• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    C8400Frankfurt am Main a okolí: Mohan, Rýn, Taunus...
    Diskuze o všem možném ve Frankfurtu a přilehlých oblastech

    rozbalit záhlaví
    C8400
    C8400 --- ---
    Vánoční strom na radničním náměstí Römer je tento rok menší (prý aby šetřil energii), ale taky po hojně kritizovaných vypelichaných předchůdcích minulých dvou let konečně symetrický a vůbec pěknější. Europaturm, kde se v devadesátkách pařilo ostošest je už dvacet let zavřený a teď mu v rámci energiišetřících opatření vypnuli i magneta (Telekom-barva) osvětlení.

    C8400
    C8400 --- ---
    ADETYX: Pěkný pozitivní "turistický" pohled na Frankfurt. Článek se soustředí na všeobecně známé typické věci a jídla. V tomto ohledu bych doplnil čtvrť Sachsenhausen se spoustou jabčákových (Apfelwein) hospůdek.

    Co článek trochu opomíjí je kosmopolitní a multinárodnostní charakter města. Vedle frankfurtských párků se zelenou omáčkou je ve Frankfurtu např. taky sposta dobrých korejských, japonských, aftrických a dalších restaurací.
    ADETYX
    ADETYX --- ---
    Do Frankfurtu nad Mohanem za michelinskou hvězdou i párkem na stojáka - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/cestovani-do-frankfurtu-nad-mohanem-za-michelinskou-hvezdou-i-parkem-na-stojaka-40415078
    C8400
    C8400 --- ---
    Z jiného soudku: 1994 Techno in Frankfurt Main
    1994 Techno in Frankfurt Main
    https://www.youtube.com/watch?v=wUIw3VYQ_rM
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    KATTY1987: IMHO Asi nejjednodussi pro vas by bylo se tam preci jen vypravit po vlastni ose den predem a prespat v nakym ibis budget hotelu, koukam ze v okoli frankfurtu sou 2 v prumeru za 80€ za noc za pokoj
    Aspon ja takovyhle situace resim podobne, na noc uz taky nakou dobu nejezdim a s timhle retezcem je to napohodu (self check-in v automatu pokud dorazis pozde)
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    KATTY1987
    KATTY1987 --- ---
    Nejede nahodou nekdo v patek rano z Frankfurtu do Prahy, manzel se stehuje z NYC a kvuli psovi na palube konci ve Frankurtu 6.30 rano. Flexi (nejde se dovolat-ma papiry na emotional support dog, ale je tam kontaktujte nas telefonicky 36 hod pred jizdou a je to nemozne se s kymkoli spojit), blabla neni, DB jsme zkouseli-dva prestupy (neprakticke kvuli psovi), pujcovna aut jednosmerna je €1000 plus minus a vice. Jel by jeden clovek dva, tri bagly a pes cca 24kg hodnej, zvykly v aute. Nechceme ho moc trapit a ja v noci z Prahy ani tchyne ridit nemuzeme. Jsme slepe:) nejaky ridic nebo napad (jiny klub)? Dekuji moc a omlouvam se za OT. Diky moc!
    C8400
    C8400 --- ---
    KLUSI0: Děkuji za tip, pastnu sem odkaz na nedávný díl o Frankfurtu pro včechny zájemce https://www.tvnow.de/shows/hartes-deutschland-16120/2022-09/episode-8-frankfurt-16-4999197
    C8400
    C8400 --- ---
    TUZIDLO: Taky jsem to zažil. Je to obvzlášť zážitek při prvním příjezdu do města vlakem, kdy člověk vyleze, hledá kde se najíst, zabloudí o ulici dál a nestačí se divit. Před covidem existovaly snahy oblast trochu vyčistit, ale covid lockdowny to nakoply opačným směrem a teď to zase jde od devíti k pěti a ještě níž.

    Tvůj komentář taky vystihuje takový můj celkový pocit, že Frankfurt je špinavý. Jestli je Berlín "Chudý ale sexy", tak Frankfurt je "Bohatý ale špinavý".
    KLUSI0
    KLUSI0 --- ---
    Ne nadarmo v tv pořadu Hartes Deutschland jsou většinou příběhy z Frankfurtu :))) Nedávno hláška bezdomovce-narkomana "Lidi by mi měli být vděčný, že žebrám, protože kdybych nežebral, tak bych kradl" :))))
    TUZIDLO
    TUZIDLO --- ---
    Byl jsem tam asi před čtvrt rokem a musím uznat, ze jsem viděl nevídané. Páteční centrum v noci je opravdu chuťovka, která snese srovnání s tím největším hampejzem co lze na světě vidět. Neskutečný bordel, smrad chcanek kterému nejde utéct a smažky které definitně pozbyly jakýchkoli zábran a nastřelují se prostě všude. Nicméně hulení obstojné kvality i ceny jde sehnat během pár minut, bordely s transkama included a přes to všechno nemůžu říct, že bych se tam cítil nějak v ohrožení, takže za mě slušnej zážitek, přijedu zas
    C8400
    C8400 --- ---
    Vítejte v klubu o všem Frankfurtském. Byli jste tu, jste tu, zajímá vás místní dění? Máme tu klub o Berlínu a Mnichově, tak proč ne taky Frankfurt :-)
    TORI
    TORI --- ---
    Vítejte a ať se vám tu líbí.

    Můžete pozvat své přátele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam