• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EDERAStřední školy
    FIFI
    FIFI --- ---
    Je tady opet moznost cestovat vlakem pro cerstve osmnactilete a letos to nejak rozsirili (kvuli lonsku)
    EU rozdá mladým lidem 60.000 jízdenek, aby poznávali Evropu vlakem | ČeskéNoviny.cz
    https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/eu-rozda-mladym-lidem-60-000-jizdenek-aby-poznavali-evropu-vlakem/2102507

    Rocniky narozeni 01-03
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    "Mami, dneska jsme se uvili o mnozinach! Znas??"

    Bozeboze..
    (diktatu se teda desim, po tom, co pisete)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MEDVED007: já teda šla jen na šestiletý, takže ke střídání učitelů atd. jsem taky přičichla, a stejně to byl šok příšerný. Přesně, ta odpovědnost. Plavala jsem ze začátku šíleně... no popravdě mi to zvykání trvalo v podstatě asi tři roky :D
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ty osmileté gymply jsou prostě náročné...najednou se toho po dětech chce hodně najednou. moje zkušenost je, že velmi málo učitelů dělá nějaký rozdíl mezi primánem a maturantem a tudíž je to pro ty primány náraz. oni si zvyknou, ale chvilku to trvá. naše holky třeba měly výhodu, že pátá třída ZŠ už byla v režimu vyššího stupně, takže na různé předměty různí učitelé, různé učebny....ale když má dítě pět let jednu učitelku, dřepí na jednom místě, učitelka ho zná, oprašuje, stará se, připomíná a najednou je těch učitelů x, nikdo ho nezná, nikdo se nestará....prostě té zodpovědnosti je moc. k tomu noví spolužáci, obvykle i náročnější dojíždění.....i pro dospělého by to byl záhul
    ADD
    ADD --- ---
    BEBERA: Syn ve stejné situaci dostal z diktátu trojku. Víc nevím, ale píšu to na uklidněnou, že je to asi všude stejné. Loni se učil češtinu a matiku mnoho hodin denně, uměl to. Snad ho nevyrazej. :-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    BEBERA: Když se dostal na gympl, nemůže to s ním být tak zlé :-) prostě se do toho zase potřebuje dostat.
    Syn v primě na víceletém gymplu má nemocnou češtinářku a zastupujícímu učiteli utkvěla diskuse nad absurdností nutnosti učit se přísloví a rčení na přijímací zkoušky, takže měli zadaný už druhý sloh na motivy rčení. Mám pocit, že poprvé v těch 100 slovech měl snad 100 chyb. Podruhé už to byly jen 3.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MEDVED007: RYBKA: Uf, teď jste mě trochu uklidnily. O víkendu jsem ho posadila k umimecesky.cz a trénoval, snad to "naskočí", dřív než zešedivím....
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    BEBERA: Je to normální. Nejspíš mu to zas začne naskakovat. Jestli tě to moc trápí, můžeš to podpořit krátkými cvičeními doma - ani to nemusí psát, stačí odůvodňovat (5 větiček za den).
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    BEBERA: nová škola, učitelé, děti...ono si to sedne
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Loni jsem se synem strávila hromadu času doučováním/procvičováním češtiny, vytáhl to ze čtyřky na lepší dvojku, občas nějaká přehlédnutá chyba,jinak všechna pravidla pevně ukotvená. Dostal se na víceletý gympl a hned první diktát 9 chyb, střílí takové lahůdky jako myhnout se, osyka (to si úplně přesně pamatuju,že nám říkali ve škole) nebo babička bydlý (protože je rodu ženského). Je regulerně zpátky ve druhé třídě, to přece není normální,ne????
    FIFI
    FIFI --- ---
    LORAIN: Tak delaji to od roku 90, maji praxi:)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LORAIN: jako já před sedmadvaceti lety :D ale tenkrát byl jiný duch, neznala jsem nikoho jiného, kdo se hlásil (tenkrát na šestiletý) a byla jsem toho názoru, že kdybych se měla učit už na přijímačky, tak tam nemám co dělat. Nedostala jsem se teda na odvolání, ale na základě druhého termínu přijímaček, protože se mi udělalo na tom řádném špatně, a mám dojem, že tam na někoho prostě měli rezervované místo... ale na to už se historie neptá :)))
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    A pro místní statistiky musím doplnit, že osobně znám chlapce, který se na přijímačky vůbec nepřipravoval, a dostal se. Sice na odvolání, ale je tam.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    SEVERINE: Nejsou, je to raketa :-(
    Naše zkušenost je ale taková, že narozdíl ode mě látku dětem umí podat srozumitelnou formou. Navíc jsou kurzy pravidelné, poměrně dobře zpracované. Online fungovali naprosto bezvadně a i ta zaplacená částka mě dost motivovala k tomu, abych dohlížela nad docházkou a plněním úkolů.
    Z hlediska mých nervů a času to byly moudře utracené peníze.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    díky všem! nejsou nejlevnější, tak jsem zkoumala, jestli teda fakt vybrat je :)
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    EDERA: pardon, myslela jsem severine, odpovídám na frakiru a celý to popletu... no nic, jsem ráda, že už to nemusím řešit, protože se obávám, že letošek bude repete toho loňského roku...
    EDERA
    EDERA --- ---
    YENNEFER: SEVERINE se ptala. FRAKIRA letos nikoho nepřipravuje.:-D
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    FRAKIRA: ano, jsou to kurzy, a frakira se původně na přípravky ptala...
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    YENNEFER: tak gybu nejsou zkousky-nanecisto, ale kurz poradany primo tou skolou, ne? (nevim, zkousela jsem googlit..
    LORAIN pise o zkousky-nanecisto.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    LORAIN: to jsem nevěděla, nám to zrušili bez náhrady
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam