• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SIBYLAMETALHEADS Inc.; heavy / power / thrash / gothic / death / black / folk / symphonic metal, alba, headbang, koncerty
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    Otázka do metalové pranice: které alba jsou považovány za nejlepší, co se produkce a celkového zvuku týče, prostě best sound in metal? Posledních cca 15 let. Nejvíce by mě zajímaly death/black audiofilní nahrávky.

    Nejde mi o takové ty nejhlasitější zkomprimované koule bez detailu, ale právě naopak, zvukově vypiplané nahrávky.

    Potřebuju to jako reference pro jednu prácičku, co jsem teď dostal.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    Lechuga - Light Em Up (Official Music Video)
    https://www.youtube.com/watch?v=izYqPPFfZk8
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    HAPPPY_MAAN:
    To hodně lidí ale bez mučení přiznám že co se žánru týká než klubovku DF bych si násobně radši střihnul Hour of Penance :)
    HAPPPY_MAAN
    HAPPPY_MAAN --- ---
    TALPENNY: 100 lidi 100 chuti, treba Canibaly taky moc nevyhledavam, ale treba Fetus si klidne i doma pustim a na zivak si velice rad zajdu
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    HAPPPY_MAAN:

    Neodvažuju se hodnotit, týhle kapele prostě nerozumim stejně jako třeba Cannibal Corpse. Co se US příbuznejch týká za mě je král jen jeden a sice Morbid Angel :) Když žánrově " lehce" odbočim a rozjela se tu debata ohledně živáků tak další kategorie jsou IMO třeba Municipal Waste. Jejich popularitu jsem po projetí YT nebyl s to pochopit a to přesně do doby než jsem je viděl poprvý naživo :)
    Škoda že letos nedorazili.

    Abych tu jen nekdákal-troška toho IMO lehce nedoceněnýho Swedenu co live rozhodně nezklame. Mj. ve Vopici vždycky OK.
    DEMONICAL - Wrathspawn (Official Music Video)
    https://www.youtube.com/watch?v=oLuZGdHbC0M



    DELLAMORTE:
    Přestal jsem to sledovat někde u ehm.. kontroverzního Thornography ovšem přiznám bez mučení že ten cover Temptation žeru :)
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    CoF se mi líbí po Cruelty, Midian jsem si sice taky koupil, ale slyšel asi dvakrát protože ta hudba už mě nebavila, teď se začínají zase dávat do kupy i když mi to připomíná víc Inner Fear než to co hráli kdysi. :o)
    Naživo mě třeba hodně bavili Beheaded z Malty, Monstrosity a Dying Fetus (nepamatuju se jak se jmenoval ten klub, bylo to buď v Praze nebo kousek od ní, Klánovice maybe.), Protector byli taky super. Na fesťáky kromě AT festu už moc nejezdím, i když příští rok se asi objevím na OEF, protože bych rád viděl Autopsy a rád se znova podívám na Immolation, Melt Banana i ten Protector.
    HAPPPY_MAAN
    HAPPPY_MAAN --- ---
    TALPENNY: tak ja mezi kapely co drzi latku taky sakra vysoko ohledne ziveho hrani at je to fest nebo klub zarazuji jednoznacne Dying Fetus, nepamatuji se, ze bych je videl na zivo a bylo by neco spatne nebo nebavilo
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    PHOW_SAATCH:

    Ty disciplíny jsou IMO 3 a to studio, klub a festy. Asi nejmarkantnější rozdíl mezi posledníma dvěma jsou Clawfinger a Satyricon který jsem na festu snad nezažil hrát víc než jakž takž poslouchatelně oproti klubum kde mi spadla čelist. Ten rozdíl tam vždycky byl minimálně zhruba takovej jako Dark Funeral na Brutalu a potom na Chmelnici což mi fakticky přišlo jako 2 různý kapely.

    Když pominu klasicky vyštelovanej Emperor tak jediná kapela která konzistentně drží až neuvěřitelně vysokou latku živáků i vzhledem k nahrávkám samozřejmě jsou IMO Fields of the Nephilim ze kterejch jsem jako otrlá festáková krysa co funguje na akcích 20+ let prostě nechápal. Plus mě VELICE příjemně překvapili Midnight na který mě málem násilim a navzdory stupidním připomínkám o Rokenrolích atakdál málem násilim dotáh známej .

    Filcky asi nebudou úplně pro každou metlu ale Midnight naživo jsou absolutní must, co tahle trojka předvádí na podiu je až neuvěřitelný :)
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    TALPENNY: Nahrávky a živá produkce jsou dvě různý disciplíny a každej je dobrej v jiný. Já slyšel kvanta desek a naživo jsem viděl jen zlomek těch kapel, takže nadřazuju nahrávky živýmu hraní. Některý kapely nahrajou jen lepší otisk toho, co hrajou ve zkušebně, některý dokážou využít možností a udělaj sofistikovanější aranže... a popravdě naživo ocenim víc, když je tam nějaká nadstavba, změny ve zvuku, nějaká improvizace, než jen přehrávka studiový verze. TPoEMF pustim zejtra ke kafi, dík za tip :)
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    PHOW_SAATCH:

    Metal je prostě moc malej rybníček, ruka ruku meje a rozhodující kritérium je jestli se to prodá, nezřídka po tom co seženeš sponzora na turné s velkym jménem co si tě vybere :) CoF je srdcovka který jsem ochoten odpustit snad i ten Brutal a kdo tvrdí že to byla ,je a bude tupá popina pro špekatý Gothičky je IMO magor. Třeba The Principle Of Evil Made Flesh byly parádní a myslimže nevim o Metalový kapele co by takhle uměla intra.

    Vzhledem k tomu že roky jezdim mj. na Drumce a nepohrdnu ani slušnym Trance případně NWA jsem asi poslední co by řešil žánry (modní vlny v Metalu a příbuznejch žánrech co za pár let končí už jsou jiná věc, kde jsou dneska třeba takový Bring Me the Horizon) . Každopádně je IMO diametrální rozdíl mezi undergroundem od podlahy co se díky naprosto nespornejm kvalitám masivně prosadí viz třeba zmíněnej Emperor s Ihsahnem, původní Sepultura anebo Celtic Frost ,.... a třeba spotřebníma odrhovačkama typu aktuální forma Nightwish.
    Další příklad kapely co tenhle posun směrem ke stravitelnější melodičtější produkci neustála úplně se ctí jsou právě ty Dimmu. Je teda spravedlivý dodat že snad ani to poslední elpo neni IMO ani zdaleka tak strašný jak se rádo tvrdí a třeba klip ke Sacreligious Scorn je dodnes snad ještě větší prdel než v tomhle směru i Trollechem IMO nepokořený Call Of The Wintermoon :D

    Tenhle tlak vydavatelství je v Metalu fakticky odnepaměti a ne vždycky to dopadne dobře-stačí si srovnat třeba zrovna tady Def Leppard& spol. s Venom apod. :)
    The rise and fall of the New Wave of British Heavy Metal
    https://www.ft.com/content/ce3e22f1-f97a-4e43-9295-148acc753298

    "... Def Leppard had always been poppier than the other bands, but their third album, Pyromania, was custom-made to sell in America, and when it did just that, the record labels encouraged the other bands to try to make softer, more melodic albums to follow suit. The problem was they didn’t have the same time, money, songwriting nous and producer. Diamond Head’s third album, for example, was produced by Mike Shipley, who had engineered Pyromania. “He said they spent two weeks on the first four lines of [the single] ‘Photograph’, just getting the vocal, whereas most bands could do an album in that time,” said Diamond Head’s Brian Tatler. But while Pyromania became a huge hit, the watered-down albums the other bands made to ape its success did not..."
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    TALPENNY: Jako já to beru čistě z tý řemeslný stránky - spousta z těch kapel se potřebuje nějak uživit a UGčkem se většinou neuživíš. I komerčnější věci se daj dělat dobře, ale je to otázka volby. Třeba od CoF posloucham de facto jen Midian a je to pro mě pořád parádní deska se skvělou produkcí a nápadama. A srovnávání kapel a (sub) žánrů mě nezajímá. Mam to jak s jídlem - buď mi něco chutná nebo ne. Někdy mam náladu na Emperor, někdy na CoF a nemam s tim problém. Vlastně nejsem vůbec stylově vyhraněnej. Stran Nuclear Blast- je to vydavatelství a to potřebuje vydávat a prodávat a buďme za to rádi. A taky je otázka, jestli ja to opravdu tak tlačí management nebo jestli to ty kapely nedělaj dobrovolně... who knows :)
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    PHOW_SAATCH:

    Nuclear Blast je poslední roky IMHO synonymum pro kapely ála Dimmu nebo Kreator (případně Nightwish) kde je čim dál patrnější příklon k stadionový mainstreamovější produkci pro pivní skauty z Wackenu a Metalfestu případně stadákovejch akcí s headlinery ála Megadeth atakdál.

    Ne že bych s tim měl problém (ostatně přesně do posledního gigu na Brutalu jsem se léta zastával i CoF a schytával to ze všech stran :D ) a tyhle kapely plní přechodovou funkci pro undroš (tedy kromě kapes svých a managementu). BTW třeba ta Amaranthe fůze popiny a Metalu mi nepřijde vůbec blbá i když to mírně řečeno neni můj šálek čaje.

    Osobně to mám celkem vzato rád asi tak stejně jako např. mileniální HustoZloBlacky s démickejma corpsepaintama co byly vtipný tak v dobách Mercyful Fate ( a následně kostelních táboráků) případně těch XYZ Death/Metal corů :)

    PHOW_SAATCH:

    Já se zhrozil že už totálně morfovali v další hipsterskej Prog Bullshit :D
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    TALPENNY: do toho, jak má Nuclear Blast zhoubnej vliv moc nevidim, ale nechám se rád poučit :) nějaký další příklady? tohle mě docela zajímá
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    TALPENNY: tak je to cover, no :)

    Röyksopp - What Else Is There ?
    https://www.youtube.com/watch?v=ADBKdSCbmiM
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    PHOW_SAATCH:
    Like za jméno Enslaved. Zlatý Vikingr Veldi protože tady je jasně patrnej zhoubnej vliv Nuclear Blast :)
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    ENSLAVED - What Else Is There? (OFFICIAL MUSIC VIDEO)
    https://www.youtube.com/watch?v=7_3WnNAJDRM
    MICROSHIT
    MICROSHIT --- ---
    H3AD3AD
    H3AD3AD --- ---
    MICROSHIT: to by byla parada
    MICROSHIT
    MICROSHIT --- ---
    H3AD3AD: asi to zkusime spojit...
    H3AD3AD
    H3AD3AD --- ---
    MICROSHIT: si pockam na casy, treba se to nak bude dat stihnout )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam