• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ROFULUSJeštěři a jiní dráčci
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: máte prosím někdo zkušenost s chovem?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Tribolonotus gracilis
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    Co to prosím je? Děkuji

    CODE
    CODE --- ---
    Dnešní krmení jesterky a kočka to hlídá
    Cat watches Tegu eating
    http://www.youtube.com/watch?v=KRGrLDSpcRA
    MOTEONE
    MOTEONE --- ---
    Ervín. Anarchie v terárku vypukla
    VERIMP
    VERIMP --- ---
    ZOBECEK: Děkuji za reakci. No tak to je paradní info, že to ta tvoje paradně zvládla. Udělám to asi přesně jak píšem. Nalákat na žrádlo do vypolstrované jakékoli přepravky a je to :-).
    ZOBECEK
    ZOBECEK --- ---
    VERIMP: Ahoj, já mám doma 4,5 letou leguánku, máme jí od 1,5 roku a byla extrémně bázlivá, takže do teď není moc ochočená, i když velké kroky už udělala (v terárku si s ní můžu dělat co chci, ale mimo terárko se strašně bojí a do ruky se vzít nenechá). Každopádně se jí před cca půl rokem udělal abces a musela jsem jí dostat k vetovi. Řešila jsem to přepravkou pro psy (http://www.mall.cz/prepravky/trixie-prenoska-gulliver), kterou jsem vystlala prostěradlem a byla naprosto v klidu (dovnitř sem jí nalákala na žrádlo, pro to by šla světa kraj:)).. Ale polystyrenový box je taky super nápad!
    VERIMP
    VERIMP --- ---
    SYNDROMOW: polystyrenový box dobrý nápad - děkuji. teď jen jak ho tam dostat, ale to jsme si doma říklai, že "přepravku" pořídíme už teď a budeme Milana zkoušet zvyknout si na něj, aby tam vlezl sám. No a když to nevyjde, tak mu pár dní nedáme nažrat a jediné žrádlo dáme do boxu a to tam vleze určitě :-).
    SYNDROMOW
    SYNDROMOW --- ---
    VERIMP: ja nedavno resil neco podobneho, poridil jsem velky polystyrenovy box http://www.polystyren-shop.cz/.../eshop/2-1-Termoboxy-s-vikem/0/5/5-Polystyrenovy-termobox-s-vikem-Z a dovnitr na zahrati a udrzeni dobre teploty jsem dal klasicky termofor http://www.zdravotyka.cz/eshop/nahrivaci-polstarky/termofor-2l-zahrivaci-lahev-516.html naplneny teplou(ne varici) vodou a pohoda
    VERIMP
    VERIMP --- ---
    SFD: No, to je druhá věc, protože Milana budeme stěhovat 2* a to na přechodnou dobu a pak do našeho nového domečku. Terárium se mu budeme snažit ponechat to co má, respektive v přechodném bydlu bude v tomto, co má teď a pak mu uděláme sice nové, ale stejně zařízené, aby co nejméně poznal změnu.
    Jinak děkuji za reakci :-), každopádně jsem si myslela, že by bylo fajn, kdyby na chvilku usnul a probral se vlastně "doma" i když vím, že se jedná i o změnu prostředí, né jenom terária, co Leguány stresuje. Proto bych ho chtěla absolutně nejméně stresovat při akci jako takové... No bude to jedna z nejsložitějších věcí při celém stěhování.
    SFD
    SFD --- ---
    VERIMP: co velka papirova krabice nebo prepravka pro psy ? uspavani bych asi nedoporucoval... navic je naprosto nevyhnutelny ze zvire bude po prestehovani do jinyho "teritoria" nervozni az mozna nevrlé a agresivni. nicméne drzim palce ;)
    VERIMP
    VERIMP --- ---
    Milan :-)



    VERIMP
    VERIMP --- ---
    Ahoj,

    máme doma 6,5letého Leguána Milana a nijak se nám extra nezdařilo ho ochočit, procházka po bytě je o.k., nechá se podrbat, pohladit v terárku, i se nechá nadzvednout, ale ven z teraria ho v rukách nedostanu. Teda jesnou se to povedlo a i se nechal drbkat v mém klíně. No a k věci. Budeme se stěhovat a nijak si nedovedu představit, že bych ho cpala do pytle, teď když jsme na dobré cestě ke kamarádění se s náma. Máte někdo nějakou zkušenost s třeba přiuspáním, případně jen "oblbnutím" Leguánů. Popřípadě nějaké jiné nápady, prosím. Děkuji za každou radu.
    CODE
    CODE --- ---
    Ja chystam ve 2015 na mladatko od tohoto krasavce

    ESTHER
    ESTHER --- ---
    Hmm, tak jsem se zacetla do tera poradny a opravdu se nema davat ledovy salat.
    zacneme trochu vic experimentovat. uz bezim do lednice pro mrkev a naserviruji to agamce.
    ESTHER
    ESTHER --- ---
    Diky za odkaz, urcite se podivam a proctu.
    Kdyz jesterky nam zraly jenom ten ledovy salat, vyzkousim znova zeli.
    a to ovoce na jak velke kousky krajis?
    TULENI
    TULENI --- ---
    ESTHER: ledovy salat se moc davat nema, spis cinske zeli, strouhame jim okurky, ty maji hodne rady a je v nich i dost vody, cas od casu muzou i ovoce, hrusky, banan, jahody, meloun...a z misky nam taky nepiji takze rosime...
    ERGIEN
    ERGIEN --- ---
    ESTHER: Agamky sice zrovna nemám, ale zkusila bych pročíst tohle ;) http://tera.poradna.net/q/view/101268-agama-vousata-strava-zkusenosti-z-praxe
    ESTHER
    ESTHER --- ---
    Zdravím chovatele malých příšerek.
    Chtěla bych se zeptat na chov a krmeni agamy vousaté.
    Měli jsme doma dvě krásné slečny, ale bohužel jedna začala trpět na dnu a museli jsme ji po delším léčení dát pryč. Veterinář říkal, že můžeme tomu předcházet pestrou stravou. Proto se chci zeptat, čím obvykle krmíte?
    Zelené krmení: dáváme ledový salát, rukolu a podobné.. máte zkušenosti s další zeleninou?
    Živé krmení: cvrčci, sarančata, kobylky.. nemělo by se to s živým krmením moc přehánět, protože právě z toho může vzniknout ta dna..
    a ještě samozřejmě agamka má přístup k vodě, ale nikdy jsme ji neviděla pít.. zavodnujete nějak?

    moc děkuji za rady a porady..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam