• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    PES: Tybrdo to sis maknul :) slusny cerviste
    PES
    PES --- ---
    A ještě jednou "všetečka" šedá...
    ...to sledovala, když jsem vymetal ty rohože.

    PES
    PES --- ---
    PES: ... akorát musí ty moje hromady, co se tam postupně vrší, konečně nabrat bagříkem a odvézt...

    PES
    PES --- ---
    Dnes po ránu Vobluďák ani neměl moc chuť vylézt z přístřešku, jen lehce zařehtal na pozdrav a koukal (normálně jde hned k východu). Tak jsem mu otevřel ohradu a šel se sednout na studnu, aby pak za mnou přišel (rozmýšlel se skoro 5 minut).

    A ani pak nejásal nadšením, na vyčištění stál a čekal (jen do mne sem tam šťouchl nosem a dělal xichtíky loudící nějaký mls), ale pak se nechtěl ani jít vyválet na písek a ani projít ven. Ovšem ani "jeho" denní důchodcovští společníci na pastvě mu zjevně nebyli hned dost, protože když jsem ho tam k nim zavedl a pustil na pastvu, tak pořád řehtal po kobylách, které zůstaly v ohradě sousedící s jeho (kobyly na pastvu takto nechodí, protože by za pár dní praskly obezitou jak snadno se zrovna tyhle vyžírají).

    Tak jsem Vobluďákovi alespoň opravdu pořádně vyčistil ohradu, přičemž se na mne celou dobu dívala jedna z těch sousedních kobyl a samozřejmě každou chvíli tam očumovala ta šedivá potvůrka, ale s jejím "ADHD" ona v klidu a na něco dlouho koukat nevydrží (ale zase je strašně přítulná a pokud se s ní začnou dělat nějaké zábavné blbosti, tak je k neutahání).

    PES
    PES --- ---
    PES: a musím dodat, že si to koníček dnes opravdu užíval (anebo už procházky opět zařadil do rutiny/rituálů, protože přestal řehtat během procházky po koních... aneb jak já mu u toho vždy říkám "Ale jistě, POMOC! Kradou koníčka..." a naopak po koních ani nevzdechl - když jsme pak potkali jednoho mladého v protisměru také na procházce, tak se na něj podíval, oba se lehce nosem prozkoumali a Vobluďákovi celkem rychle zájem opadl a pásl se dál).

    Po tom včerejším strouhání jsem mu dnes nechal volit cestu i tempo, ale šel dobře, neměl námitky ani na tvrdší cestě s trochou štěrku, takže jsme pochodovali s pasením tak asi 50:50 celkem něco přes 2 hodiny (samotného mne překvapilo, jak měl dnes celkem chuť chodit).
    PES
    PES --- ---
    PES: dnes, den po strouhání, si volí cestu i tempo (od jednoho dobrého místa ke druhému ;-) )...

    PES
    PES --- ---
    Tak po celodenním shonu ještě v podvečer se zastavit pripravit a pohlídat koníčka na strouhání... ale všechno se to stihlo. Naštěstí to strouhání bylo až později odpoledne, takže už nepršelo (ráno až do oběda celkem vytrvale zahradně pršelo, takže celkem 6.5mm srážek... naplnilo to z okapu dva barely ze čtyř, takže už se hromadí voda na zalévání do sucha)...
    PES
    PES --- ---
    Dnes jen dopoledne menší procházka, ani nic nedělal z odchodu od zbytku "svých důchodců" (už si to zřejmě zařadil do "rutiny", že se zase vrátí zpět a mezi tím si cestou může najít nějaké chuťovky nad rámec toho, co má na pastvě)...

    PES
    PES --- ---
    VAMPY: Doufejme... (že to někdo půjde uříznout... když to vědí)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    PES: Treba nikdo :D
    PES
    PES --- ---
    Tak to jsem zvědav kdo se na to napíchne jako první... :-(

    PES
    PES --- ---
    ...a když ten koníček neví pořádně co chce... když přijedu, řehtá a pozdrav, ven jako že ano, ale když jdeme, tak zase na celé kolo řehtá jakoby ho snad někdo kradl (od zbytku pidi-stáda důchodců). Ale šlapal pěkně, nevymýšlel, nezastavoval a ani se nesnažil cukat, jen musel všem okolo nahlas dávat najevo, že je venku :-)

    Nicméně už vzal na milost i toho starého valacha, už se na něj nešklebí a snese ho i prakticky u sebe (u těla), když se přiblíží.
    PES
    PES --- ---
    Tak doufejme, že zima už skončila, oddekoval jsem po týdnu (opět) oře, přes noc má být nejhůře +4°C...
    ...odpoledne se to kolem 16h vyšplhalo dokonce na +15°C a zítra už by mohlo být skoro těsně k +20°C a v neděli pravděpodobně až +22°C.

    A hrozná práce byla dostat z deky nachytané chlupy, nekonečná "hra" na hodiny. Ještě to bude třeba vzít jednou jemným kartáčem, ale celkem se to podařilo "odchlupit" jen tak rukou...
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    PES: Aha husty, ja myslela, ze to je 30 minut, coz mi prijde jeste zvladnutelny, ale hodina je uz husta. Navic se urcite protoci na sichte nekolikrat za den hadam?
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: dnes se stačí zeptat na Internetu:

    How long do the horses stand guard at Buckingham Palace?

    one hour

    At the front entrance to Horse Guards stands a mounted cavalry member or guard. Each red coated guard “stands guard” on horseback for exactly one hour, impervious to the cameras, selfie sticks, and requests for smiles, in full military regalia.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VAMPY: moc welfare to neni, co. bylo by lepsi kdyby tam nejak patrolovali a pochodovali,.ale to stání je pro ne asi dost stres, nevim teda jak dlouho maj jednu šichtu
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    PES: Ja obcas dostanu na sockach do feedu nejaky videa takovych tech ohelmovanych vojaku co sedi na koni a prijde mi, ze jsou ti kone hrozni chudaci a to stani mentalne dost nezvladaj.
    PES
    PES --- ---
    No tedy nic moc pohled
    VIDEO: Londýnem běhali splašení královští koně. Vráželi do aut, pět lidí zranili - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/londyn-velka-britanie-splaseni-kone-kralovske-kavalerie-doprava-chaos-zraneni.A240424_130536_zahranicni_pari
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: mě přijde, že tady máme počasí hodně podobné jako na té Vysočině... rostou tu podobné věci (brambory a zelí, z ovoce tak ty rybízy, nějaké špendlíky / švestky), a je tu podobná kosa.... mluvím o Vysočině typu severní / západní svahy pod Javořicí, ne o Telči a podobných měkkých místech...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: no tady pro Vysočinu věští na tuhle středu až +40cm SNĚHU !!! (ale pak to relativně rychle zase roztaje)...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam