• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    LUCIANA: A naopak, co teda doporucuju, co neni uplne mainstream s milionem turistu, pokud mas nositko.
    Coves campanet - mensi jeskyne, kam nemusis jit s pruvodcem a prohlidnes si je svym tempem
    Treky v horach - je tam dlouha trasa GR221, stoji za to dat i jen kousek
    Trek z banyalbufaru do port des canonge - easy trek s vyhledy na more
    Necropolis son real - staroveke hrobky a po ceste k nim zvirata (prasata, zelvy)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    LUCIANA: Na Formentor vylet rozhodne nedoporucuju, aspon autem rozhodne ne, protoze tech aut tam jede strasne moc a na konci bud stravis 2 hodiny cekanim nebo se slozite otocis a jedes za cyklistama zpet. Od 1.6. Je tam autum vjezd zakazan a jezdi autobus.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    LUCIANA: V Arenalu byl dinosauři minigolf. Pěkná je cesta vláčkem do Solleru a z něj tramvají do Porto Soler. V Palmě je hned pod katedrálou na nábřeží obří hřiště. A přímo v Palmě je vyhlášená čokolateria - https://canjoandesaigo.com/en/home/

    Pak je tam ještě Dračí jeskyně a pěkný he výlet i na Formentor.
    LUCIANA
    LUCIANA --- ---
    Má tu někdo prosím tipy na Mallorcu - máme děti 10 let a 1 rok, takže snad celkem pohoda, zaznamenala jsem to akvárium, to bude bavit oba, tak třeba ještě něco? Budeme mit auto, tak bychom rádi dělali nějaké výlety. Případně nějaký tip na ubytování?
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    VERCA_ZABA: Tak to já zažila s dětma tu kombinaci autosedačky a rádio... nejhorší z obou světů....
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    MEDVED007: zase na druhou stranu. Za mého dětství nebyly povinné autosedačky a cestovalo se skvěle, protože jsem se mohla rozplacnout na celou zadní sedačku nebo sem ležela na mámě.. o cestování zájezdní karosou na noc do Itálie a spaní v uličce ani nemluvím:D
    Chápu, že dneska děti jsou otraveny, když musí být pripoutany pořád v jedny poloze, nijak moc se neprotahnou, nic
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    STARDAY: jo, u nás spočívá upgrade jen v tom, že není nutný ručně měnit tři kazety 😁
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    STARDAY: U nás to nejde ani na té rovné cestě... Po delších cestách většinou jedu slovní kopanou i ze spaní :)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    MEDVED007: urcite to jsou pro cast lidi velci pomocnici, nebo jen mit moznost pustit jakoukoliv hudbu a neposlouchat porad dokola jednu kazetu po rodicich nebo radio v ruznych jazycich :) nicmene dcera byla blici dite, takze nejaky koukani do tabletu fakt neprichazelo v uvahu. a doted je mozny pouze na dalnici nebo rovny ceste
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    teď promluvím jako fosilie, ale ohledně cestování musím říct, že dnešní rodiče nevědí, co jsou problémy....v poměrně nedávné minulosti jsme v autě neměli kromě rádia lautr nic a to byly teprve cesty výzva jak prase. když nám kamarádi na cestu 1500km do Francie půjčili takové přenosné obrazovky, kde se něco dalo pustit na CD, tak jsem měla dojem, že ten vynálezce by měl dostat nobelovku ....no a dneska se všema těma přístrojema...pohodaaaa :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    GEISHA: Ale zlepší se to! Časem... přiznávám, že jsem jednou jako cerstve rozvedená na cestu do Chorvatska dala svému adhd nějaké antihistaminikum první generace, zabralo to krasne.
    GEISHA
    GEISHA --- ---
    Zpětně lituju, že jsme se spícím ročním dítětem nejeli někam daleko, protože teď s 3.5r adhd dítětem je někdy výzva dojet i 150km :))
    CROSS
    CROSS --- ---
    LUSINDA: přidám historku o cestě z Lausanne do Prahy (900, asi 10 h) s půlročním kojencem, sice ji celou neprořval, ale odmítal po cestě jíst, takže to bylo trošku peklo i pro ženu.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    LUSINDA: Max jsme jeli s takhle starym (plus k tomu sourozenec 2 roky) Praha- Davos (Svycarsko). Nezachranovala to ani lizatka a museli jsme po ceste dvakrat stavet na prestavku (jednou Ammersee, podruhe Regensburg). Cesta na 6 hodin puvodne nam trvala cca 10, takze je lepsi naplanovat prestavky a stavet. Pokud to jde udelat jako roadtrip a dat to s meziprespanim v hotelu, bude to asi nejlepsi. Stejne tak s dvou mesicnim ditetem trasa Praha-Berlin misto puvodnich planovanych 4 hodin trvala 8 hodin.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    LUSINDA: s 10m jsem jela autem 1200 km, cestu tam jsme rozdelili pres noc v pulce km, zpatky jsme to dali naraz. prestavky vzdy po max. 2 5 hod. druhy rodic sedel vzadu a bavil dite:-D ja tehdy byla v 6m. a byla to tak skvela dovolena, ze letos tam jedeme zas :)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    LUSINDA: chápu. Taky jsme před dětmi měli dost jiný styl cestování, rychlejší, ekonomičtější a poznali jsme hromady míst.
    Za mě ještě, co se nám osvědčilo - moc neplánujte, neupínejte se na nějaké termíny, místa poznání apod. Já myslím, že ta cesta první dlouhá je to nejmenší, prostě to bude den dva v autě, přestávky na protažení (my třeba i sjedeme z dálnice do nějaké nejbližší vesnice, kdyz vidím na mapě, že je tam hriste/jezírko/něco) a pak už to bude fajn.
    A jak tu padlo, s ročním dítětem je to ještě pohoda, nepotřebuje si vybírat hřiště, kupovat zmrzliny a blbosti na každém rohu, debatovat, proč se zase někam jede apod:)
    My si první dovolenou s prvním dítětem v jeho roce na Sardinii vlastně celkem užili, dali jsme moře, památky, města, urbex, hory, všechno.. Teď se třemi dětmi jsme byli připravený a obrněný na spoustu věcí, ale na to, že si dcerka po týdnu cesty zlomí nohu a ještě se jí kvůli špatně udělané sádře udělá dekubit na patě, tak na to fakt ne. Ale vše se zvládlo, plány se přeskládaly, viděli jsme toho méně, za to víc někde odpočívali..
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    LUSINDA: já jsem fakt hodně střelec a jela jsem několikrát itálii, Grado. Mimochodem, vřele a strašně moc doporučuju tenhle kemp, miluju silou tisíce sluncí. https://www.villaggioeuropa.com/de/camping/

    dávala jsem to i sama, ale ve dvou, kteří se mohou střídat, je to výrazně praktičtější.... děti s tím měly vždycky nejmenší problém. Prostě jsme vyrazili třeba v devět večer a ráno jsme byli na místě. Já jsem spala odpoledne
    KATIA
    KATIA --- ---
    LUSINDA: S méně než ročním jsme jeli do Bruselu a Caorle, ideálně maximum přes noc, když to nešlo, tak holt pauzy, piknik deku a protáhnout, v klidu nakrmit. Ale my máme pohodové cestovatele. Kdyby dítě řvalo, tak sedím doma než z toho vyroste.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    LUSINDA: 800km je docela dost - i kdyby dítě spalo v autosedačce, tak je to rychta na záda atd. - počítala bych s možností zastavení a případně chvilky pospání si vleže. U nás byl poločas rozpadu dětí cca čtyři hodiny - pak se muselo stavět a dát přestávku.
    Každý den jiné místo bude s dítětem obtížné - jednak pro to dítě (neustále přikurtované v autě), jednak pro tebe - neustále balit a vybalovat všechny plíny, kašičky, hračky, převlečení (a nebo jsem já měkká, ale s malými dětmi jsem tohle považovala za nejhorší část - že se někam přijede, musí se hrabat v autě a hledat všechny propriety, pak to všechno zase sbalit - člověk tím trávil spoustu času - a do toho řvoucí / netrpělivé / hladové / unavené / přestimulované děti).
    Na druhou stranu, roční dítě nepotřebuje žádné velké atrakce - deka někde na louce, v lesíku nebo na pláži, házení kamínků do vody, hrabání se v písku, mávání klacíkem, jsou dostačné - akorát s tím musíte počítat i vy - že nedáte za jeden den "Konopiště, Křivoklát a ještě Muzeum dělnického hnutí"
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    VERCA_ZABA: jedeme osobakem. Chtěla bych dát Itálii, zatím jsme jeli jen po cr a max 200. V autě většinou hned usne, ale červíček pochybností hlodá. Bez dítěte jsme jezdili každý den jine místo a stovky km denně vnitřní Itálií. Teď se dálnicím nevyhne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam