• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EDERAStřední školy
    FIFI
    FIFI --- ---
    EDERA: omlouvam se. Ona mi to sama takhle podstrcila, primo napsala, ze se dite dostalo na vsechny tri skoly.
    EDERA
    EDERA --- ---
    FIFI: I Ty, Brute? Prosím, nepiš nesmysly. Letos se mohl dostat jen na jednu školu. Maximálně teda můžeme říct, že body by mu stačily na všechny tři.
    FIFI
    FIFI --- ---
    MAR_TINA: no jasne. Me starsi dite je rocnikove jako
    EDERA: junior a co? Vzdyt to tu pisu furt. Jeho priprava stala pres 9 tisic. Priprava se konala hlavne ve skolnim roce 2007-8
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    EDERA: už ža mne (maturita 96) se lidi z Prahy nebo spíš na pražské gymply učili na příjmačky jak kokoti a báli se, že je nevezmou. A my si dali nějaké povinné školní opáčko češtiny (hodina navíc v letním pololetí) a šli s prstem v nose.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    EDERA: Nemá někdo třeba průměr bodů za ČR? Ať to nehledas po jednom.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ATUARFIK: ano - na tohle je potřeba ptát se zřizovatelů proč jako, když to vědí fakt dlouho. U magistrátů se teoreticky dá vymlouvat na to, že jsou tam teprve druhým rokem, ale i tak by díky loňské zkušenosti měli mít v ruce jasnou strategii a už nějaké první kroky. Obávám se že ... no akosi ... nic.
    FIFI
    FIFI --- ---
    EDERA: potvrzuju Podborany letos - osmilete. Moje davna kamaradka ma nyni dite v petce a dostalo se na tri gymply, vcetne Podboran, jde tam, protoze skolu ma pry 400 metru od domu:) Ty dalsi dve jsou vzdalenejsi, asi i 20 km. Body nechce kamaradka prozradit, ale bude to slabe.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ATUARFIK: Ano!
    EDERA
    EDERA --- ---
    HANELA: Ale dyť to není pravda! S 8G to byl problém prakticky vždycky a se 4G v Praze taky. I v době, kdy šel na gympl náš Junior, a ten přitom patří k statisticky nejslabším ročníkům.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Osobne mi nevadi, kdyz se na mensim meste dostane na gympl clovek s malo body - at ma tu sanci, kdyz ma zajem. Vadi mi, kdyz se v Praze (nebo jinde) NEdostane dite s body devadesati.
    EDERA
    EDERA --- ---
    LAUNCHER: Mám teď asi hodinu, tak který školy budeme hledat? 8G nebo 4G?
    8G už jsme měli Varnsdorf, kde stačilo 12, Podbořany 17, Bruntál s 18, Hořice 18, Kadaň 12 (tam hodně bonifikovali vysvědčení, takže tohle je jedničkář, jinak jsou třeba i uchazeči s 23 body od JPZ mezi nepřijatými)...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HANELA: To bohužel nevím. Budeme víc řešit, až to pro nás bude aktuální.
    HANELA
    HANELA --- ---
    LAUNCHER: je otázka, jaký je tam pomer přihlášek a míst na školách. Jeste před pár lety, mozna vic nez par, to tu také nebyl problém.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Žena byla minulý týden v Regensburgu, řešila s DE a SE kolegy přijímačky na SŠ. Tohle hrocení prijimacek na SŠ tam vůbec neznaj. Možná na konkrétních pár slavných SŠ - kdo o tohle stojí.

    Lokální CZ specifika nebavej. Není tu všechno špatně, ale WTF zase.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    EDERA: Ale kolik těch G, kde stačí 29 bodů, v celé ČR vlastně je?

    V Písku na 8G (náš sen) má poslední přijatý 62 bodů z JPZ. Na 4G má poslední přijatý 60 bodů. Vodňany 8G (~ 30 minut busem, 6k obyvatel městečko) má na 8G poslední přijatý 52 bodů z JPZ, 4G má 47 bodů z JPZ (jiné kritéria a body btw ve Vodňanech nemají - ke screenshotu).

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A koukám že to dal jen na FB, ne a twitter, aby z toho byla pořádná kulturní válka (ale kde by si toho ti novináři díky tomu všimli) -
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    EDERA: tohle imh zas tak moc polarizace neudělá, jde to spíš mimo hlavní cílovky lidí co se do kulturních válek pouští a doufám, že ti rodiče co teda investují všechno to úsilí a prachy tuší, že viníkem je kraj/magistrát. Ať už záměrně, jak tvrdí Gargulák a nebo prostě tím že se se dlouhodobě nic nedělá a maximálně před pár lety přestali v Praze blokovat udělování nových registrací škol - ale to se dostáváme k těm soukromým školám.

    Primárně to je (doufám) výzva novinářům, aby se ptali na ty správné otázky, což se zatím úplně neděje.
    PAVEMA
    PAVEMA --- ---
    EDERA: Na jednu stranu ano, ale pokud je nějaká soukromá škola, tak od ní očekávám víc než v té státní. Pokud se budeme bavit o odborné škole, tak na těch státních vybavení hodně zaostává, nebo je zdevastované žákama.

    Ty soukromé školy by se taky daly různě rozškatulkovat. Jsou školy pro které je na prvním místě kvalita výuky, pro jiné je prioritní zisk. U nás na Kladně bylo už tolik soukromých škol, ale většina z nich rychle zkrachovala. V tuto chvíli vím jen o dvou, které tu jsou cca 30 let. Před 15 lety tady bylo ambiciozné gymnázium, které chtělo poskytnout všem studentům notebooky a vůbec ta výuka postavená na moderních technologiích. Prý to celé stálo a padalo se sponzory.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ZUZKAOU: Mě strašně mrzí, že je tohle další téma pro polarizování společnosti. A rozhodně teda z dětí z chudých regionů blbce nedělám. Neříkám, že nemají na to gympl vystudovat, když získali jen 29 bodů. Protože zkušenosti ukazují něco jiného. A moc jim přeju, že se nemusej účastnit krysích závodů, v které se to zvrtlo v Praze. O tom, že to celé byl vedle ignorace demografických údajů i záměr, snad nikdo nepochybujeme. To pro nás pan Gargulák neobjevuje Ameriku. Proto mi třeba přijde fajn to otvírání gymnaziálních tříd na SŠ jiného typu. Reaguje to na poptávku přesně tak, jak to má být.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam