• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ARGANNAH: njn, to jsem ještě měla černý vlasy i bezmála svoje :D
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MADIETTA: Ale to jsi byla nejspíš obarvená načerno! Světlé vlasy jsou sine qua non
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ARGANNAH: hele, v Mexiku už jsem kdysi byla a nic, jsem ztracenej případ :D
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MADIETTA: Já to na těch cca pět minut zažila kdysi v Mexiku. Veliká tlustá blondýna s velkými prsy a boky je ve Střední Evropě možná za obludu, ale pro Latinoameričany je to synonymum exotické krasavice. Chlapi vráželi na ulici do sloupů, nepřeháním. A mám jeden obzvlášt extrovní zážitek z autoservisu, long story a tady s tím nechci zasírat. To byl asi moment v mém životě, kdy jsem naplno zažila tři privilegia - privilegium krásy, privilegium barvy pleti a privilegium prachů (protože opět, co v Česku low end akademická socka žijící z fakultního stýpka a její low end srbskej manžel s jednou kapsou prázdnou a druhou vysypanou, to v Mexiku a priori napakovanej gringo páreček). Až budeš mít ty bílý vlasy, vystajluj se a zajeď s přítelem na dovolenou někam do hlubin Latinské Ameriky, ideálně někam, kam západní turisti moc nepřijdou. A užij si to. :)
    XARGH
    XARGH --- ---
    MADIETTA: joj, to ja když kdysi nasadil dready, to se začaly dít veci. Akorát jsem musel takticky mlčet o tom, že si myslim, že Lenny Krawitz je komerční picus :D
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ARGANNAH: no, když už jsem se předtím tak hezky k té povrchnosti přiznala, tak to dorazím a doznám, že bych všechny svoje tzv. pracovní úspěchy za trochu té přímočaré krásy vyměnila zfleku. Aspoň na pět minut, že bych třeba věděla, jakej je to pocit. A ani se za to nestydím.
    XARGH
    XARGH --- ---
    PALEONTOLOG: křesťani jsou komunisti, Ježíš se o všechno dělil :DD
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    ARGANNAH: ja bych spis nesoudila lidi, dokud si nevyzkousis jejich boty.
    Myslim, ze stejne tak si to neuvesomuji i ti chudí nebo méně hezci.
    Ty ji zavidis hezky nos a vlasy a ona tobe uprimne milujiciho partnera nebo zdravou dceru. Tyhle povrchní věci nejsou absolutně důležité. Tobe chybí jeji peníze, ale ona nemůže mít děti. Nikdy nevis, co za tim pozlatkem je.
    Ja nejsem zadne pozlatko a mockrat jsem se setkala s tim, že jsem byla odsouzena, protože jsem mela treba dražší kabelku. Každá moje vyšší pozice sla automaticky pres postel, ale nikdo nevidel za tim to, jak dru a zanedbavam rodinu. Prostě bych absolutně nesoudila nikoho, protože prostě nevíš, i když si myslíš...
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MICHELLEDANIELS: "Pretty privilege." Věc, kterou si krásní lidi vůbec neuvědomují, že mají, a kterou docení až tehdy, když o ní přijdou. Nedávno proběhla médií fňukačka Pauliny Porizkové (nebo jak se ta modelka jmenuje), že je teď k stáru úplně neviditelná a jak jsou staré ženy diskriminované. Až na to, že to, co se nejspíš reálně stalo bylo, že přišla o pretty privilege. Které do té doby považovala za samozřejmost.

    Body privilege - Wikipedia
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Body_privilege

    A abych nebyla úplně OT, musím se upřímně přiznat k jedné věci. Mám za sebou poměrně dost pracovních i osobních úspěchu a jsem se svým životem spokojená. Ale stejně mám čas od času slabou chvilku, kdy si říkám, že bych třeba zrovna ty těžce vydřené pracovní úspěchy někdy fakt vyměnila za tu trochu přímočaré krásy a pretty privilege. Pak mě to samozřejmě zas hned přejde a zastydím se za tu myšlenku. Ale holt to tam někde je, no.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    ACKO: Jo, koukal jsem jak puk v Brocastu, jak si tam notovali, že by si člověk měl na stáří dávat bokem 14k nejlíp do SNP50, aby si pak mohl v důchodu udržet životní úroveň. Spolu s hypotékou (na barák podle jeho rad) a běžnejma nákladama by člověk musel brát kolem 150k... A na jednu stranu jak je potřeba cvičit a hlídat si ten duševní klid a na druhou stranu se tam rzoplývali nad tim, jak jejich hostitelská matka v Americe pracovala 16h denně 6,5 dne v tejdnu a jak jsme tu zpovykaný, že v Evropě vůbec máme institut dovolený...
    ACKO
    ACKO --- ---
    ERVIN: To jsem takhle rostla z mouder v rozhovoru Radovana Vávry, kterej hrozně lobboval za to, aby lidi měli děti mladí, aby ještě pak ve 40 měli life. Zároveň jedním dechem hovořil o tom, že pro spokojené manželství je potřeba mít bydlení s dostatkem životního prostoru pro všechny zúčastněné, takže každé dítě pokoj, pak pracovna a že vynikající volba jsou oddělené ložnice. Dále že je třeba jako rodina trávit spolu kvalitně volný čas, jako třeba na své jachtě v Chorvatsku. To pak nevíš, jestli je tak zlomyslnej nebo sebestřednej a zabedněnej.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    ERVIN: Nebo opačný spektrum, kdy kňourají nad účtama a platama, jaký jsou socky nebohý, skoro bys jim hodil korunu a pak chodí denně na kávu do kelímku a sdílejí storýcka z jedný dovolený za druhou...
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    MADIETTA: ono to tak ale nejspis bude. Obycejneho cloveka nikdo nesoudi, ale budes prilis hezka, bohata, slavná, tak musíš byt prece automaticky šťastná a mas vse jednodušší, nejvic přátel a život bez problémů...
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    MADIETTA: Mě obdobně serou lidi, který vydělávaj měsíčně můj roční plat řečněním o tom, že na penězích nezáleží.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Hrozně se celý život snažím nesoudit na základě povrchních znaků a říkat si, že každej má něco. Ale mám své limity. Kdykoli mě celoživotně božsky krásná a štíhlá žena začne přesvědčovat, že přece nezáleží na vnějšku, ale na duši, a že krásný holky to mají taky strašně těžký, protože jsou krásný, přiznávám, že se mi v sobě ta empatie doluje strašně těžko.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ALESH: ono by bylo pro začátek dobrý přiznat si přímou návaznost na pirate-bay a jejich agendu volnýho sdílení "čehokoliv", což jde opravdu popsat až krajně-levicovým přístupem k soukromému vlastnictví, což je jen kulantní název pro komunismus, tedy společný komunitní majetek. dodnes to je v programu pirátů, takže tenhle krajně-levicovej přístup (you name it) stál u zrodu a je v programu i dnes. když zavřu obě oči a shrnu stav věcí nějaký lpatě v hospodě - tak jsou piráti komunisti
    ALESH
    ALESH --- ---
    SALAMAN: loni jsem na to tema udelal tohle, docela to pak kolovalo po sitich. (Jsem m volic piratu - vetsinou, ale kauza s Jannou Michailidu me pobavila)

    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Naprosto v pořádku, je to jako velice morální a nekorektní úderka na nyxu, stejně jako ta co se od rána do večera pomočuje protože budou muset "podepisovat papíry když pujdou na grupensex" (na kterym nikdy nebyli), ublinkává si z meeto, kritizuje každej náznak toho že by někdo mohl být sexuální predátor ale pravidelně to prokládá výkřiky se zvednutou bradičkou na téma trestání sexuálních násilníků.

    Ale nemyslim že jsou ty lidi špatný, až vymyslíme elektrárnu poháněnou pokrytectvím tak je tam nasadíme a budem se moc zbavit kompletně všech dalších způsobů získávání elektřiny. :)
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    R_U_SIRIOUS: Víš, on je princip, příklad (byť hyperbola) a pak je tahání za slovo. Víc už tu není třeba dodávat.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Líbí se mi tahle oscilace lidí co maj hubu "svobody slova" - ta svboboda je jinde po ránu a jinde večer - pamatuje časy kdy měli lidi koule? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam