• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATIATransgender (crossdressing, genderfluid, transsexual, intersex etc.)
    XARGH
    XARGH --- ---
    KEESHA: data, nikoliv fakta.
    RADIQAL
    RADIQAL --- ---
    Bělíček a Šplíchal v Kolapsu rozebírají nedávný výzkum mentálního zdraví LGBTQ+ s jedním z autorů studie Michalem Pitoňákem. V topu diskuze, krásný tvrdý data a vubec dobře povidaj.

    ‎Alarm: Kolaps #130: Michal Pitoňák - Neheterosexuální populace v Česku je ohroženější duševními poruchami v Apple Podcasts
    https://podcasts.apple.com/cz/podcast/alarm/id1487604294?l=cs&i=1000655590860
    EKG
    EKG --- ---
    Jj, sporty vzdycky vyvolavaji v lidech to nejhorsi. Jako ostatne vsechny kompetitivni demence. Ale to nema nic spolecnyho s (ne)binaritou, proste jsou lidi zblbly az tak, ze maji pocit, ze se museji porad o neco rvat. A vzdycky si dokazou najit nejaky zastupny soupere, co je o to chteji obrat. Pritom celej sport je jen zasranej kseft.
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    Imho mi narust otevrenejch drsek prijde i v Anglii / USA. Ve finale bych rekl, ze to neustale a dlouhotrvajici cpani duhovych aktivistu naprosto vsude bude mit za nasledek to, ze se zacneme posouvat nazpatek do doby bigotu.
    Tema aktivistama mam ba mysli minoritu, ktera je naprosto utrzena ze retezu, ma extremisticke reci a jsou jich plna soc media. Normalnu Jenda ze Sheffieldu si potom mysli, ze sou takovy vsichni. A jako takovej ten moment kdy se zacala mainstream spolesnost vic kroutit mi prijdou sporty a naprosto zaslouzene.
    KEESHA
    KEESHA --- ---
    TEKKIT: určitě, Vršovice jsou Manhatten a pak pět minut na jizak a jsi v Texasu. A co se týče institucí nebo obchodu tak i náměstí Republiky je sovětský svaz tak jako tak.
    EKG
    EKG --- ---
    OCTOPUSS: Praha je spousta vesnic spojenych metrem.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    TEKKIT: To je pravda. Praha je vlastně takovej stát ve státu.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    + bych ještě tolik nenadával na "čechy". Ono to v těch okolních státech nebude zase tak jiné. V Polsku a Maďarsku o dost horší imho
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    OCTOPUSS: Já myslím že Prahu totiž nelze vnímat jako celek. Centrum a okraje jsou naprosto odlišné věci. Věřím, že co je třeba na Vinohradech bez problémů, může být třeba v modřanech v hospodě u fotbalového hřiště doslova "o hubu"...

    "hospoda u hřiště" v Modřanech je totiž imho to samé jako kdekoli na Berounsku...
    (nic proti Modřanům, je to příklad:))

    Osobně tohle vnímám velmi silně (ty rozdíly). Já v zásadě žiju na sídláku na okraji Prahy a do centra jedu 3x za rok a prostě je to "úplně jiné" město
    EKG
    EKG --- ---
    OCTOPUSS: No jo, na Morave je hodne vericich.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    OCTOPUSS: Koukám, že jsem triggeroval nějakýho moraváka, lol.
    DEADSLUT
    DEADSLUT --- ---
    OCTOPUSS: no tyvole... achjo fakt, dopíče lidi.
    V mým okolí (širším i bližším) mě naopak potěšilo, kolik lidí, u kterejch mi vždycky přišlo, že jakýkoli "queer" téma je pro ně na úrovni "nedostupnost dentální hygieny v Guntersville v Alabamě" ("nerozporuju, že to asi je problém, ale co já s tim, naprosto nesleduju a nezajímá mě to"), mělo se mnou či přede mnou potřebu rozebírat, jakou jim to rozhodnutí udělalo radost, a že kurva konečně aspoň něco správným směrem a teď ještě znormalizovat sňatky.
    Tak prostě budu jen (asi naivně) doufat, že byť bohužel obvykle mlčíčí, tak nekokotů je většina a zmrdi jen jsou hlasitější.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    IOM_NUKSO: Ne, prý šla po ulici, a nějaký dva mladý kokoti na ní začali mít poznámky. Jindy prostě zaslechla, jak lidi řeší nějaký transfobní sračky. To se dřív nestávalo, pokud jsem to pochopil správně.

    Ona Praha není žádná spása, sice se tam spousta věcí rozmělní díky počtu obyvatel, a lidi jsou obecně tolerantější, ale furt jsou to Češi. Samozřejmě je to lepší než nějaká vesnice na zkurvený pánbíčkářský Moravě nebo v Jižních Čechách, kde předpokládám dodneška bijou teplouše, ale ve finále je to něco jako rozdíl nechat si uříznout obě nohy nebo jen vypíchnout oko :(
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    OCTOPUSS: pevne doufam, ze je to jen nejaka zvysena ostrazitost tve zname, vzdyt ta kastrace je jak ze stredoveku, to melo byt zrusene uz davno, asi ziju v nejake bubline, se mi nechce verit, ze v praze by bylo tolik lidi, co je to provokuje :(
    EKG
    EKG --- ---
    OCTOPUSS: Jsou to Cesi, sire.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    IOM_NUKSO: Já jen konstatoval, že ten text je bizár. Nerozporuju obsah sdělení :D

    Btw jedna trans známá mi psala, že od tý doby, co vyšel článek o rozhodnutí ústavního soudu minulej týden, na ulici opakovaně potkává lidi, který mají fakt odporný transfobní kecy buď v rámci nějakýho dialogu mezi sebou, nebo dokonce kecy adresně přímo na ní. V Praze. Tvl. Bych blil.
    EKG
    EKG --- ---
    IOM_NUKSO: Jo, to v psane podobe trochu drazdi. V mluvene forme je to zcela legit. I kdyz ja ziju v Anglii jen patnact let, tak tomu mozna nerozumim.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    OCTOPUSS: je videt, ze to psala celkem v afektu :)
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    EKG: to "thinks" uz opravili
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    EKG: "Dr. Hilary Cass thinks confidently declares" - anglyš gut aj bý?
    "making trans boys trans"

    Sorry, takhle nepíšou ani Indové.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam