• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEJIMADAZERO WASTE
    THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    jen připomínám, že dnes začíná bezodpadová výzva
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    Zítra je opět měňárna, aneb světověji SWAP...
    Ústí nad Orlicí, v budově Jednoty bratské u autobusáku (ve stejné budově jako bezobalový obchod a RC Srdíčko).. dopoledne od 8.30 do 11.30 v patře
    budeme se na vás těšit


    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    Bezodpadová výzva: mobilní aplikace, která vám pomůže snižovat odpad | Zajímej.se
    https://zajimej.se/bezodpadova-vyzva-mobilni-aplikace-ktera-vam-pomuze-snizovat-odpad/
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    GEISHA: používám růžovou vodu, cca 1x za týden jablečnej ocet, obojí s vodou. mažu (občas) bambuckym máslem, ricinovym olejem, výjimečně kokosák (+ voda)
    Micelárku už fakt nechci, kožní mi řikala že to není tak super jak se to podle reklam tváří...

    V Brně jsem "bezobal" sekci viděla myslím v Krpoli nebo Avionu ve velkym tescu, měli tam i mražený věci na váhu... ale je to cca 5let zpátky... fakt to byl humus ty lidi pozorovat :D
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MART1NKA: Nobilis Tilia je ceska znacka a dava oleje do tmaveho skla, v ktorych sa potom daju korenit kytky. Neviem nakolko je to dostupne v bezobalovych obchodoch.
    este som premyslala, ze by som si rovno urobila emulziu, ktoru by som potriasla pred pouzitim. prave mi dosiel jeden oblicejovy sprej, tak to asi skusim.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    JUNIOR: Na pleť je lepší arganový olej či šípkový s ružovou vodou, komu nesmrdí. Oliváč vraj nie je najlepší (v prírodnej kosmetike ho často nevidím), stačí googliť. Bambucké maslo vo vysokých koncentráciách upcháva ľuďom póry. Skvelé sú vraj aj jojoba, z hroznových semienok, marula a mandľa, ale tie som neskúšala. Nastriekam si na tvár kvetinovú vodu a potriem par kvapkami oleja. Dá sa to potom zotrieť látkovým tampónom. Ale zanecháva to jemný olejový filter na pleti, niekomu to vadí. Mne so suchou pleťou to skôr vyhovuje.
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    GEISHA: Moje žena používá olivový olej s vodou. Zároveň to hydratuje.
    ELGATOVERDE
    ELGATOVERDE --- ---
    GEISHA: růžový hydrolát a na odličování očí funguje bezvadně bambucké máslo (obojí mají v bezobalových obchodech). Mýdlo bych na obličej necpala, přijde mi, že hrozně vysušuje... Co jsem přestala používat různé micelárky atd., tak mám tu pleť hodně fajn, a to jsem před tím musela kupovat všechno sensitive, alébrž se mi dělaly takový ty suchý fleky na obličeji a tak. Snesla jsem jedině červenou biodermu. (Na druhou stranou to ale může být těhotenskýma hormonama, to je taky možný.)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    GEISHA: Pokud vím, tak se nelíčíš, tak pokud jenom vyčištění, tak existuje celá řada mýdel přímo na pleť. Já osobně mám v oblibě Drunk Elephant anebo ty od LUSH.
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    SCHIFFI: Pokud to bude jak v Brně v jednom velkym tescu...kde do zásobníků sesypávaly zbytky z pytlů co si lidi mohly brát do sačků u ovo zel, nebo natržený malý sáčky... + hygiena - lidi z toho uzobávaly, hrabaly do toho (vybíraly si na uzobnutí ten "nej" oříšek)..

    Ač tohle je cílený spíš na mainstream, cením osvětu a snahu, ale nebudu nejspíš cílová skupina... Cílit na mainsteam má něco do sebe, a každá malá změna se počítá, ale... ať mi nikdo neříká že jim jde primárně o peníze než ekologii/zw
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    Albert testuje bezobalový prodej potravin | Zajímej.se
    https://zajimej.se/albert-testuje-bezobalovy-prodej-potravin/
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    vím, že se tu řešila kapalina do ostřikovačů, ale nemůžu to najít a moje Google fu taky nic. není na to pls nějaká mapa? nebo které čerpačky to mají? podařilo se mi zjistit, že by to měl mít plošně EuroOil, ale nepodařilo se mi to potvrdit. Díky
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    GUDRUN: Super!!! :-) Já letos balila do šátků posbíraných různě po bazárcích - vypadá to moc hezky a šlo to balit strašně rychle. Pro děti recykluju papíry z minula, jak bylo tradičním zvykem i u nás, když jsem byla malá.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    není to úplně zero waste balící papír, ale recyklace rohlikovych tašek se myslím povedla

    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    Praha vypsala grant na podporu životního prostředí. Jednou z podporovaných oblastí je i předcházení vzniku odpadu. Termín pro podání žádosti je 15.ledna.
    http://www.praha.eu/file/3056501/usnesRHMPc2542_pril1.doc_.pdf


    K tomuto grantu se koná také konzultační setkání, kde je možné se ohledně podání grantu poradit.

    https://facebook.com/events/553927268785202/?ti=icl
    ELGATOVERDE
    ELGATOVERDE --- ---
    LADY_MYSKA:
    MART1NKA:
    Dik, rohlik jsem zkousela, ale neni sto pro - vsechno v milionech pytliku, ktery jsou sice papirovy, ale stejne. S muzem se na tu trznici nemuzem casove sladit. A taska na koleckach nevyresi to, ze ho musim tahat do tramvaje, z tramvaje, do baraku atd. Proste bedynka od svyho farmare by byla idealni.)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    MART1NKA: kdyz uz se tady hledaji nahradni reseni, coz nebyl puvodni dotaz, tak co taska na koleckach?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MART1NKA: rohlík bude do listu balit jen asijský potraviny, který dřív balil do plastu.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ELGATOVERDE: S chlapom s krosnou na tržnicu. Ale Rohlík sa vychvaľoval, že budú baliť zeleninu do banánových listov. Ako kompostovať sa to dá, ale nie je to úplne lokálny artikel.
    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    Nový bezobalový spolkový obchod s lokálními biopotravinami na Florenci

    Spolek živá obŽIVA
    https://obziva.cz/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam