• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    VSICHNIMAME: Já jim sardinky tak 2-3x týdně, i ve formě pomazánky s tvarohem, nebo si je dám na rýži/těstoviny. Dost často střídám s treskou/štikou z mrazáku, občas tuňákem/lososem (a nejradši pstruhem od táty). Ryby můžu jíst denně (střídám to s hovězím a krůtou). Chápu, že to je trochu Babica, ale je to fakt dobrý a zároveň si nemůžu dovolit jíst jídlo bez pořádný porce bílkovin, tak to rvu, kde se dá :).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Říkal někdo polívku? Neznámá zelenin9vá ze zásob v mrazáku. A rizoto.

    FERRYH
    FERRYH --- ---
    VSICHNIMAME: konzervy sardinek jsou ted uz nejakej rok svetovym kulinarskymn hitem!... zacalo to nekdy za Covidu a sardinky(konzervy) maji obrovskou renezanci! :O)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: Nedávám protein, zkusím. A místo čekanky sladím erithrytolem, bo zlí jazykové tvrdí, že čekanka se tepelnou úpravou naštípe na fruktózu, které se diabetici, byť v remisi, vyhýbají. :-)
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    KAIAFOX: jako upřímně po přečtení přidání té konzervy sardinek jsem se musela podívat do záhlaví, jestli nejsem ve vedlejším auditku u Mistra Babicy. Ale jestli ti to chutná, tak dobře pro tebe.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Moje dnešní pětiminutová polévka. Zbytek dušené zeleniny, zalitý vroucí vodou, pohankové soba nudle, nakonec piksla sardinek v rajčatové omáčce a čerstvý baby špenát :).
    Tyhle rychlý polévky miluju a dělám si je často jako dobrý způsob zdělání zbytků (..masa, těstovin, opečeného tofu, načatý cizrny apod.).
    Určitě se to dá vylepšit ještě semínkama a něčím zeleným navrch :).

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ILLUZE: Vanicka ma 250g? (Tady to maji Polaci v kilovy pixle.)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: Taky jsem se bála, ale kupodivu to vyšlo.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    POHODAVOLE: No projela jsem si recepty a pak ho udělala od oka .-)

    Vymažeš (velmi jemně) skleněný pekáček a předehřeješ troubu na 180 stupňů.
    Pak smícháš v pekáčku:
    1 plnotučný tvaroh ve vaničce (použila jsem Madetu)
    3 odměrky vanilkového proteinu
    1 vejce
    1/3 kávové lžičky pečícího prášku
    1 lžíci čekankového sirupu
    Ovoce podle chuti.

    Pečeš 20 min, při podávání jsem dala 1 lžičku kysané smetany.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: Taky jsem zkoušela, ale vždy se mi jaksi propadl, tak se prosím poděl. :-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ILLUZE: jak se to pls dělá? Na sladký nejsem, ale tvaroh zní dost dobře. Díky 😀
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Aaa, nefotitelný, ale taaak dobrý!!! :)
    Pečený tvaroh s jahodami, borůvkami a malinami, s proteinem.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    AXTHEB: budu muset dohledat, už jsem na něj zapomněla ,-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    V pondělí jsem udělal hrubou chybu na poli výživy a sežral ve spěchu k obědu kebab. Sice byl hnusnej jako obvykle, potud se žádný překvapení nekonalo, ale zato mi přivodil několikadenní úporný bolení pajšlu. A když má člověk tyhle trable, tak se hodí změnit jídelníček, odpustit si chilli apod.

    Tak jsem uvařil krůtí stehno se zeleninou a houbama. A abych měl aspoň nějakou radost z jídla, posypal jsem si to nasekaným libečkem.

    Vypadá to jako bezdomovecký eintopf, ale chutná to trochu jako bramboračka, byť majoránku jsem nedával žádnou.

    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ILLUZE: Originál Borner V krouhač, jako býval v devadesátkách v teleshopoingu, by nevyhovoval? Já ho mám rád,
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Pro jistotu vkládám dotaz i sem [ILLUZE @ Domácnost, aneb jak si zpříjemnit druhou šichtu] , kdybyste prosím měl někdo tip.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MUTHA: Chmel to není, ten mám a jím výhonky. Dokonce jsem je viděla na Rohlíku
    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    dost bylo šparglu :)

    Cheesecakové mističky ke svátku matek
    Výpečky nebo brabce, já nikdy nevím, který je který. A stejně to dělám z plecka.
    A tatarák, maso nezkažené varem.

    MUTHA
    MUTHA --- ---
    JANOCKA: to bude mozna chmel? lehce pichlava popinavka, mlady vyhonky jsou jedly
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam