• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EDERAStřední školy
    FIFI
    FIFI --- ---
    EDERA: ono to bylo i tim, ze existovalo X druhu testu.
    Pokud nebylo rozmysleno predem, na kterou skolu se bude dite hlasit, tak se dite ucilo na nekolik ruznych druhu testu. Nas se takto tehdy pripravoval napr. i na scio testy, ale nakonec jsme zvolili jinou statni skolu, ktera si delala testy vlastni (tudiz se scio zatrhavani ucil vlastne zbytecne).

    Ale u nas slo i to, ze ve ctyrce dostal divneho ucitele, ktery mel seznam skol, kde ucil, dlouhej jako Lovosice. Vedeni zakladky to cely podzim ale divne nebylo, ucitele ve zkusebni dobe nevyhodili, tento krok udelali az v kvetnu. Nas syn kvuli nemu menil tridu (u nas = celou budovu skoly), to ostatne psal muj muz zde:
    [LEXIK @ Střední školy] Takze kdyz furt synek tvrdil, ze v pate pujde na PZ osmilete gymnazium, tak jsme ho jeste behem podzimu ctvrte dali jednou k Husarovi, aby videl, co by mel za rok umet (cili i zde uz nejaka castka jako priprava na PZ “nabehla”).

    Druhe dite melo ovsem castku za PZ podobnou a to podedilo plno ucebnic po bratrovi, opet i kombinace nekolika ruznych zkousek (scio i jine). Ale treba Husar uz byl urcite drazsi, nez v prvnim pripade a mel priprav vic, dite si chtelo zkusit i jine testy (napr. matematicka nedelni příprava z domova - spise takovy test, to tehdy Husar prvne zavedl, nevim, zda tohle jeste ma).
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Pro srovnání ještě Písecké ne-G obory, body JPZ uchazeče na posledním místě:

    Průmyslovka IT - 78
    Průmyslovka Počítačové projektování - 64
    Obchodní akademie - 58

    Vstřícný a lidumilný, bez potřeby doučování, mi to teda nepřijde, YMMV.
    EDERA
    EDERA --- ---
    FIFI: My do toho teda tehdy takový prachy nenalili. Krátký kurz na Dopplerovi stál tisícovku a kromě toho jsme měli už jen tu učebnici matematiky od Husara. Ale byla jsem na RD a spoustu práce na přípravě jsem odvedla sama.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A k těm úředníkům. My všichni hodně věříme na volby, ale na té obecní městské úrovni mohou fakt o chodu města rozhodovat úředníci, nevolení, desítky let usazení.
    U nás je posledně významně měnilo zastupitelstvo, staré nás moc sralo (2-3 volební období) a tak jsme ho nevolili, hodně se to obměnilo. Nové slibovalo změny, do pár měsíců schlíple oznamovali, že strašně moc věcí musí projít přes úředníky městského úřadu a že jim vyloženě bojkotujou práci. Po roce slavnostně oznamovali, že se podařilo udělat personální audity, sloučit agendy a 11 lidí (ze 120) vyhodit. A pak teprve začali pomalu trochu něco měnit. Stejně tak existují smlouvy na xlet, nevýhodně napsané smlouvy, smlouvy s chybama, protože městský právník v roce XX byl kokot.

    Je to tak, úředníci mohou skoro všechno, oblíbený trik je třeba nevydat či zdržovat stavbení povolení. A že u nás jsou úředníci dostazení jednou místní stavařskou klikou, která byla v zastupitelstvu před 20 lety.
    FIFI
    FIFI --- ---
    EDERA: omlouvam se. Ona mi to sama takhle podstrcila, primo napsala, ze se dite dostalo na vsechny tri skoly.
    EDERA
    EDERA --- ---
    FIFI: I Ty, Brute? Prosím, nepiš nesmysly. Letos se mohl dostat jen na jednu školu. Maximálně teda můžeme říct, že body by mu stačily na všechny tři.
    FIFI
    FIFI --- ---
    MAR_TINA: no jasne. Me starsi dite je rocnikove jako
    EDERA: junior a co? Vzdyt to tu pisu furt. Jeho priprava stala pres 9 tisic. Priprava se konala hlavne ve skolnim roce 2007-8
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    EDERA: už ža mne (maturita 96) se lidi z Prahy nebo spíš na pražské gymply učili na příjmačky jak kokoti a báli se, že je nevezmou. A my si dali nějaké povinné školní opáčko češtiny (hodina navíc v letním pololetí) a šli s prstem v nose.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    EDERA: Nemá někdo třeba průměr bodů za ČR? Ať to nehledas po jednom.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ATUARFIK: ano - na tohle je potřeba ptát se zřizovatelů proč jako, když to vědí fakt dlouho. U magistrátů se teoreticky dá vymlouvat na to, že jsou tam teprve druhým rokem, ale i tak by díky loňské zkušenosti měli mít v ruce jasnou strategii a už nějaké první kroky. Obávám se že ... no akosi ... nic.
    FIFI
    FIFI --- ---
    EDERA: potvrzuju Podborany letos - osmilete. Moje davna kamaradka ma nyni dite v petce a dostalo se na tri gymply, vcetne Podboran, jde tam, protoze skolu ma pry 400 metru od domu:) Ty dalsi dve jsou vzdalenejsi, asi i 20 km. Body nechce kamaradka prozradit, ale bude to slabe.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ATUARFIK: Ano!
    EDERA
    EDERA --- ---
    HANELA: Ale dyť to není pravda! S 8G to byl problém prakticky vždycky a se 4G v Praze taky. I v době, kdy šel na gympl náš Junior, a ten přitom patří k statisticky nejslabším ročníkům.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Osobne mi nevadi, kdyz se na mensim meste dostane na gympl clovek s malo body - at ma tu sanci, kdyz ma zajem. Vadi mi, kdyz se v Praze (nebo jinde) NEdostane dite s body devadesati.
    EDERA
    EDERA --- ---
    LAUNCHER: Mám teď asi hodinu, tak který školy budeme hledat? 8G nebo 4G?
    8G už jsme měli Varnsdorf, kde stačilo 12, Podbořany 17, Bruntál s 18, Hořice 18, Kadaň 12 (tam hodně bonifikovali vysvědčení, takže tohle je jedničkář, jinak jsou třeba i uchazeči s 23 body od JPZ mezi nepřijatými)...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HANELA: To bohužel nevím. Budeme víc řešit, až to pro nás bude aktuální.
    HANELA
    HANELA --- ---
    LAUNCHER: je otázka, jaký je tam pomer přihlášek a míst na školách. Jeste před pár lety, mozna vic nez par, to tu také nebyl problém.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Žena byla minulý týden v Regensburgu, řešila s DE a SE kolegy přijímačky na SŠ. Tohle hrocení prijimacek na SŠ tam vůbec neznaj. Možná na konkrétních pár slavných SŠ - kdo o tohle stojí.

    Lokální CZ specifika nebavej. Není tu všechno špatně, ale WTF zase.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    EDERA: Ale kolik těch G, kde stačí 29 bodů, v celé ČR vlastně je?

    V Písku na 8G (náš sen) má poslední přijatý 62 bodů z JPZ. Na 4G má poslední přijatý 60 bodů. Vodňany 8G (~ 30 minut busem, 6k obyvatel městečko) má na 8G poslední přijatý 52 bodů z JPZ, 4G má 47 bodů z JPZ (jiné kritéria a body btw ve Vodňanech nemají - ke screenshotu).

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A koukám že to dal jen na FB, ne a twitter, aby z toho byla pořádná kulturní válka (ale kde by si toho ti novináři díky tomu všimli) -
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam