• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RENFRIDiskuzni arena pro kazdeho
    SARF
    SARF --- ---
    PIZI: zajímavej graf. Až na drogovou válku v Mexiku na jedný straně a rozvážný skandinávce na straně druhý je to plusminus přímá úměra, která nastiňuje, že čím víc zbraní, tím víc násilí ...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    87HIGHFLYER: tak u Mexika je zrovna ta příčina dost jasná, žejo.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    PIZI: mexiko jede...
    PIZI
    PIZI --- ---
    PIZI: Ovšem mohly by to být sebevraždy: Mají totiž na 100 000 obyvatel. 0,52 vražd a 3,15 sebevražd.
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_firearm-related_death_rate
    PIZI
    PIZI --- ---
    Tak nakonec Švýcarsko možná není až tak dobrý argument.

    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    ANNAWA: Mínus ode mě, za tu šílenost, cos vypustila.
    PIZI
    PIZI --- ---
    SARF: Masakry na školách ovšem často dělají ti slušní, kterým rupne v bedně. Pokud se tedy bavíme pouze o takových situacích, tak by to pomoci mohlo.
    PIZI
    PIZI --- ---
    ANNAWA: Protiargument na dostupnost zbraní je Švýcarsko, kde má každý chlap doma samopal, pokud vím.
    SARF
    SARF --- ---
    GENTIANA: pak je řešením pouze Pre-crim z Minority Report ...
    GENTIANA: omlouvám se a stydím, obvykle takový chyby nedělám, na češtinu neseru jako 90% lidí na internetech. Sorry jestli jsem ti zkazil požitek z ranní kávy, měl jsem napsat nabitý i nenabitý :--)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    XAJA:
    GENTIANA:chápu, máte nastudovanou historii držení zbraní ve Státech a historii druhého dodatku ústavy i toho, jak to bylo se změnou jeho výkladu v 70. letech.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SARF: jo, zákaz držení zbraní je v Británii. Dopadlo to přesně, jak říkáš. (a rada zadarmo, majetku, třeba ve formě kvéru, nabýváš, zatímco kvér nabíjíš nábojema. Druhá třída ZŠ. Promiň, ale sere mě to)
    ANNAWA: jasně, ilumináti lidem sypou do vody něco, po čem vzrůstá touha mít doma hromadu kvérů, a kvéry se vyrábí infikované něčím, po čem stoupá touha střílet do lidí.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    RENFRI: leccos by mohla vyřešit kvalitní psychiatrická péče... podle tamtamů ve Státech dosáhla svoboda jedince tak daleko, že dokud někdo, kdo od tří let mamince vyhrožuje, že ji podřeže, a párkrát se o to už pokusil, toto nevykoná, má dost malou šanci dostat se do dobře opevněného blázince. A že všichni mají tolik práv, že když mimoně v záchvatu agresivity ošetřovatel praští a udělá mu bebí, tak potrestaj ošetřovatele.
    Nejsem psychiatr-jasnovidec, takže nevím, jestli všichni ti posledně diskutovaní atentátníci byli již od dětství agresivní mimoni, zas tak se v tom rochnit nehodlám, ale co si tak vybavuju z tisku a z tlače, tak někteří byli.

    No, a když je jaksi agresivní mimoň na svobodě, tak je fuk, jestli si vezme kvér a začne střílet, nebo jestli vezme kanystr benzínu a sirky.
    XAJA
    XAJA --- ---
    ANNAWA: "Na nynějším stavu se podepsala zbrojařský lobby a nějaké organizace vlastníků zbraní, kterým to samozřejmě vyhovuje."

    táto veta mi spravila náladu. fakt. mínus máš odo mňa. len by som to ešte doplnila, že to nie je len taká obyčajná zbrojárska lobby, ale určite žido-murárska, riadená priamo z izraela, majúca za cieľ vyhladenie ľudstva. a to isté platí určite o "nejakých" organizáciách vlastníkov zbraní.

    ako, viac sa ja osobne k týmto pacifistickým blábolom vyjadrovať nemienim, koho to zaujíma, tak je to stále dookola a v určitých pravidelných cykloch (streľba v devínskej novej vsi, breivik, určite začína ďalšie kolo aj teraz, ale už to nesledujem:DD tu: [ Právo na zbraň: Ano či ne - Řekněte svůj názor... ]
    a zrejme aj tu: [ PALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? ]
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    Tam někde daleko se střílí na škole
    http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2012121606
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SARF: a s ozbrojenou ochranou škol - nedovedu si představit že by děti chodily do školy, kde by stála ozbrojená stráž, vždyť by se tam bály.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SARF: ale v Austrálii nebo ne Zéladně nebo tam někde přece stát zbraně vykoupil, jenže to šlo, protože jiná mentalita a tak dále.
    SARF
    SARF --- ---
    RENFRI: řešením bohužel není zákaz držení zbraně - pokud by to politicky prošlo, což samo o sobě je krajně nepravděpodobný, tak by zbraně odevzdali jen ty slušný, a ty neslušný pochopitelně ne, takže by se situace ještě zhoršila /nemluvě o tm, že stát by ty legálně nabitý zbraně a náboje asi musel vykoupit, a za co, a co pak s nima/. Jakmile se zbraně jednou mezi lidi dostanou, je to jako džin vypuštěnej z láhve.

    Kromě toho žije spousta lidí na svých usedlostech, kde je zbraň potřeba i třeba na ochranu před útokem zvířat i lidí, protože policie je daleko.

    Asi tedy nějaká forma ozbrojený ochrany škol by mohla připadat v úvahu ...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    RENFRI: dostupností zbraní a mentalitou. Dostupnost zbraní souvisí s americkým pojetím svobody a mluvit o jejich omezení rovná se pro mnoho lidí omezování osobní svobody. Na nynějším stavu se podepsala zbrojařský lobby a nějaké organizace vlastníků zbraní, kterým to samozřejmě vyhovuje.
    TUILE
    TUILE --- ---
    SARF: jeste me napadlo, ze si tim rikal o dysko - prominte slecno my nevracime - treba je tak blba, ze mi to necha cely a ja si namastim kapsu. to je to jediny co by davalo smysl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam