• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AGNESKRAW recepty aneb jak se naučit NEVAŘIT
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    DOCKINEZ: v lete se takovy rucni snekovy odstavnovac celkem hodi nebo lepe rici - la-ho-da ;)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ROSADKO: hm, tak u mne v pohode, vystacime s mixerem a susickou. Odstavnovac ani neplanujem, prijde mi to jako dalsi relativne zbytecnej kram do baraku.
    TEKKANNE
    TEKKANNE --- ---
    není úplně všechno raw, ale snad neurazí...mně je tak děsně sympatická, že bych jí to odpustila...:)
    Laura Miller
    http://www.imlauramiller.com/
    BNT
    BNT --- ---
    ... až na ten název je to zajímavý :)) (ještě jsem nezkoušela)

    Klobása
    100 g sušená rajčata
    100 g slunečnicová semena loupaná
    50 g dýňová semena loupaná
    10 g česnek 2 stroužky
    0.5 g himalajská sůl růžová
    2 g sladká paprika

    Postup
    Nejdříve do mixéru vložíme slunečnicová semínka a dýňová semínka. Rozemeleme je tak ať jsou z nich malé kousky. Z mixéru odebereme jednu polévkovou lžíci semínek a odložíme je bokem. Do mixéru k semínkám přidáme sušená rajčata, která byla namočena 1 hodinku ve vodě, sladkou papriku, česnek a podle chuti sůl. Vše pořádně rozmixujeme. Do rozmixované směsi přidáme odložená semínka a vše promícháme rukou. Nyní můžeme obsah vložit např. do sáčku a vytvarovat klobásu. Klobásu umístíme na 1 hodinu do mrazáku. Po hodině můžeme nakrájet na kolečka a podávat.

    Vegetariánská,veganská,bezlepková a BIO strava - Recepty
    http://fajnejidlo.eu/recepty/recept.php?id=186&id_category=10
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    GARBAGE
    GARBAGE --- ---
    Varit pro chlapa, ktery "potrebuje" 2x denne maso je casove narocny ;D
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    ARALIN: myslíš http://varitcinevarit.cz ? to je jediný vařit či nevařit který znám já :D
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    ROSADKO: p.s. s tim mytim souhlasim, a prijde mi, ze mam trvaly nedostatek misek/hrnku, ve kterych porad "neco" ceka ;)
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    ARALIN: nerikam, ze je to stejne casove narocne jako vegetarianstvi/veganstvi, ale o vic nez 1h denne rozhodne ne. nevim jak ostatni, ale v poho to davam s praci :)
    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    ARALIN: Mně tedy konstatování, že příprava raw jídla je neuvěřitelně časově náročná přijde hodně mimo :-) V sušičce se sice věci dělají dlouho, ale jede úplně sama, jen se to tam nastrká, jednou nebo dvakrát zkontroluje v průběhu a pak se to hotové vyndá. Zbytek zabere minimum času. Chce to trochu plánovat dopředu, co se bude druhý den jíst (a namočit na to oříšky nebo semínka, případně tomu uzpůsobit nákup), ale jinak pokud člověk nedělá pořád jen nějaké šílené dezerty z padesáti ingrediencí (které stejně v důsledku nevhodných kombinací myslím moc zdravé nejsou), je vše výrazně rychlejší, než v klasické vařené kuchyni. Jediné, co mě štve, je, že neustále něco myju (odšťavňovač, mixér, prkýnko, dost nádobí, láhve na šťávy, co si beru s sebou ven, atd...).
    ARALIN
    ARALIN --- ---
    Barevný svět: Vařit, či nevařit? Jíst, či nejíst?
    http://agnes-loreley.blogspot.cz/2015/04/varit-ci-nevarit-jist-ci-nejist.html
    GARBAGE
    GARBAGE --- ---
    Diky za rady. Jeste se chci zeptat, jak se doopravdy citite, jestli jste zaznamenali vetsi nebo mensi zmenu. Myslim predevsim ve vitalite, fyzicke energii atd.
    KUBIS_IN
    KUBIS_IN --- ---
    ROBERT_MOST: pokud nebyla pohanka tepelne zpracovana pri loupani slupek, tak by mela vyklicit do dvou dni. Ja muzu doporucit pohankou od Smajstrly, loupe pohanku mechanicky. http://www.pohankovymlyn.net
    ROBERT_MOST
    ROBERT_MOST --- ---
    v těch miskách mi to taky zezačátku hnilo..pak mi došlo, že tam toho prostě musim dát málo a je to v pohodě...překvapila mě pohanka, myslel jsem, že jí naklíčim, ale žádnej klíček nevyleze, prostě jen nabobtná
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    GARBAGE: taky je dobry klicit si doma mungo, cocku, zeleny hrach, redkvicku atd. jde to i celkem levne a nenarocne z PETek http://hobby.idnes.cz/...aci-pet-lahev-a-voda-1mu-/hobby-domov.aspx?c=A100217_133611_hobby-domov_mce nebo jsou ruzne naklicovaci misky (kupodivu se mi s nima klicilo hur - zahnivaly atd. a taky neco stoji) nebo si vyrobit/pordit automaticke naklicovadlo - ale to uz neco stoji ;)
    BNT
    BNT --- ---
    vyráběl jste někdo hořčici?
    KUBIS_IN
    KUBIS_IN --- ---
    GARBAGE: doporucuju si poridit pohanku kroupu(ktera u mne tvori zaklad), naklicit ji a pridavat do salatu a kasi - zamixovat treba s datlema, kakaem, strouhanym kokosem a napr konopnym proteinem atd.
    Stejne tak se da naklicit quinoa, moznosti je spousta, ze zacatku musis zkouset a uvidis co ti sedne. Jen je dobre dorzovat nejake spravne kombinace potravin, jinak to muze delat trable.
    GARBAGE
    GARBAGE --- ---
    THERESA: jabka jsem koupila :-) datle, kokos... ale ty datle asi padnou jen tak, to nevydržím nejíst.
    GARBAGE
    GARBAGE --- ---
    SKY_MAX: jé no hele mně stačilo jít včera do obchodu a koukala jsem kolik teď stojí ořechy.. asi je lepší je nakoupit, když je zrovna sezóna a jsou levnější.
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    GARBAGE: to skutečně záleží na tobě, je nespočet možností, jak na raw sladkosti.. populární jsou věci z kešu, z mandlí, z banánu, z kokosu, z avokáda, z již zmíněných jablek, z hrušek, z vlašáků a lískáčů (obecně vlastně všechny ořechy). Hhia semínka jsou dobrou ingrediencí, kokosový olej taky.. Ale spíš než nakupovat náhodně věci, tak doporučuju (z vlastní zkušenosti) cíleně si vyhlídnout recept a co do něho patří a podle toho až nakoupit.. aby se ti pak nestalo, že si nadšeně koupíš sušenej RAW baobab jako že ho budeš jíst protože je to superfood a pak ho máš ve spíži rok, protože se to nedá jíst :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam