• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AGNESKRAW recepty aneb jak se naučit NEVAŘIT
    GARBAGE
    GARBAGE --- ---
    Varit pro chlapa, ktery "potrebuje" 2x denne maso je casove narocny ;D
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    ARALIN: myslíš http://varitcinevarit.cz ? to je jediný vařit či nevařit který znám já :D
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    ROSADKO: p.s. s tim mytim souhlasim, a prijde mi, ze mam trvaly nedostatek misek/hrnku, ve kterych porad "neco" ceka ;)
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    ARALIN: nerikam, ze je to stejne casove narocne jako vegetarianstvi/veganstvi, ale o vic nez 1h denne rozhodne ne. nevim jak ostatni, ale v poho to davam s praci :)
    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    ARALIN: Mně tedy konstatování, že příprava raw jídla je neuvěřitelně časově náročná přijde hodně mimo :-) V sušičce se sice věci dělají dlouho, ale jede úplně sama, jen se to tam nastrká, jednou nebo dvakrát zkontroluje v průběhu a pak se to hotové vyndá. Zbytek zabere minimum času. Chce to trochu plánovat dopředu, co se bude druhý den jíst (a namočit na to oříšky nebo semínka, případně tomu uzpůsobit nákup), ale jinak pokud člověk nedělá pořád jen nějaké šílené dezerty z padesáti ingrediencí (které stejně v důsledku nevhodných kombinací myslím moc zdravé nejsou), je vše výrazně rychlejší, než v klasické vařené kuchyni. Jediné, co mě štve, je, že neustále něco myju (odšťavňovač, mixér, prkýnko, dost nádobí, láhve na šťávy, co si beru s sebou ven, atd...).
    ARALIN
    ARALIN --- ---
    Barevný svět: Vařit, či nevařit? Jíst, či nejíst?
    http://agnes-loreley.blogspot.cz/2015/04/varit-ci-nevarit-jist-ci-nejist.html
    GARBAGE
    GARBAGE --- ---
    Diky za rady. Jeste se chci zeptat, jak se doopravdy citite, jestli jste zaznamenali vetsi nebo mensi zmenu. Myslim predevsim ve vitalite, fyzicke energii atd.
    KUBIS_IN
    KUBIS_IN --- ---
    ROBERT_MOST: pokud nebyla pohanka tepelne zpracovana pri loupani slupek, tak by mela vyklicit do dvou dni. Ja muzu doporucit pohankou od Smajstrly, loupe pohanku mechanicky. http://www.pohankovymlyn.net
    ROBERT_MOST
    ROBERT_MOST --- ---
    v těch miskách mi to taky zezačátku hnilo..pak mi došlo, že tam toho prostě musim dát málo a je to v pohodě...překvapila mě pohanka, myslel jsem, že jí naklíčim, ale žádnej klíček nevyleze, prostě jen nabobtná
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    GARBAGE: taky je dobry klicit si doma mungo, cocku, zeleny hrach, redkvicku atd. jde to i celkem levne a nenarocne z PETek http://hobby.idnes.cz/...aci-pet-lahev-a-voda-1mu-/hobby-domov.aspx?c=A100217_133611_hobby-domov_mce nebo jsou ruzne naklicovaci misky (kupodivu se mi s nima klicilo hur - zahnivaly atd. a taky neco stoji) nebo si vyrobit/pordit automaticke naklicovadlo - ale to uz neco stoji ;)
    BNT
    BNT --- ---
    vyráběl jste někdo hořčici?
    KUBIS_IN
    KUBIS_IN --- ---
    GARBAGE: doporucuju si poridit pohanku kroupu(ktera u mne tvori zaklad), naklicit ji a pridavat do salatu a kasi - zamixovat treba s datlema, kakaem, strouhanym kokosem a napr konopnym proteinem atd.
    Stejne tak se da naklicit quinoa, moznosti je spousta, ze zacatku musis zkouset a uvidis co ti sedne. Jen je dobre dorzovat nejake spravne kombinace potravin, jinak to muze delat trable.
    GARBAGE
    GARBAGE --- ---
    THERESA: jabka jsem koupila :-) datle, kokos... ale ty datle asi padnou jen tak, to nevydržím nejíst.
    GARBAGE
    GARBAGE --- ---
    SKY_MAX: jé no hele mně stačilo jít včera do obchodu a koukala jsem kolik teď stojí ořechy.. asi je lepší je nakoupit, když je zrovna sezóna a jsou levnější.
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    GARBAGE: to skutečně záleží na tobě, je nespočet možností, jak na raw sladkosti.. populární jsou věci z kešu, z mandlí, z banánu, z kokosu, z avokáda, z již zmíněných jablek, z hrušek, z vlašáků a lískáčů (obecně vlastně všechny ořechy). Hhia semínka jsou dobrou ingrediencí, kokosový olej taky.. Ale spíš než nakupovat náhodně věci, tak doporučuju (z vlastní zkušenosti) cíleně si vyhlídnout recept a co do něho patří a podle toho až nakoupit.. aby se ti pak nestalo, že si nadšeně koupíš sušenej RAW baobab jako že ho budeš jíst protože je to superfood a pak ho máš ve spíži rok, protože se to nedá jíst :D
    THERESA
    THERESA --- ---
    GARBAGE: kilo jablek :)
    GARBAGE
    GARBAGE --- ---
    Ahoj. chtěla bych se zeptat, když chci postupně přejít.. nebo spíš nějaká jídla nahradit raw stravou, začít hlavně s dezerty a svačinkami, tak co mám nakoupit do zásoby na začátek?
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    BNT: Ten se bohužel vlní pod tíhou syrového těsta na wrapy. A ani ten olej, kterým to musím pomazat, aby se těsto nepřilepilo, není zrovna vhodnou přidanou surovinou. Ale děkuju.
    BNT
    BNT --- ---
    AGNESK: a pečící papír nejde použít? mám za to, že jo :)
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    Ahoj, neměl by jste prosím někdo na půjčení silikonové podložky do sušičky Excalibur a nebo typ, kde sehnat levnější než ty značkové kus za 200,- ? Potřebovala bych celkem 6 ks do soboty. Moc by mi to pomohlo. Chystám se na Restaurant prague day:)
    Děkuji mockrát!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam