• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RUFUSAbstinence nejen po léčbě od drog a alkoholu
    JACOBO22
    JACOBO22 --- ---
    Co je NA?
    RUFUS
    RUFUS --- ---
    BRUTOL: a kde poreferuj
    BRUTOL
    BRUTOL --- ---
    dneska jsem byl na metingu NA a musim rict ze super
    RUFUS
    RUFUS --- ---
    MISSDNB: boužel je má chronickou depresi :( která se jí zhoršuje věkem končí to obvykle sebevraždou ,to se nesmí stát mám jí moc rád
    MISSDNB
    MISSDNB --- ---
    RUFUS: Opravdu? To mě moc mrzí, nejspíše je to opravdu hodně vážné :/
    RUFUS
    RUFUS --- ---
    Tak už konečně vím kde moje kamarádka je no není to vůbec sranda http://www.plkosmonosy.cz/b5v.html
    RUFUS
    RUFUS --- ---
    Co provede marihuana s mozkem a psychikou? Následky kouření po letech - AAzdraví.cz
    https://www.aazdravi.cz/...ech/?fbclid=IwAR3ZRnqyGRZSn-AJNdrP_nJvCuwTQLaCSeQEp1Y_to4D8_GAgH3WwK8R8MQ
    RUFUS
    RUFUS --- ---
    MISSDNB: volal jsem tam ale bez hesla pro komunikaci mi nechtěj říct ani jestli tam je nebo ne prej jí mám zavolat a zjistit si to jenomže jí vzali mobil samozřejmě takže dokud se sama neozve jsem v prdeli klasická situace v pakárně tohle
    RUFUS
    RUFUS --- ---
    MISSDNB: mockrát díky :) oni jí prý substituci nechají ale na detox jí asi stejně na pár dní šoupnou to by mohlo vyjít skusím tam zavolat fakt moc dík
    MISSDNB
    MISSDNB --- ---
    RUFUS: Co jsem si to počítala, tak záleží na tom, v jakém je stavu. Jestli potrebuje detox, nebo jestli se dokáže zapojit do denních aktivit.. Pokud půjde na detox, je to K20. Určitě by stálo za to zavolat přímo tam.
    RUFUS
    RUFUS --- ---
    Mojí kamarádku zavřeli dnes do Kosmonos neví někdo kde jsou tam ženské pavilony ? diagnoza je závislost na opiátech a chronická deprese kam jí mohly zavřít ? http://www.plkosmonosy.cz/leceniodlu.html
    JACOBO22
    JACOBO22 --- ---
    KSANDYZLATY: Myslíš Kubu Minaříka? Nebo Honzu (nemuzu si vzpomenout na prijmení)....?
    RUFUS
    RUFUS --- ---
    KSANDYZLATY: děkuji ti za přínos naší skupině klidně pokračuj jak jsi se dostala z drog ty tvůj příběh je inspirativní :)
    KSANDYZLATY
    KSANDYZLATY --- ---
    A taky Cervenak má sjezdy abstinentu. Aby to bylo ekonomické, už se pořádají ob rok. V září. A vždycky, za cca 30-40 je vždycky krásné počasí:).Je to skvělá akce. Výborný jídlo, kulturní program, sejdou se kamarádi.. Koneckonců, ČD má web i FB, můžete si všechno zjistit, prohlédnout. A pokud potřebujete léčbu, jděte tam. Výborná je ta vzdálenost od toho všeho svinstva a pruseru a krásné prostředí, které působí blahodárně. A co se týče personálu, doktor Dvoracek by nedovolil, aby pod sebou neměl opravdový profiky. Pro ty lidi je to poslání, pro něj je Cervenak celej život. Vrchní sestra je bývalá porodní bába, která nikdy neměla děti a ty smazky si brala tak nějak za svoje. Všichni na to vzpomínáme jako na nejlepší tábor, na kterým jsme byli. A z tý party snad abstinujou všichni co vím. Nebo aspoň tak, že vedou normální životy.
    KSANDYZLATY
    KSANDYZLATY --- ---
    Fila mě požádal, abych napsala o Cervenaku. Já tedy nemám čerstvé informace, ale mohu je kdyžtak zjistit, protože se kamaradim s bývalou vrchní sestrou a jsem v kontaktu s ředitelem(toho jsem zažila jako radoveho doktora, když tam nastoupil - potkala jsem ho na schodech a říkám: "Ty už ses z detoxu asi dlouho, vid, vypadas dobře.":)
    Takže, je to původní zámeček na samotě v rozlehlem parku, kdysi letní sídlo petra voka z rozumberku. Za nás byly v jednom křídle kluci a v druhém holky, ale přes den jsme byli normálně všichni dohromady. Dodržuje se tam Skaluv režim, takže osminky, ctvrtaky, půl body, body, jak plusove tak minusove. Musíte plnit tři body plusove, abyste mohli na vycházku(až po 8 týdnech na baráku a jezdilo se ob víkend). Přičemž, i celá skupinka(na oddělení byly tři), musela mít určitý výsledek. Takže, když vás někde chytli s cigarem, což byvalo za ctvrtak, podruhé už za půl, museli jste to nahnat nějakou brigadou, protože byste mohli potopit celou skupinku, která by taky nemusela jet na vycházku. Vybodovali jste se 3 minusovymi. Ale posuzoval se celkový stav, takže mě třeba nevyhodili, i když jsem udělala asi pět, protože jsem to udělala schválně a do té doby jsem sekala latinu. A oni mě prostě vyhodit nechtěli:).
    I přesto, že nás tam bylo asi 90, na každém oddělení tedy cca 30 - a jak už jsem uvedla, na tom oddělení ty tři skupiny, bylo to takový rodinný. A díky tomu pobytu v přírodě, taky jako na táboře.
    Ráno normálně rozcvicka v 6:10, hygiena, úklid, snídaně, ranní nástup, kde se rozdelovaly body z včerejšího dne, řešily průšvihy, žádalo o telefon, proběhla nějaká terapie(tehdy jsme volali z automatu, dnes už samozřejmě mají mobily, které mohou zapínat mimo program).
    V osm nástup do ranního zaměstnání. Někdo do parku, někdo na park(ve vatacich a holinkach jako ze Skrivanku na niti), do kuchyně nebo i bývala služba na detoxu, abychom viděli, jak jsme vypadali. Krmit alkace lžičkou, povlikat, atd. Služba na detoxu byla 24hodinová. V kuchyni celodenní, jinak se před obědem končilo. Po hodině byla vždycky kourova prestavka.
    Po obědě polední klid, odpoledne zase práce nebo skupina. Jednou týdně byla arteterapie. Dnes je toho prý víc, i toho vyžití. Dokonce pořádají festival, koncerty, atd. Taky je o křídlo víc, které je pro ženské a chlapi zustali na hlavní budově. Ale, to si pište, že si cestu najdou - volný čas spolu trávit mohou, ale samozřejmě, že ne na pokoji:). Park je velkej jako kráva a zarostlej jak Ezau:)
    O víkendu se chodí spát později, v týdnu v deset, ale pátek a sobota myslím o půlnoci. Ale od určitý doby už musíte být na baráku. Za nás zavirali asi v deset o víkendu, přes týden v půl desáté nebo v devět. Vztahy jsou samozřejmě zakázány. Intimní kontakt pochopitelně také. Ale já měla snad všechny výjimky, dokonce jsem byla na baráku i těhotná(klukovi je dneska 20 a studuje - v těhotenství jsem nebrala a byl to důvod, proč jsem se na všechno vykaslala).
    Dvoracek tam udelal kus práce, celý to zrekonstruoval a udělal z toho nejlepší lecebnu v republice s nejvyšší úspěšností. Btw, nikdy v životě jsem se tak skvěle nevyspala. A to tam říká každý.
    KSANDYZLATY
    KSANDYZLATY --- ---
    Hergot, já jsem odpověděla na otázku, jak jsi tam měl tu fotku huryjany v lese a zaradilo se to úplně nelogicky na začátek. Ach jo.
    KSANDYZLATY
    KSANDYZLATY --- ---
    Jj, to se jezdilo takhle do lesa sklidit. Vzali se ruksacky, svacina a nastoupilo v Braniku na vlak:). Já nikdy nehulila, nedělá mi to dobře. Nesnáším, když jsem ve stavu změněné reality a k tomu na huryjane dochází. Změna vnímání plynuti času, atp. Na peří byl člověk zas jako robutek Emil a debil. Proto byla moje volba jasná.:(
    RUFUS
    RUFUS --- ---
    SAKALICEK: Tak jsem s ním dnes mluvil a za rok 2018 dokončilo Apolinář 48 lidí z cirka 500
    RUFUS
    RUFUS --- ---
    KSANDYZLATY: Pavel Gregor
    KSANDYZLATY
    KSANDYZLATY --- ---
    Filo, teď už jsou v Cervenaku chlapi a ženský rozdeleny, ale za nás to tam bylo dost divoký, přestože návštěva oddělení opačného pohlaví bylo za vybodovani:)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam