• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    B42base48 Brno - hackerspace/dílna/laboratoř
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Dnes me pobavil nejaky “reziser”, ktery sice nemel scenar, vsichni lidi z CRo jsou pro nej debilove (zvlast datova zurnalistika), ale sam je na volne noze, a nepredstavil se nicim, ale chce tocit “dokument” o hackerpacech, a to stylem jako vsichni ostatni “jsem zacinajici xyz a chtel bych mit firmu, muzete mi vyrobit abc produkt?!” (Bezny mail na mailinglistu, typu gtfo):

    [ OVERDRIVE @ OVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: When the life is jolly rotten ]
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    JPLABS: víš, v jaké jsi diskuzi? :) náš hackerspace je komunitní prostor, máme přes 30 členů a tato fotografie byla pořízena ještě v procesu dostěhovávání z 64 m2 prostor, do kterých už jsme se fakt nevešli.
    JPLABS
    JPLABS --- ---
    VOZKA: a co v té dílně děláš? Já mám dílnu jen 19 metrů čtverečních, zato ji v ní dokážu udělat spoustu užitečných věcí. Ta tvoje dílna je hala pro fabriku. Jenže je absolutně nevyužitá.
    SPECZ
    SPECZ --- ---

    Výbuchy v laboratořích, aneb zrádný isopropylalkohol :: Třetí Ruka
    http://m.tretiruka.cz/news/vybuchy-v-laboratorich-aneb-zradny-isopropylalkohol/
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    CYBERSTORM: udelej to jako wifi ap a bude to v pohode... jen potrebujes vyresit napajeni... treba vylyzt na lampu a dat tam solarni panel s baterkou a maly raspberry. investice ponekud vetsi, ale vyhnes se nekterejm zminovanejm problemum.
    CYBERSTORM
    CYBERSTORM --- ---
    Něco z historie před 4 roky z New York city:
    Dead Drops: what to do if you see a USB stick sticking out of a wall| Art and design | The Guardian
    https://www.theguardian.com/...8/dead-drops-what-to-do-if-you-see-a-usb-stick-sticking-out-of-a-wall
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    CYBERSTORM: "a jiný si to spustí" je trosku osemetna zalezitost
    staci vzpomenout na Conficker a dnesni ekvivalenty
    CYBERSTORM
    CYBERSTORM --- ---
    QWWERTY: Tohle jsem již zvažoval. USB killer mne již napadl, to je však na vlastním zvážení zda někdo to riziko podstoupí. Za někdo něco zavirovaného nahraje a jiný si to spustí, stejně jako např. na ulozto.cz jsou zavirovane soubory. Stačilo by to nainstalovat anonymně. Máš k tomu nějaký návrh? Do DB se to dávat nemusí :), respektive pokud to tam někdo dá, je to na něm. Ten projekt může officálně být pouze návod, nápad a být naprosto anonymní, podobně jako když tank noci přebarvíš na růžovo
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    CYBERSTORM: jak se tenhle projekt stavi k tomu, ze na flashkach muze byt utocny obsah (resp. ho tam muze kdokoliv nahrat a zneuzit duvery BFU, s tim ze ty jsi pak v pozici nekoho, kdo poskytl prostredky k utoku)?
    nebo ze to nekdo swapne za usb killer, ale ty budes porad vedeny jako ten kdo to vlozil do databaze tehle zarizeni, tzn. pravdepodobne i nainstaloval
    otravovani lidi zpravama a souborama pres BT si vylozene rika o zmenu payloadu, ze nejaky exploit (bt exploit overview)
    CYBERSTORM
    CYBERSTORM --- ---
    Ahoj, založil jsem nový projekt týkající se veřejných pouličních úložišť. Je to pokus o intervenci do veřejného prostoru.
    Zejména v místech, kde je více lidí hodlám zasádrovat do děr ve zdech na pevno usb flashky jako veřejné úložiště.

    Chystám i bezdrátovou bluetooth variantu. Jednu, která bude otravovat kolem jdoucí mobily vzkazy a soubory a druhou, která bude úložištěm s pinem v názvu. Napište mi, kdo se chcete přidat i zjiných měst a hackerspace, své postřehy, připomínky, pocity. Za případné nadšení, které s vámi budu moci sdílet budu vděčný.

    project:dead_drops:dead_drop_uloziste [Labka Hackerspace Ostrava]
    project:dead_drops:dead_drop_uloziste [Labka Hackerspace Ostrava]
    https://labka.cz/wiki/doku.php?id=project:dead_drops:dead_drop_uloziste

    p.s.: existuje i DB takových úložišť zmíněná v projektu, tam můžeme a nemusíme přidat záznamy

    Cyberian
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    VOZKA: Parádní adresa! Obzvlášť pro návštěvníky VUT a OpenAltu! Jen opatrně ať tam při stavbně novejch zdí nezabetonujete tu Dacii :-D
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Aktuálně takhle.

    Jedna polovina nové dílny:


    Druhá polovina nové dílny, zatím prázdno:


    Vstupní místnost a nově vybourané dveře do koupelny, toho večera přibetonované:
    B42
    B42 --- ---
    stehujeme se na Mojmirovo namesti, stay tuned ...

    CYBERSTORM
    CYBERSTORM --- ---
    OVERDRIVE: 19.3 to je pracovní den. To nemůžu
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    B42: Ja ted psal jak to mam se Slackem ja:

    ... on jako slack neni zadny lidumilny komunitni projekt, je to enerprise grade irc, ktery ma klienta asi pro vsechno a rek bych, ze i otevreny zdrojaky a api, ale pokud chce mit vic jak 100 000 zprav v historii tak pocitej s 20usd/mesic/user, neni to decentralizovany, nevis komu to patri a neznas security. Proste dobrej fork irc na praci v modernejsich teamech, kde irc nestaci, zvlast na mobilnich devicech

    Jenze kdyz nekde makas, z 99% to tam pouzivaj a mit jednoho dobreho clienta pro 20 projektu s 20 ruznymi teamy (muj pripad) je proste ucelnejsi, nez mit 40 komunikatoru, kde kazdy pouzivaji 2 lidi (muj pripad, too)

    Samozrejme je to chat, pro smysluplnejsi asymetrickou komunikaci vidim nejlepsi nyx.cz, kdeje registrovanych cca 90 tisic Cechu, vzhledem k tomu, ze mam dlouhodoby plan obdobny s Elonem Muskem, ktery chce udelat vsechno na Americke pude, dost rad bych dlouhodobe vytvarel podminky pro rozvoj Cesko-Slovenske spolecnosti, i z toho duvodu je pro me nyx zasadni. Ale to uz je moje soukroma politika...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mluvil jsem ted s Nadaci Vodafone, copy pasta z checku na Slacku:

    Kazdopadne nam zas postavi, tusim 19.3. Stanek v Brne na Amperu, takze @marx, @dron, @Cyberian, @i_a : chlastacka hackeru v Brncku. Tentokrat bych pozval i Base48, coz se minule nejak ne synclo. Pastnu jim to na nyx do auditu...
    B42
    B42 --- ---
    KUBZ: Něco málo zbylo ale většina je pryč. A ještě je tu hromada komponent, ty snad budou brzy darovány nějaké místní bike-neziskovce nebo ekodvoru (kdyby měl někdo zájem ozvěte se).
    KUBZ
    KUBZ --- ---
    B42: To vypadá dobře. Sklad kol je pryč?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam