• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCIASHECKSmoothie a další zdravé lahodnosti
    Recepty na smoothies, fotky, doporučení, ...
    rozbalit záhlaví
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KAMIONG: kdysi jsem takhle poměrně nevelkým množstvím psyllia zgelovatěla skleničku džusu :)
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    CAMELLA: asi ho bylo fakt moc, protože už jsem ho jednou dala do ovocného s kefírem a ani jsem to nepoznala.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KAMIONG: psyllium zpudinkovatí každy nápoj, je jedno, do jaké tekutiny ho dáš :)
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    Jestli jsem si myslela, že smoothie se nedá podělat, tak jsem se dnes pěkně spletla. Dělala jsem si k večeři špenát+mrkev+slunečnicové semínko, římský kmín, pár kapek citronu, oliv. olej a psyllium. Jenže psyllia jsem buď nasypala moc, nebo s tím zacloumala ta vlažná voda. Než jsem stihla opláchnout nože, tak se z toho stal v podstatě pudink, ale takový hezky slizký. Statečně jsem do sebe vpravila půl kelímku, než se mi udělala záklopka, a teď ten zbytek čeká na ráno, že do toho přihážu ovoce a pokusím se to restartovat.
    Moje otázka zní: "Dáváte si psyllium do nápojů, nebo to byl blbej nápad?"
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    Dnes jsem započala smoothie dietu, k obědu:
    Červená řepa, dvě mrkve, půl grepu, kefír, hrst slunečnicových semínek, lžička semen koriandru a lžička celého římského kmínu. Je to moc dobrý ;).
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    LORAIN: já mám catler a mám srovnání jen s ws butler, který byl hrozný. Catler mele, ale ne všechno je do hladka. Jenže já nedodržuju žádný recepty, což je možná ta příčina. Když nedodržím rysku “max”, tak mi tekutina proteče pod tou hlavicí na přístroj, nic, co by nešlo otřít hadrem. Kelímky jsou super, přežily i pády.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Majitelé Catlerů, máte pocit, že se vyplatí?
    UNCLE_JIMBO
    UNCLE_JIMBO --- ---
    podělím se o dnešní recept, byla to super dobrota a vitamínů v tomhle období není nikdy dost..
    na 1,5l smoothie jsem dal:
    700ml vody
    1 banán
    1 hruška
    zhruba 1cm tlustý plátek zázvoru (vždycky jen odříznu plátek a oloupu ho, zbytek skladuju v celku)
    půlka limetky
    1 pol. lž. medu
    1 celá mrkev
    malá hrstka rukoly - cca 20 lístků
    1 odměrka hráškového proteinu

    SWIST
    SWIST --- ---
    KAMIONG: To zní zajímavě. Já kyselé docela rád, co jsem zatím udělal "nejzajímavějšího" byl ananas, 1/2 citronu - oloupaného, chilli a kus manga.
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    SWIST: dala jsem mrkev, hrst žlutých cherry rajčat, jablko, lžíci ječmenu, trochu kefíru, vody, a pár drobků kardamomu. Výsledek je pitný, zabíjí to ječmen a jablko, rajčata to možná trochu okyselila, ale výrazná nejsou.
    Vodku by do toho muž určitě rád, ale má to ke svačině do práce :).

    SWIST
    SWIST --- ---
    KAMIONG: Hmm, smoothie z rajčat, tabasca, vodky, kousku citronu a trochu pepře a soli?

    Ne.. Já jsem zkoušel mrkev + jablko a to bylo jako mrkvový salát.. S rajčaty si to úplně neumím představit, ale asi proč ne.
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    Co smoothie s rajčaty? Zkoušel jste někdo? Váhám, jestli zkusit mrkev+rajčata+jablko...
    LU_EXE
    LU_EXE --- ---
    Já jsem dostala k narozeninám obyč Elektrolux a jsem opravdu spokojená, vyráběla jsem s ním i dort s kešu oříškama (stěhovala jsem se, tak nebyl po ruce jiný mixer) a dokonce jsem tam na chvíli nacpala horkou rajčatovou polévku:) a přežil výborně.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    ANGIOLETTO: mam nutribullet 900W. jakou formu kokosu mas na mysli? jako drbnout tam cely kusy nebo staci strouhanej? onehda jsem drtila prave strouhanej kokos, bylo to do kolace takze jak by chutnal v piti nevim, ale vypadalo to jak kasicka. to samy nenamoceny kesu orechy, ze zvedavosti jsem to pak trela lzici a fakt to vypadalo hladce (pouzivam ho nahodile jednou za delsi dobu, vic si zrovna nevzpominam). kdysi driv jsem v tom nejaky smoothie delala a nepamatuju si, ze by mi prisel nedostatecnej (ale ani si nepamatuju jak chutany ty smoothies:D - jestli tam byly nejaky nerozsekany drobnosti nebo ne).
    rada za vsecky love, vid:)
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    ANGIOLETTO: na kokos potřebuješ opravdu výkonnější, tedy pokud chceš kokos na jemno. Ono je rozsekat a rozsekat. Někomu ve smoothie hrubší kousky nevadí, já bych je třeba nesnesl. S cenou toho moc nenaděláš, bud si koupíš levnější který nemá výkon na opravdu jemné mixování, nebo zainvestuješ a budeš mít stroj který ti zvládne cokoli. Tak nebo tak životnost v závislosti na vytížení stroje, bude podobná.

    Z vlastní zkušenosti G21 perfect smoothie dává na jemno uplně cokoli co jsem do něj dal. Jede každý den několikrát a po dvou letech každodenního zápřahu stále funguje jako na počátku. Ta investice se mi za ty dva roky už několikrát vrátila. Ořechové dipy jsou naprosto jemné, pohankové kaše doslova sametové a ve smoothie člověk nenarazí na kousek nerozmixované dužiny.
    Je ale fakt, že po letech přemýšlím nad nutribuletem jen kvůli rychlému mixu ráno před prací, nebo si ho pořídit do práce či na cesty. Pro tyto účely je mixér tipu nutribulet ideální.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ANGIOLETTO: mame tento a jsme spokojeny..

    Nutribullet 715763 - Stolní mixér | Alza.cz
    https://www.alza.cz/nutribullet-715763-d4823287.htm
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Mne semena/orechy rozseka radoby-nutribullet z Lidlu za 1000 kc.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ANGIOLETTO: nemam rada kokos, takze netusim, stejne jako nevim, jakou uroven jemnosti rozmixovani si predstavujes, ale kdyz prihodim do smoothie semena nebo nejake orechy (ale jsem na ne alergicka, tak je pridavam jen velmi zridka), tak mi je normalne rozseka.
    ANGIOLETTO
    ANGIOLETTO --- ---
    LUCIASHECK: Ten má výkon 600 W. Sedí? Stačí to? Rozmixuješ třeba i kokos? Trošku jsem googlila a doporučení jsou kupovat min 1 200 W, což jsou většinou mixéry kolem 4 nebo 5 tisíc. A já bych se ráda dostala s cenou trošku níž, na druhou stranu bych nerada pořizovala něco, co mi bude k ničemu...
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ANGIOLETTO: asi 600. priznam se, ze netusim :D byl cervenej, tak mi ladil k pomalymu hrnci :D
    ANGIOLETTO
    ANGIOLETTO --- ---
    LUCIASHECK: Prozradíš kterej?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam