• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    RSZ: Tuhle ulici opravují nepřetržitě už asi dva roky, ne? Dneska jsem kolem šel a tentokrát je to fakt humus, úplně rozkopaný.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Tohle je taky dobré
    Parkování na městských parkovištích v Liberci bude stát dvakrát více než teď | Doprava | Zprávy | Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje
    https://liberecka.drbna.cz/zpravy/doprava/34088-parkovani-na-mestskych-parkovistich-v-liberci-bude-stat-dvakrat-vice-nez-ted.html

    Zdražíme parkování na úroveň Prahy, abyste jezdili MHD. A zdražíme také MHD. Šach mat.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    RSZ: Právě Šalďák je už úplně v klidu, točvolanti se to už naučili objíždět - asi Kláštěrní :D
    Pondělí a úterý bylo ještě peklo...
    RSZ
    RSZ --- ---
    Vyhněte se ráno úplně klášterní a nejlépe i saldaku, díky zavřené Sokolské (asi) to teď bývá fakt masakr.
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    RSZ: Včera sem šel kolem a plakal za ty lidi, co tam bydlí. Tempo libereckých staveb (i komerčních) je opravdu nepochopitelně pomalý a je bolestivý to pozorovat.
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    Ale zas jako upřímně... koho zajímá místní fauna? Na tu můžu čučet z vokna...
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    RSZ: Tohle mimochodem David Nejedlo původně chtěl. Zbavit se postupně exotických zvířat a spíš tu mít místní faunu. Hrozně toužil po výběhu s vlky apod. Taky měl ambiciózní plán se zbavit bílých tygrů a myslím že ta pistole co má u hlavy je ještě pořád nabitá. Zoo, to je politika. Neustálý boj mezi tím co je morálně správný a jaké jsou politické a finanční možnosti.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    RSZ: Dvůr taky není ve všech ohledech 100% hitparáda. Ta stará část zoo je úplně stejně mizerná jako ta liberecká. Ve finále žádná zoo není fajn. Jako třeba existují zoo kde gepardi mají rozsáhlou plochu a mají tam lanovku po které jezdí maso a oni ho mohou lovit. To zní super, ale je to fakt lepší než africká step? Vynahradí jim to to, že nemají skoro žádný klid a že celé dny poslouchají davy vřeštících primátů? Všechny zoo jsou z principu věci dělaný primárně pro lidi a vy tu hodnotíte hlavně to co trápí vás, jako návštěvníky. Zvířata mají úplně jiné problémy a potřeby než umatlaná skla výběhu. Tohle je hodně komplikované filosofické téma o kterém se dá přemítat hodně dlouho. Proto tu nehodnotím wellbeing žiraf po zbourání a znovu postavení pavilonu. Protože jim to je upřímně jedno jestli budou ožírat slámu z cihlové nebo betonové stěny. To podstatné se stejně nezmění.

    To co tu řeším je stejné téma jako bylo OD Ještěd. Spousta liberečáků měla názor, že je ta budova ohavná a že moderní obchoďák bude mnohem lepší. Tak se to zbouralo, ale co jsme tím získali? Vždyť Forum je hnus který už musel projít jednou rekonstrukcí protože je to levná totálně pitomá stavba, která navíc zcela pokurvila život v centru. Navíc budova která měla obrovský charisma a na kterou se jezdili dívat studenti architektury z celého světa je v tahu. Ve jménu fastfoodového pokroku.
    RSZ
    RSZ --- ---
    MUFLONEK: žitavu a gorlitz bych v něčem klidně bral jako vzor, malá zvířata, kde jsem schopný zajistit slušný wellbeing, prostě provinční zoo, na žirafy a nosorožce si holt lidi zajedou do Dvora Králové..
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    RSZ: Naprostý souhlas. Toho tygra za umatlaným, poškrábaným sklem mi je úplně líto. I zoo v Chlebech je pro zvířata důstojnější!!!

    Než do Liberce, tak je mnohem lepší udělat si půlhodinovou zajížďku do Žitavy! Další ještě doporučují Görlitz (na ten dojde příště).
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    RSZ: V zásadě máš pravdu. Bohužel nejhorší výběhy jsou ty nejnovější vyrobené pod taktovkou Syneru. A mám trochu obavu aby to s žirafincem nedopadlo podobně. Hodně se pracuje na tom, aby ty výběhy vypadali atraktivně pro návštěvníky, ale nějak se v posledních letech zapomíná na zvířata. S ředitelem zoo Davidem Nejedlem se znám a vím, že to myslí dobře a má své plány. Ale taky vím, že s ním dost cloumá komunální politika které se v takové funkci nelze vyhnout, a ne ve všech pohledech se zrovna shodneme. Například původní vchod byl zanedbaný, ale významně lépe umístěný a navíc ta budova měla kouzlo. Kdo nebyl nikdy uvnitř v kancelářích a v malém sále, který tam býval, tak neví o čem mluvím. Dlouhodobý koncept zoo je asi správný.

    Liberecká zoo má velký potenciál. Ale stejně jako u lidí platí, že když o někom nebo něčem řekneš že to má potenciál, tak to znamená že ho ještě zdaleka nenaplnil.
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    Zrovna nedávno jsem si libereckou zoo procházel s kamarádem zoologem (s vlastní pracovní zkušeností z českých zoo) a teda řikal, že zlepšit by se dalo fakt dost, ale zas to nenesl nějak tragicky. :D

    Nejvíc mu učaroval pavilon s tygrama. Tam konsternovaně stál a řikal, že pavilon pro šelmy to věru nejni, ale mohlo by tam bejt fajn nějakýmu varanovi třeba. :-D S tim, že teda dle jeho názoru i ten pavilon jenom zlikvidovat by bylo asi finančně tak náročný a nepraktický, že by se tam fakt vyplatilo dát spíš toho varana a předstírat, že je to od začátku zamýšlený jako terárium. :-D
    RSZ
    RSZ --- ---
    LWEEK: já sem asi zaujatej, ale lbc zoo je horor a v rodině tam máme zákaz, malý výběh ziraf, slon, lachtani, šelmy. Je to humus.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    RSZ: No bacha, pavilon slonů je přílepek. Já to vnímám jako dvě budovy. Ta je samozřejmě totálně špatná. Ale ta cihlová část je super a zasloužila by si opravit.
    RSZ
    RSZ --- ---
    LWEEK: žirafy v lbc zoo jsou otřesný, asi jako ten smutný slon, plz udělejte z toho "malou" zoo a serte na žirafy!
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Liberecká zoo chce modernizovat pavilon žiraf. Nevím jestli z toho mám radost. Jednak mám obavu, na liberec možná i oprávněnou, že ta stavba nebude vůbec dobrá, ale hlavně je mi setsakra líto stávajícího pavilonu. Jestli se nemýlím, tak je na něm i rukopis hubáčka, nebo není? Pro mě je to každopádně ikonická budova, která když zmizí, tak zase zmizí kus mé duše jako se to stalo například s OD Ještěd. -.-

    Žirafy se vrátí do nového – Zoo Liberec
    https://www.zooliberec.cz/tema/avizoo/
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    RSZ: Kdyby jen tam, ale podobná situace je na mnoha místech v Liberci. Oprava příjezdové silnice k Nise se taky protáhl o dva měsíce a sice je už průjezdná ale 100% hotové to ještě není. Co jsem tak nějak slyšel, tak problém je v tom, že to jsou kamarád kšefty a nejsou tam žádné pokuty a není to ani nijak vymahatelné.
    RSZ
    RSZ --- ---
    chápu, že to je někdy těžký zkoordinovat, ale ten po roce (možná ani ne) rozkopanej chodník v Ondříčkově je fakt ostuda a strašně vyhozený prachy
    ..to je fakt zakletá ulice

    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    LIBEREC ALL STARS BAND
    5.10.2023 od 19:00
    Jazz Club Domov Ještědská 149, Liberec, 460 08
    Nutná rezervace na tel.: 775 731 648 nebo na e-mailu rezervace@hospoda-domov.cz

    Zahrají liberecké hvězdy - aktivní hudebníci, vystupující po celém světě a hrající s významnými osobnostmi nejen české hudební scény. Můžete se těšit na groove, pop i jazz!
    Adam Tvrdý - jeden z nejvyhledávanějších jazz a fusion kytaristů v Čechách, který vede své úspěšné trio.
    Jan Aleš - skvělý klávesista, který hrál několik let s Laco Deczim a momentálně vystupuje s Evou Farnou.
    Martin Lehký - jeden z nejvyhledávanějším basistů, dvorní hráč Lucie Bílé.
    Otto Hejnic - bubeník, kterého není třeba představovat.

    LIBEREC ALL STARS BAND
    https://www.liberecky-kraj.cz/dre-cs/89613-liberec-all-stars-band.html
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    Potřeboval bych dnes odpoledne odvezt rozlozenou obyvakovou stenu z Jablonce do Liberce, nebyl by nekdo s dodavkou za uatu ochotny?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam