• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EDERAStřední školy
    EDERA
    EDERA --- ---
    FIFI: Hlídej nám to příští rok, jo? :-D
    FIFI
    FIFI --- ---
    FIFI: vypadá to, že přihlašování na vlak pro 18+ je již za pár dní: [FIFI @ Cestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli]
    FIFI
    FIFI --- ---
    Obyvatele Prahy 5 děsí Zkoušky nanečisto. Vyfotili, co se u školy děje | PrahaIN
    https://www.prahain.cz/zivot-ve-meste/obyvatele-prahy-5-desizkousky-nanecisto-vyfotili-co-se-u-skoly-deje-14814.html

    Husar ucpal Zatlanku :-0
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    ALDARION: děkuju
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    NIENNA: FRAKIRA: Ja tu obcas mluvim o Stredni skole medialni grafiky (Letnany) kde delam, ale uz neucim. To je spis utociste pro lidi, co se na umeleckou s talentovkama nedostanou, ale chteji do oboru, delat grafiku jako "umelecke remeslo" - nemyslim si, ze je to uplne druha liga, jsou tu lidi s laskou k umeni, dobri absolventi se zivi kreativni praci v grafickych studiich, ale neni to primo klasicka umelecka skola.
    Myslim, ze tu psal i nekdo o jedny z tech klasickych umeleckych skol s talentovkama...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LORAIN: jo, to beru. Ale když popisuješ jejich schopnosti a potřebu silné pomoci doma, je zcela pochopitelný tvůj strach, že to bude peklo pro všechny.
    Nešlo by to probrat s jejich třídní nebo nějakou poradkyní u nich ve škole, která by jim to rozmluvila? Místo 4 let dětského života by je čekalo neustálé učení, příprava a překonávání překážek, které na základce tak velké nebudou.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LORAIN: Nezní to jako super základ, ale kdyby to náhodou vyšlo, tak ani 8G není doživotní vězení a kdyby následně hoši seznali, že to pro ně není, dá se to řešit návratem na základku (krizová varianta) nebo po kvartě přechodem na jinou SŠ (poměrně obvyklá věc).
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    MAR_TINA: Já to zas beru tak, že všechno, co se naučí, se počítá. Zatím to nejsou žádné zbytné věci. Vlasně spíš úplné základy. A dokud sami chtějí…
    EDERA
    EDERA --- ---
    MAR_TINA: To bych jako úplně nedoporučovala. Já to blondýně vyloženě sabotovala a zpětně hodnoceno, byla to chyba. Měla jsem věřit, že ví, co chce, podpořit ji a umožnit jí lepší přípravu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LORAIN: záměrně podcenit přípravu může i matka, nejen dítě ;l
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    ANNAWA:
    QUANTI: Hoši nejsou studijní typy. Jsou dyslektici, dysgrafici a stále velmi špatně čtou, i když denně! trénujeme. Nemají moc dobrou paměť, písemky z vlastivědy a přírodovědy vyžadují velkou přípravu a stejně je výsledek nejistý. Čeština je šílená, diktát ani po předchozí připravě (rozuměj klidně i 5x píšeme doma) většinou na 1 nenapíšou. Kluci svoji silnou stránku spatřují v matematice, ale ani tam to není tak slavné, jeden měl myslím už vloni na vysvědčení dvojku.
    Takže, dokud budou motivovaní, budeme se muset opravdu hodně připravovat. A až je to pustí, bude to boj o přežití :-(
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LORAIN: Mám stejnou otázku, proč pekla?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LORAIN: proč pekla?
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    ANNAWA: Naše dvojčata se rozhodla, že se chtějí taky hlásit na 8G. Pro mě je to noční můra, a kdyby se tam hoši náhodou dostali (protože oni jsou fakt nesmírně pilný a úporný), zřejmě bych tuhle možnost dost uvítala. Jsem totiž v pasti. Rozmlouvat jim to moc nemůžu, to by bylo špatně. Když se po téhle přípravě nedostanou, bude to taky špatně a šíleně demotivující. A kdyby se náhodou dostali, čeká nás všechny 8 let čistýho pekla.
    PAVEMA
    PAVEMA --- ---
    ANNAWA: Nj, ale po prvním týdnu? Dyť teprve měli školení BOZP, fasování montérek a zámečnický zácvik. Uvidíme.
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    NIENNA: pokud to bude do pošty, tak chci taky!

    (Karolínka se rozhodla, že příští rok přijímačky zkusí - doteď s tou myšlenkou zlehka koketovala, že se bude muset zase připravovat ji dost odrazovalo, ale zdá se, že už se rozhodla)



    ANNAWA: adapťákem jsi mi připomněla - Verunka zmiňovala, že na adapťáku hodně pomáhala s různými přípravami učitelce, protože se hned zapsala jako ta, co se ztrácí :-D
    (nikdo se nesmál, nikdo to neřešil, jen když se zatoulala podruhé tak učitelka dospěla k závěru, že bude dobré mít zrovna ji na očích, když potřebuje někoho k ruce :-D)

    Včera ráno nám poslala fotku Globusu (obchoďáku) se slovy "asi jsem zabloudila" :-D (nastoupila do špatného autobusu, byla jsem ráda, že nejel někam dál)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    ANNAWA: Za mě nejhorší cesta (ale pořád je to možnost) je se ze školy nechat vyhodit.... Je to akt zoufalství...a když nikdo nic jiného neslyší.... tak co, že...
    Ale je to masakr - náhradní řešení se hledá těžko a složitě....
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    NIENNA: Naše E kdysi přesně takhle, jsem přesvědčena, že úmyslně přijímačky na 8G neudělala. Ona o to nestala, její matka jo. Šla místo toho na jazykovku, kterou jsem navrhla ja a pak s přehledem dala přijímačky na 4G.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    ALE proč sem lezu... Jdu s prosbou - dotazem...

    Někde v těchto školních klubech je kdosi, kdo moc hezky mluví o střední umělecké škole - soukromé, kde učí. Nejsem si jistá, kdo to je, ale mohla bych poprosit tu školu?
    Klidně do pošty...
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MAR_TINA: TRISSIE: Neříkám, že to udělat měla...a celkem je mi jasný, že to neudělala - ale rozporuju to "první možnost". První je toto (a děti to zhusta využívají - jen to holt nebyla cesta slečny).

    Ale já bych se nedržela tak úzce prostoru. Ono to klidně může být o matce více než o slečně... že to prostě máma nezvládá - a chce mít pořád malou holčičku. Ani to není neobvyklé....
    Ale prostě pokud já jsem dvě osoby, tak ukočírovat MY do společných řešení, ambicí, postojů a postupů je... nemožné.

    ANNAWA: Mě přijde obecně fajn na střední škole si uvědomit, že toto není má cesta a změnit ji... A jsem ráda, že to ty děcka dělají...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam