• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    M1C4A1Sebevědomí - jak ho získat, nacvičit, trénovat
    NYXYN
    NYXYN --- ---
    LUCKYMARY: Doplním, Chtít, věřit, a MAKAT! :) Bez toho se nestane nic. Jinak hezké myšlenky
    LUCKYMARY
    LUCKYMARY --- ---
    MOODYCAT: Je to dlouhá cesta a taky musí mít pevné základy, protože se může najít nějaký "dobrák", který tě rozhodí a celé tvé úsilí je v háji... Dělej, co máš ráda, obklop se milými lidmi, nauč se žít i sama se sebou a úspěch se dostaví, stačí jen chtít a věřit (to je občas to nejtěžší)
    LUCKYMARY
    LUCKYMARY --- ---
    MOODYCAT: Jistě. V tom případě velmi doporučuji knížku Miluj své tělo od Luise L. Hay (což hodně pomohlo mě) nebo Miluj svůj život (podle toho jsem se ještě nedokázala řídit, to zase pomohlo mé mámě), je spoustu cest, tohle je jedna z nich.
    LUCKYMARY
    LUCKYMARY --- ---
    MOODYCAT: až opravdu najdeš toho, kdo v tobě bude vzbuzovat pocit bezpečí a jistoty, tak toto samo odpadne a budeš nosit a dělat, co chceš ty, ikdyž to úplně nebude jeho styl, protože jen tak se budeš cítit dobře a budeš sama sebou
    LUCKYMARY
    LUCKYMARY --- ---
    Zázraky se dějí, na Silvestr byla pánská volenka a já jsem byla vybraná jako druhá :) No jsem zvědavá jak dlouho z toho budu žít. Je to fajn, nezůstat až nakonec
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    PABA: Jojo už jsem si toho hodně poznala / zažila. Podnikám více méně asi 2 roky a konečně mám pocit, že jsem tomu všemu jakštakš porozumněla.
    PABA
    PABA --- ---
    VERONIKA22: Určitě je dobré, buď být velmi dobrý v tom, co dělá plno lidí, nebo ukojit poptávku a mít ve své čtvrti svůj monopol. V dnešním světě nepřeberného množství prací, je celkem složité najít si právě to, co splní ty požadavky, které člověk hledá.
    Určitě se nemusíš poznávat na 100% a pusť se do toho, ty nejtěžší rozhodnutí, bývají ty nejlepší. :-)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    PABA: Jojo vybrat si v klidu to pravé ořechové. Kéž by to potkalo i moje děti. Já právě kdysi utekla z domova a vrhla se do toho co bylo po ruce abych nežila pod mostem. Letos jsem se rozhodla, že žiju život někoho jiného. A je na čase najít si něco vlastního. Po 12měs trápení a dělání toho co zase vídám v mém okolí jsem si něco našla něco co v mém okolí nikdo nedělá. Tak snad obstojím :o)
    PABA
    PABA --- ---
    VERONIKA22: Tak to si teď rozumíme, z první odpovědi jsem měl za to, že Ti to nevychází. A na 100% se poznat? To je podle mě trošičku bláhové tohohle dosáhnout, natož se trápit tím, že se pořád překvapuješ, byť záporně. Je to trochu honba za neznámým.
    A co se týče povolání, s tím moc zkušenosti nemám, naštěstí když mi bylo 15let vybral jsem si to pravé ořechové. :-) Tobě držím palce, ať se cítíš dokonale ve všech směrech. :-)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    PABA: Vím a vše moc dobře znám. Tuto techniku jsem objevila už před 7mi lety a funguje báječně. Dostala jsem se hodně daleko ale teď bojuju s povoláním. Potřebuju si najít něco co mi bude vyhovovat a co budu milovat. A trochu v tom teď plavu. Je to opravdu o tom jestli sebe znám dokonale a to 100% prostě ještě není.
    No nic nevzdávám to :o) a hledám to dokonalé :o)
    PABA
    PABA --- ---
    VERONIKA22: Není to o tom vydržet 21 dní a je to hotovo, ale je to doba, kdy se v mozku vytvoří nový zvyk, který tě bude doprovázet v dalších věcech o kterých mluvíš (charisma, sebevědomí, průraznost). Za měsíc si budeš věřit, za dva měsíce budeš vyzařovat lepší energii a za tři se třeba dostaneš tam, kde sis přála být.
    Ale samozřejmě pokud si vytvoříš zvyk, že si to jen namlouváš, nečekej úspěch. Opravdu to chce uvěřit své originalitě a bezvadnosti. :-)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    INUSHKA: jojo já to nemyslím moc vážně. Odmítám kvůli mému přání studovat práva atd. Je to jen nápad co mě napad :o). Neb by vyřešil to co jsem zažila a taky to co vídám v okolí. Kde rodiče serou na jakkoukoliv rovnoprávnost a respektování originálu každého jedince.
    No nic dál to určitě rozvádět nemusíme.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    VERONIKA22: Uf, tak tohohle se doufám nedožiju. Aby děti byly defacto majetkem státu, který bude předepisovat, jak je vychovávat, sociálka kontrolovala šmahem všechny rodiče a kdo by nesplňoval představy úřednice o správné výchově, ten se se zlou potáže, případně o děti rovnou přijme.. tak to je moje noční můra. Jak bys chtěla definovat ta společenská pravidla a slušné jednání?
    A to namočení rodičů do průšvihů dospělých dětí, to je podle mě taky mimo. Jako rodič můžeš na výchovu mít výlučný vliv tak do tří let věku dítěte. Pak na něj nevyhnutelmě začne působit spousta jiných lidí a situací, které nemáš a nemůžeš mít pod kontrolou. Sami psychologové se navíc stále nejspu schopní shodnout, nakolik jsou třeba právě takové věci jako agresivita důsledkem výchovy a nakolik jsou vrozené. To pak těžko můžeš někoho trestat za to, že se mu nevyvedlo dítě.
    Chápu, že máš špatnou zkušenost z vlastního dětství, ale nikdo neni dokonalý. Nelze přece pozavírat všechny, kdo dělají chyby.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    PABA: Z 3/4 souhlasim. Jojo chce to rodiče co tě ochrání a podpoří za každé situace a chce to tu odhodlanost vyhrát v každé situaci.
    Já zatím jen pozoruju jeden malý problém. Že tihle "méně obdarovaní" když se odhodlají tak po neskutečném boji dokážou vyhrát boj sami nad sebou. Jo a souhlasím stačí 21dnů odpírání a dřiny. Skoro víc nic.

    Ale jakmile jde o vnější cíle, tak alespoň já jsem úplně v prd. I kdybych se rozkrájela tak neovlivním to co potřebuju dostat od ostatních. No a pak k tomu rozkrájení je potřeba přidat charisma, sebevědomí, průraznost a nevím co ještě. Toto mi může nadělit až čas a životní zkušenosti a splněné cíle, a tak prozatím v mých začátcích furt jen nadávám, že už nemůžu.

    No ale už taky chápu, že život snadný není a tak si zoufám a pluju dál :o/

    PABA
    PABA --- ---
    Podle mě ti, kteří mají rodiče takové, co jim od malička říkali, jak jsou skvělí a úžasní, mají z půlky vyhráno. Věří si a podle toho se chovají, nic pro ně není ztraceno, protože to "já" přeci zvládnu. Jsou úspěšní, i když občas prohrají. Mají plno přátel a vrací se jim to, že opravdu jsou úžasní.
    A ti kteří nedostali tenhle bezvadný program do hlavy ve své dětství a místo toho jim bylo vtloukáno, že jsou to looseři, z většiny případů z nich také vyrostou looseři. Musí si tedy tento program vymazat a vytvořit si ten správný, začít si sám říkat "Já jsem úžasný, Já to zvládnu, To musí vyjít, atd".
    Ano nejde to ze dne na den, chvilku trvá než tomu zcela uvěříte, udává se období 21 dní, ale vyplatí se to vyzkoušet. :-)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    LUCKYMARY: hihi taneční :oD. Bylo tam o 3 holky víc než byl počet kluků. A opravdu jsem celé taneční neměla s kým tančit. Vždy mě učitelé k někomu vrazili z donucení ale jinak mě nikdo nechtěl.
    Naštěstí mě potkalo to štěstí, že jsem si v 16letech našla svého současného manžela v internetové diskuzi. Od té doby jsem už víc jak desetiletí vdaná a můžu ti říct, že se nic nezlepšilo. Po celou dobu jsem nenašla nikoho kdo by mě taky chtěl....:o/
    Pokud se tedy bavíme o citech a né sexu.

    Jinak obdivuji a nechápu jak si někdo může najít partnera v reálném životě. Nebýt internetu tak zadaná jistě stále ještě nejsem.
    LUCKYMARY
    LUCKYMARY --- ---
    No, u mě to asi nebude rodiči. Možná je vzhled druhotná věc, ale holce neuškodí, když ji někdo někde začne balit (zalichotí ji) a ne, že je vždy na druhém (posledním místě).... Někdy se trauma z tanečních opakuje celý život :/
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    GARBAGE: Jsem teda zatím zelenáč a život se učím ale odhaduju, že to tak bude.

    Poslední dobou mě i napadá, proč by náš právní systém nemohl být i trochu jiný. Pokud někdo ve věku řekněme pod 25let vraždí, šikanuje a jinak ubližuje druhým tak bych do toho namočila i ty rodiče.

    Plus teda já bych si na své rodiče a jiné jim inteligentně podobné přála bič v podobě nějakých EQ testů. Když teda děti může mít každý a toto právo se nikomu nesmí ubírat. Tak každý kdo by děti měl tak by v začátcích jednou za pár let povinně na sociálce absolvoval rozhovor či nějaký test společenský pravidel a slušného jednání.
    No a pokud by ty výsledky byly prabídné tak by ty děti byly sledované i sociálkou.
    Já jsem se takhle s mými rodiči na sociálku dostala až v mých 16letech a sociální pracovnice co nás měla na starosti koulela očima a kdyby mohla tak mámu snad zavřela natvrdo.
    Já jsem dnes už rodičem dvou potomků a už přístup mých rodičů vidím i pokročilým pohledem. Je to katastrofa ne entou a nestýkám se s nimi jak to jen jde.

    GARBAGE
    GARBAGE --- ---
    VERONIKA22: Takze jsme zas u rodicu - tam, kde to vsechno zacina..
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    LUCKYMARY: souhlas. Dodnes nevím jestli jsem se introvertem/samotářem narodila nebo mě k tomu život donutil.
    Ale na druhou stranu chci napsat. Že vzhled je až druhotná věc.
    Manžel je na tom se vzhledem taky prabídně ale od mala mu rodiče do hlavy rvali, že je nejúžasnější a nejkrásnější na světě a on dnes svých egem a sebevědomím přebije každého kdo by mu jen chtěl naznačit že je outsider.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam