• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAJJAKAltcoiny / ICO investice
    Klub o altcoin / shitcoin cryptomenach a ICO investicich
    rozbalit záhlaví
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    VONTRIX: jo urcite, jak psal, dolu to da max treba 90% nahoru ti to odleti x10 a co potom :D
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    VONTRIX: Není to sice obvyklé, ale mohl by sis udělat i short mimo burzu. Řekneš např. Frantovi v roce 2019, ať ti půjčí za poplatek např. akcie Applu

    Ty je pak obratem prodáš. Ale nejde to podle plánu, takže je musíš koupit za čtyřnásobek zpět, abys je mohl vrátit a dostát svým závazkům. Ale kdybys to udělal v roce 2004, když akcie byla za dolar musíš vrátit 189 násobek atd. Pokud tě nic nedonutí to prodat, tak budeš insolventní.
    VONTRIX
    VONTRIX --- ---
    SEOMAN: pozor já neobhajuju short na páku. Já jen reagoval na to, že short prodělaš nekonečno.
    Páka je vždy riziko. A většinou to za to nestojí.
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    Páka nahoru nebo dolu je vzdycky jistota projebani :D
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    VONTRIX: tak paku muze pouzit i na toho longa ne ? :D
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    VONTRIX: Nebo musíš mít hodně kvalitní informace, že něco půjde "from hero to zero" a spokojit se s zhodnocením 10-50 % což často bude neúměrné podstupovanému riziku. A i tak ti to může sabotovat, protože se nebude rozhodovat racionálně anebo když to bude extrémě shortované, tak někdo se může snažit zmanipulovat cenu nahoru přes short sqeeze viz. Game Stop ...donutí shortaře zlikvidovat pozici, protože bude moc drahá a koupit akcie zpět za špatnou cenu, což je vyžené výše a zlikviduje další pozice atd atd.
    VONTRIX
    VONTRIX --- ---
    JARDABEREZA: tak to naprosto souhlasim :) aby se na shortu dalo vydelat, tak musis jit pres paku a tou vyrazne (az extremne) navysujes riziko. V tom naprosto shodneme.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    VONTRIX: Ano, burza by to měla zlikvidovat automaticky. Ale mě šlo o to poukázat na to, že ta matematika tam funguje obráceně. Z mého pohledu je u shortu mnohem jednodušší prodělat.
    VONTRIX
    VONTRIX --- ---
    JARDABEREZA: nemas pravdu, u shortu muzes prodelat maximalne to, co jsi do shortu dal (pokud nedelas cross-over) a vydelat nekolika nasobek, protoze muzes pouzit paku
    Viz priklad. Mam 100$, aktualni cena coinu je 10USD a ja dam short s 20x ... burza proda za 2000$ muj short (10 x 10$ x 20 paka) a ja dluzim burze 200 coinu. Burza drzi 2000$ z prodanych coinu a mych 100$ (rusim do vyse 2100$ a pokud cena stoupne nad 10.5$ burza vse proda a ja mam 0 - nejdu do minusu). Pokud porad cena klesa a si dam short na 1$ za coin, tak az to spadne na ten 1$, burza nakoupi 200 coinu, co ji dluzim za 200$, splatim tech 200 coinu, co ji dluzim a ona mi vraci 2100$ (co drzi od prodeje) - 200$ (za nakup) a vraci mi 1900$.
    Takze za nakup 100$ pri vysokem riziku 20x paky jsem v tomto pripade vydelal 1800$ ... a neco musim zaplatit na urocich.
    KOSZLIK
    KOSZLIK --- ---
    JARDABEREZA: ja to právě nechápu, Introducing Non-Custodial BTC Staking: Making BTC a yield-earning asset without leaving the Bitcoin Network, for the first time in history. https://twitter.com/Coredao_Org/status/1780561395253211648
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    KOSZLIK: Takže proof of stake namísto těžby?
    KOSZLIK
    KOSZLIK --- ---
    JARDABEREZA: údajně neopustí tvojí wallet
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    KOSZLIK: Hádal bych, že zatímco je budeš stackovat, tak oni tvoje peníze půjčí někomu jinému za úrok a ty pak budeš doufat, že to splatí, aby jsi je dostal zpět? Občas lidi co si půjčují musí dát do zástavy stejnou a větší hodnotu v nějaké měně... pokud se dostanou pod nějakou hranici tak se to automaticky prodá.
    KOSZLIK
    KOSZLIK --- ---
    Rozumíte někdo jak funguje staking Core? Tvrdí, že lze stakovat btc a dostat odměnu v Core
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    BIMBAS: Na nákupu můžeš prodělat maximálně 100% vkladu a vydělat teoreticky nekonečno. U shortování můžeš vydělat maximálně 100% z vkladu a teoreticky prodělat nekonečno... proto potřebuješ mít nějaké peníze v záloze, abys byl chopný dostat závazkům jinak se ti obchod automaticky prodá a uzavře. A u něčeho jako crypto, kde neplatí žádný fundament nebo logika a trh je zmanipulovaný to chce hodně odvahy. :-D Klidně by si mohli mince koupit zpět se slevou a vyhnat cenu nahoru.
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    MIK_CZ: nevim, asi zase nejaky dobrák prodal ico, fakt nevim. Skoro by me zajimalo, jak se shortuje, protoze timhle tempem to pujde do . Delal jste to nekdo na Mexc ?
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    BIMBAS: koukam CRGPT dostal dalsi hit, co se to tam sakra deje? ...
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    no taky uz jsem mu psal co to jako je. Asi fakt prodej nejaky ico. Chce to lepsi marketing. Influenceri i burza je trochu podelali a propagace nepada na urodnou pudu :/ Tak budem doufat ze se to po dalsi propagaci zlepsi. Jinak jsem se stal asi btc maximalistou, protoze uz me to nebavi
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MIK_CZ: doufám, žes přikoupil! :D
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    BIMBAS: crgpt -50 procent za den, slusny :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam