• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    LUSINDA: osobakem nebo obytnakem? My máme najeto tisíce km obytnakem s různě starými dětmi a v pohodě. Dlouhé přejezdy mame rozkouskovane, víme, že zvládneme denně ujet max 800km (a to jedeme nakladakem rychlosti cca 90-100km/h).
    Svagrova jela s roční dcerou osobakem do Bibione, dali to za noc, dítě většinu cesty prospalo.
    Záleží, jak vaše dítě zvládá cestování, jestli vydrží v sedačce, jestli zvládne usnout, nechat se zabavit atd.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Je tu někdo kdo jel ani ne s ročním dítětem na dovču autem víc jak 1000 km.....je to až moc velká odvaha? Popřípadě moc uvítám tipy. 😁
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SEVERINE: My právě berlinskou dopravu milujeme. Všechno to křížení, přestupy, různý typy vlaků, ale chápu, že to člověka snadno zmate.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    Zdravím všechny, kdo mi radili s cestou s odrostlíky, nakonec jsem jela na 3 dny do Berlína s desetiletou dcerou a trináctiletým synem.
    Moc jsme toho nakonec neviděli, nebylo mi extra hej, vlezl na mě super krkobol.

    Bydleli jsme v hotelu Meinninger u hlavaku. Nejnižší cena v rámci centra. Ale předražené snídaně. Nedaleko je Tuscano café. Za recepcí jsou skříňky a tam se dá schovat bagáž po check outu za 2 e na 6 h.
    Diky poloze hotelu byl na dosah Reistad, Spreva a Tiergarten, tam jsme byli dostatečně a bylo to fajn.
    Rozhodně doporučuji návštěvu Akvária, které je u Zoo. Zoo samotné je proti pražskému poněkud ubohé.
    Nedoporučuji Berlínskou galerii nového umění.
    Těšila jsem se na Teufelsberg a ostrov muzeí, snad někdy příště.
    Místní S a U bahn proti našemu metrů je celkem mindfuck. Supr když ve stejný stanici ještě jezdí regionální i mezinárodní vlaky.
    Ale jsme v pořádku zpátky a rozhodně to za hranice všedních dnů bylo.
    A - kdo to neví, ať napíše - překvapilo mě, jak je cesta autobusem o mnoho unavnejsi, než vlakem. Fakt moc.
    CROSS
    CROSS --- ---
    IKARIE: dík. Na Pyramidu jsem koukal (skrz nějakej web doporučující hotely pro rodiny s dětmi), ale přijde mi podle jejich vlastního webu, že pokoje jen do 4 lidí. Ale zkusim jim napsat.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    CROSS: byla jsem pred dvema lety na prodlouzeny vikend ja + deti tehda 3 a 5 v orea pyramida a bylo to fajn. skvele snidane, bazen, tramvaj pred hotelem a angelato na belohorske za rohem. ani to tehda pri vcasnem bookingu nebylo nejak extra drahe, ale cenik o prazdninach & dostupnost budes muset overit.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Uvítám tip(y) na hotel v Praze — 2 dospělí a 3 děti (5-12). Aby měl v červenci volno, :-] musí se tam dát zaparkovat, něco jako rozšířené centrum, socka v dosahu asi neni problém nikde. Tři čtyři hvězdy, další požadavky asi nejsou. Musí se tam dát vydržet tak 3–4 noci.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    Mate nekdo zkusenost se Stezkou Ceskem s detma?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    VAMPY: jednou jsem daval zavazadla do vany, a pytlu, pral na max teplotu a asi 2x se na to vykaslal
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    VAMPY: taky jsem na jednom hotelu měla tu čest se štěnicí (muž bez kousancu, já měla několik typických dvoj, troj štípanců). Byl to poslední hotel na tripu, pak let domů a doma jsem jen vše vyprala, nic dalšího a nikde se neobjevily.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    LA_PIOVRA: A po navratu jsi desinfikoval, nebo to nechal plynout? Ja uz mam vyprano, spoustu veci v mrazaku, ted jen musim poresit kufry
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    VAMPY: abych ti dal nadeji: stenice (vim jiste ze ony) mne pozraly nekolikrat, ale domu jsem si je nikdy nedovezl.

    GRETKA: amen
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    BEBERA: Mozna zainvestuju a budu to ted vsechno preventivne cistit jednou tydne tou parou. Momentalne mame nahazeny vsechno ve sprse, veci se uz mrazi a prvni pracka odpocitava hodiny do konce nocniho klidu… jen muj muz je hm… muz a svlikl dziny, triko, hodil to na koberec a v trenkach se placnul rovnou na gauc. Spici deti nahazel do posteli v obleceni, ani je neprevliknul, proste klasika, on je sice jedinej postipanej, ale ze vseho nejmin ho tankuje jestli si to zavlece domu 😟
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Tak let uplne na pohodu, letiste friendly, crew taky. Vetsinu cesty spala a jinak byla plna dojmu :) ted tady radi v pokoji a nemuze z tech dojmu vypnout :)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    VAMPY: Naši si jednou taky štěnice dovezli, dezinsekce odbornou firmou byla neúspěšná, bylo to čiré zoufalství. Máma přísahá na obyčejný parní čistič,kterým projela každou škvíru a celé matrace a od té doby už je nikdy neměli. Stojí to pár korun...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    VAMPY: Ještě tohle

    GRETKA
    GRETKA --- ---
    GRETKA: Autocorect zase perlí 😂 pátou = párou. Jmenuje se to polti cimex eradicator. V normální čistírně to nemaj.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    GRETKA: Vyndat to nejde, tak to budu muset dat na cisteni. Akorat jak to znam, tak si tak dva tejdny pockam a mezitim se v tom bude jezdit… boze to jsou dovoleny…
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    VAMPY: To samý, chceš přeprat/zamrazit textílie, jestli nejdou vyndat tak je chceš přejet hodně hodně teplou pátou - vaporetto, dá se to půjčit.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    GRETKA: Diky! To bude super vecer dneska po navratu. Mas napad co s autem? Jestli neco… nebo to by kdyztak nezvani hoste meli ignorovat a opajet se striktne nasimi kufry? Na netu jsem o tom nic nenasla…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam