přetaktovávání, fotky rigu, chlubení se vytěženým množstvím coinů atp.
    Smyslem je trochu odlehčit Bitcoin klubu, kde podobně specializované informace nemusí zajímat každého.


    CST, GMT, UTC= Central Standard Time, Greenwich Mean Time, Coordinated Universal Time
    EST= Eastern time = GMT-5 (tzn pro čechy -6)
    Čechy se nacházejí v pásmu CST+1, GMT+1, UTC+1


    Start nových mincí
    http://cryptodir.com/calendar/#action=calp_month
    http://www.shiliwu.com/
    http://www.altcoincalendar.info/
    rozbalit záhlaví
    RUDY_CZ
    RUDY_CZ --- ---
    Těžíte někdo BitTensor? Zdá se že GPU mining is back...

    TAO Bittensor: Decentralized Machine Learning 2024
    https://bittensor.org/
    Register, Validate and Mine | Bittensor
    https://docs.bittensor.com/subnets/register-validate-mine
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Ale jinak jsem se díval, že Monero asi pořád jde těžit na obyč hardwaru, ale zas se řeší, že přes to jedou shady transakce a Binance ho vyřadil, jak jsem pochopil, pod tlakem regulátorů. Tak nevím, co s tím. Monero jako takový asi nezničej, ale zas by bylo dobrý mít možnost si to někde proměnit na něco utratitelného.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    ADAM: koupit starý antiminer pro mě smysl asi nemá, protože by běžel pár hodin ve dny, kdy svítí sluníčko a současně je chladno. Takže tak následující dva měsíce a pak někdy na podzim, pokud zrovna bude hezky. Takže pokud mi ten antimer někdo neprodá za cenu šrotu, tak se asi nemá šanci zaplatit. Můj nápad stál na téměř nulových pořizovacích nákladech, že bych právě použil veteš.
    MAJA
    MAJA --- ---
    Co teď teží Nicecash ? Než přešlo ETH na PoS, tak se těžilo hlavně tohle (+ směna/odměna v BTC), ale jaký algoritmus jedou teď nevím, ale řídil bych se hodně jejich volbou.
    ADAM
    ADAM --- ---
    CYBERWOLF: Rok dva zpět jsem zkoušel těžit přes nicehash na rtx3070 a vytezilo to max halire. Smysl to nemá. Leda koupit nějaké staré antminery, nebo tak něco. S elektřinou zadarmo by to mozna za to stálo.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    E2E4
    E2E4 --- ---
    CYBERWOLF: taky nemam aktuální zkušenost, ale když jsem těžil onehdy, bylo to nejdřív profitabilní, pak to nezaplatilo ani elektriku a v podstatě hned potom byla fáze, že i s elektrikou zadarmo to vytezilo jen drobné.

    těžební kalkulačky ti budiž vodítkem, ale pocitej s tím, že se profitabilita může prudce snížit.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    MORPHLER: teda ne zaplati elektriku. tu mas ze solaru navic, ze ale proste da neco za tu praci se s tim vubec parat...
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    CYBERWOLF: ber me s urcitou rezervou, uz par let netezim a beru to fakt jako uvahu na topeni. BTC urcine vyznam nema zadny. nejaky altcoin asi trosicku jo,ale co ted zrovna trochu leti neporadim, na to najdi nejake kalkulatory. (viz TANTRAMAN ) kdyz se zadari, mozna to z casti zaplati elektriku... coz je na topeni docela cool. kazdopadne k tomu hw- jde jen o graficke karty, a hranice starosti je imho tak rx480/580 ati a 10xx nvidie, starsi smysl uz nema urcite. kouknul bych se co se tezi a dal si podle toho pozor na velikost pameti (na 4GB neco mozna uz nepujde).
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Mám fotovoltaiku a občas nastanou situace, kdy je elektřiny víc než je potřeba a je přitom roční období, kdy by bylo fajn mít doma nějaké teplo navíc. Napadlo mě tedy vyhrabat nějaké staré komponenty, postavit z nich PC a těžit krypto. Ale protože jsem nic takovéhu už pár let nedělal a vlastně jsem to nikdy nedělal pořádně, tak bych se chtěl zeptat:

    1) Má vůbec ještě smysl těžit na starém (třeba 10 let) consumer hardwaru krypto? Nejde mi teď o to, jestli se zaplatí elektřina, spíš jestli to vůbec něco udělá. A jako třeba víc než za pár halířů.
    2) Jaké krypto by se na to hodilo?
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    ARPEARPY: například pokud máš fotovoltaiku, tak ano.
    ARPEARPY
    ARPEARPY --- ---
    lidi, vyplatí se to dneska nějaký asic zařízení? myslím tím konkrétně vztah spotřeby elektřiny a výsledku dolování. co jsem to tak počítal, no nic moc. pak mě napadá otázka, možná jsem blbej. když mám zafixovanou elektřinu, je na to nějaká hranice nebo jak to funguje? přemýšlím jak to dneska využít. zároveň už se asi nevydoluje tolik co dřív. nevím, chtěl bych to zkusit ale nějak mě všechno odrazuje, co si o tom myslíte vy?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    RUDY_CZ: ja ty wars prezil, držím a taham profit. no a ted se smejem ethereu za pos.
    RUDY_CZ
    RUDY_CZ --- ---
    PEPPE_LOPEZ: On UFO je zaujatej, asi má nějaké PTSD ještě z blocksize wars, Mt Gox nebo nevím :-D

    Většina z top 10 blockchainů (chainů, ne kryptoměn či tokenů!) má nějaký svůj value proposition, ale musíš si je nastudovat a sám se rozhodnout.

    Problém BTC je, že nemá vyřešenou dlouhodobou udržitelnost a po několika půlení se může přestat vyplatit ho těžit... Tohle je něco co ti BTC maxi neřeknou, sami to neřeší a když se někdo ozvě tak ho utlučou čepicema... nikde není žádná roadmapa nebo aspoň diskuse o řešení a Lightning samotný to nezachrání. Naštěstí Ordinal Inscriptions trochu pohnuli s vývojem, tak třeba se i nějakého pokroku dočkáme...

    V roce 2021 se BTC maxi smáli Ethereu za drahý feečka a teď mají tohle... meanwhile Ethereum spustilo 22/23 rollupy a běží na něm 5 velkých pod-sítí, které mají tx feečka pod pár centů..

    Tož tak :)

    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: ok, tak si to hlasování pamatuju jinak, nicméně dnes btc nestíhá a L2 není. tolik k tradičním hodnotám :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: jenom pripomenu, ze se hlasovalo instalaci konkretni verze bitcoin core. to znamena, ze toho hlasovani se ucastnili vsichni uzivatele site a svuj postoj davali najevo prave upgradem bitcoin core walletu. jedna vec je, co chteji tezari a druha vec je, co chteli uzivatele. a to jeste dodam, ze prave tezari byli skoro az do konce proti segwitu, tedy aspon ti cinsti, ale stejne nakonec upgradovali a hlasovali pro, protoze proste profit a byznys. a tezba je byznys.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: konzervativní postoje převážily a po 6 letech btc zátěž nestíhá a rozhodně není user friendly pro malýho spotřebitele. jo vlastně oni si to zachování bloku 1mb odhlasovali těžaři, no co by se na tom dnes mohlo bejt špatně? :))
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: problem s demokratickym hlasovanim je ten, ze ne vsichni jsou ve vysledku spokojeni. nicmene jak funguje hlasovaci konsensus v bitcoinu urcite vite a nebylo to o tom, ze by 50.1% cast ucastniku projektu prehlasovala to 49.9% cast.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: 2017 se hlasovalo tak trochu i navzdory tomu tx spamu o hodnotě 1 satoshi v mempoolu, žejo. problém L2 je ten, že není a problém btc je ten, že jsou malý tx nesutečně nevýhodný.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam