• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Elon Musk fires employees in twitter meeting DUB
    https://www.youtube.com/watch?v=2j3p_aDMTNg


    patecek :))
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: pan Brána to přece dělá proto, aby nacpal 5G (nebo už více G? Více Adidas? ;-)) ovládací čipy do všeho plebsu, to ví přece každý ;-)))
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    QWWERTY: To je jak rict ze Gatesovi maj nadaci jen kvuli odpisu z dani a nechtej vymytit malarii nebo vymyslet revolucni zachody pro indii a afriku. Nedelaji to tozhodne jenom kvuli danim, stejne jako Elon zaplatit dost na danich, kdyz prodal akcie tesly. Fak bych v podnikani rozslisoval lidi jako Musk vs Trump..nebo Babis vs manzele Vlckovi apod. Jasne vsichni maj penize, ale to neznamena ze maj i stejny mindset a kdyz je tu nekdo vsechny hazi do jednoho pytle a kdokoliv ho opravi tak je hned jejich nejvetsi fanousek a leze jim do prdele..tak to je proste spatne.

    OMNIHASH: Ach ty zase neumis dekodovat text. Ses fakt mistr projekce. Napsal jsem ze se mi strasne libi jak Elon zacina chytat moresy Jobse, kterej byl znamej svym despotickym a autoritarskym manazerskym chovanim, ktery bylo casto hodne unahleny a jsem zvedavej, kam az tohle zajde u Muska. Zkus si pripadne precist knizku o Jobsovi abys to co ti tu rikam pochopil. Nikde jsem nepsal, ze je to skvely a ze to podporuju nebo obdivuju. Jen ze se mi libi jak se Elon do Jobse pomalu vteluje v tech moresech a jsem treba zvedavej jak se Tesle povede az v ni Musk nebude, protoze Jobs s Ivem vymysleli ty produky, ale az manazersky rizeni Cooka z Applu udelalo tribilionovej kolos kterym je dneska. Ty hejkale.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    QWWERTY: no nevim...

    Even Feeney's taxes underscore how he thinks: He has aggressively tried to avoid taxes at every stage in his career--from setting up his early business in Lichtenstein, incorporating his holding company in Bermuda and listing it under the name of his then wife Danielle, a French citizen--despite gaining no personal advantage in his later years. Eventually, less taxes meant that he could give away more.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: to ne no, bavíme se tu o tom, jak nadšeně hejkáš, že Elon vyhodil další random team a jaká je to vizitka silnýho manažera hodná obdivu. Jenoms do toho klasicky přimíchal dalších patnáct náhodnejch trop od chaloupky na Šumavě přes Henryho Forda po Apple pay.
    PES
    PES --- ---
    PALEONTOLOG: btw. všechny ty "revoluční platební věci" od kohokoliv jsou jen snahy nabourat se na peněžní toky mezi zákazníka a obchodníka, tedy v moderní době hlavně vlámat se do byznysu okupovaného původně výhradně bankami (samo kromě hotovosti) a naloupat bilióny na % (nebo třeba i jen promilech) z každé transakce...
    ...v tom netřeba hledat něco záslužného či jinak obdivuhodného.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KOUDY: sorry, " Elon dal na charitu vic nez my tady vsichni na nyxu dohromady," neni argument. neni zadny tajemstvi proc to delaji
    Charitable deductions by the ultrawealthy cost taxpayers billion each year, report says | Fortune
    https://fortune.com/2023/11/15/ultrawealthy-charities-dark-money-dafs-donations-taxpayers-report/
    Ultrawealthy charities that are helping no one and report nothing cost U.S. taxpayers billions every year

    stejne tak jsem nerikal "nedokazali nikdy nic" - rikal jsem, ze jsou zmrdi vyhybajici se socialni zodpovednosti.
    i.e. ze vyuzili spolecnych zdroju (at uz poskytovanych statem (infrastruktura, dotace, ...) nebo komunitou (twitter content)), bez toho, aby ekvivalentne prispeli zpatky


    DZODZO: bohuzel. napada me jenom jedno jmeno
    https://www.nytimes.com/2023/10/09/business/charles-f-feeney-dead.html
    Charles F. Feeney, a pioneer of duty-free shops and a shrewd investor in technology start-ups who gave away nearly all of his $8 billion fortune to charity, much of it as quietly as he had made it

    nase kultura radsi oslavuje Bezose, Gatese, Jobse, Murdochy, Musky, etc...
    je to to stejne, jako kdyz americani oslavuji "filantropy", kteri ve skutecnosti prispeli do verejnych projektu jenom protoze to bylo zacatkem 20. stoleti levnejsi nez odvadet vysoke korporatni dane
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: v životě jsem applepay nepoužil a ani nevím, že to existuje. naopak rozhodnutí nevěnovat jabku žádnou další pozornost přinesly zkušenosti s ipodem. a pamatuju, jak jsme s bývalkou zachraňovali nějaký fotka z iphone3 posíláním ne email po jednom kuse. tak moc to bylo revoluční :-)) všechny ty zážitky bych si rád zopakoval :)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    QWWERTY: je niekde zoznam takych bilionarov? predpokladam, ze sa tomu ziadne medium alebo tlacova agentura nevenuju, lebo to nie je clickbait, ktory by generoval ad revenue, ale mohla by sa toho chytit ceska televize, mali by mat navyseny budget az nam tu zvysia tie koncesionarske poplatky a zavedu ich aj pre kazdeho co ma mobil alebo pc :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PALEONTOLOG: Hele je to asi jako tvrdit ze apple pay nezmenil zpusob placeni proste. Takovej nazor mit samozrejme muzes, ale muj bude opacnej :)
    SADY: Diky. Od tebe je to kompliment. Uz jsi dobrecel u Navary? :)
    SADY
    SADY --- ---
    KOUDY: lol :)))) ty ses nouma
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: ať nežeru, iTunes asi v hi-tech zemích fungovat mohlo, ale u nás moc ne. jeden pružnej a funkční koncept na stahování souborů do úložiště už existoval a netrpěl dedikovaným řešením. hudba z cloudu frčí prakticky až teď dík dostupný konektivitě. všechno zachraňovaly kradený mp3
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: Jezismarja. Spis je to marny s tebou. Nebavime se tu o tom, ze neco nekdy bylo vymysleno. Bavime se o tom, kdo to dotahnul do takovy podoby, ze to zacali pouzivat lidi a zmenilo to svet. Elektricky auta taky nevymyslel Elon doma v africky garazi vole, ale diky Tesle ve ktery je CEO a hlavni vizionar uz patnact let se jen tesel prodavaj 2 miliony rocne a hlavouni ze sto let starejch firem jako je porsche nebo ford si lamou hlavu jak Elona dohnat. Tohle se nepovede cloveku kterej je podle tebe debil, kterej nema zadnou vizi, kterej je podle tebe nahovno manazer, kterej je podle tebe nahovno inzenyr, kterej je podle tebe arcidemon a kterej podle tebe a par dalsich noumu z tohohle klubu udelal vsechno v zivote strasne blbe.

    QWWERTY: Ano. Proto jsem psal niz, ze je naivni predstava, ze miliardari kteri meni svet jsou zaroven hodni, milouckaty a maj radi vsechny zviratka i lidi. Elon dal na charitu vic nez my tady vsichni na nyxu dohromady, coz neznamena ze to neni v jinejch aspektech svyho podnikani zase naopak naprostej curak. Bezos, Gates, Jobs a desitky dalsich to same. Zaroven mi ale tvrzeni ze Jobs nebo Gates ci Musk nedokazali nikdy nic a jsou to jenom curaci..prijde tak trochu detinsky a hlavne je lzivy ze.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KOUDY: "Nebo treba svym zamestnancum ve skladech amazonu "
    samozrejme. ale to ze je Bezos exploitujici zmrd (a ofc nejenom on) nijak neospravedlnuje Muska
    proste jsou neplatici zmrdi vyhybajici se spolecenske zodpovednosti oba
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: já vím, že je to s tebou naprosto marný, ale je ti jasný, že za nic z toho nemůže Jobs/Apple? Dotykový telefony prodávalo IBM už v devadesátkách, Připojení k netu rozjela Nokia, foťáky do nich zintegrovala Kyocera, a takhle je to se vším. A teď přijde ten plottwist, nemodlím se ani k jejich CEOs. Jediný, co nemůžu Jobsovi upřít, a za co má u mě věčnej kredit, je vybudovaní toho svýho apple universa, do kterýho postupně natahal všechny podobný jájisty, takže neotravujou na androidu/pc.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: Sorry me jen jednou za cas irituje tohle tvrzeni lidi, kteri sami dokazali uplny hovno, ze Elon je jen arcidemon a v nicem svet ani zadnou technologii nikdy nezmenil a kdyz je opravis jako ucitel prvnacky, tak samozrejme hned Elonovi lezes do prdele a je to pro tebe buh :D
    PALEONTOLOG: Lol..ok :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: přehrávání hudby s ipodem nic nepřineslo, leda tak zjištění, že nikdo nestojí o tvrdě sprárovaný zařízení na jedno pc a nerozbitnej krám je zároveň i neopravitelnej krám
    PES
    PES --- ---
    To je zase pátek... nechcete si rovnou vzájemně "roztrhat občanky" (tedy kdyby už dávno nebyly plastové :-/ )))
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: To je hezky, ze zijes v chaloupce na sumave bez internetu a nemas chytrej dotykovej telefon, kterej ti nahradi mail, fotak, chozeni do banky a dalsi tunu veci. To ti preju. Jeste zkus nejakej prispevek o tom, jak Jobs s Applem a iPhonem nezmenili svet mobilnich zarizeni, nebo prehravani hudby s ipodem, nebo jak Elon nezmenil svet elektroaut, jejich nabijeni apod a jak v tvym svete za to nemaj zadnej kredit. Pojd.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: no nebudeš tomu věřit, ale v mý realitě se opravdu za prodávání dalších předraženejch elektronickejch šmucek opravdu kladný body karmě neudělujou. Twle, lidé, kteří chtějí změnit svět mobilních zařízení (a taky ho změní)!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam