• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EZEEDark Souls & Demon's Souls | PREPARE TO DIE! | Bloodborne | Sekiro | Elden Ring | atd | ...aneb umíráme s nadšením




    Demon's Souls wiki | Dark Souls wiki | Dark Souls II wiki | Bloodborne wiki | Dark Souls 3 wiki | Sekiro wiki | Elden Ring wiki

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    Nioh wiki | Ashen wiki | Remnant wiki

    rozbalit záhlaví
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    VIRIK: Mody.... :)
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    to s těma PCčkama i Macama mi někdy u hraní přijde jako blbost, když tu prostě jsou dva výborné stroje za méně korun, a to aktuálně PS5 nebo Xbox Series X (případně ten co je fakt za málo, XBOX Series S) s nízkou spotřebou (která vám při cenám elektřiny tu svoji cenu dokáže poměrně brzo vrátit).
    U PS5 navíc máte možnost mít k Elden ringu i Bloodborne a Demon Souls remaster.

    Pokud jste fanoušek a hrajete si to rádi i jen tak pro sebe, ale pravidelně, se vám vůbec nevyplatí investovat do PC, herních nooteboooků nebo Mac, to si nechte na práci, a pořiďte si konzoli a ono se vám to i vrátí na nákladech.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Já jsem celkem zápasil s 1060 s 3GB VRAM.
    Pokud pamatuju dobře, tak první stroj, na kterým jsem to jel byl Mac Pro 3.1, 2x Xeon a 32GB RAM.
    Nicméně ta grafika to občas nedávala. Lagy jak prase.
    Pak jsem koupil 5.1 s 5600XT a 6GB VRAM, dokoupil 128GR RAM a jede to jako hodinky.
    Ještě se teda musím dokopat tam nahodit ty 2x X5690 a bude hotovo :D
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    HAVANA: jel jsem Elden Ring hned od dne vydání na PS 4 Pro, nebyl jediný problém, stabilita systému a serverů o.k. hratelnost o.k. UI ověřené sérií DS, přidané skákání a mírná změna používání věcí pomocí držení trojúhelníku kombinace šipek o.k. Jako vydávali updaty, ale hlavně balanční co se vyváženosti účinnosti gearu a kouzel týkalo +
    některých bossů a pak to zopákli ještě několikrát. Nijaký zásadní problém jsem neměl, jako uga buga hráče mě samozřejmě potěšila balance rychlosti kolosálních zbraní, kdy jsem akorát měl problém umlátit tuším, že Clergymana nebo Plasiosaura, nevzpomenu si přesně, jednoho z nich, co v tu dobu furt odskakoval a spamoval útoky na dálku. Radhaan před první updatem byl taky záživný, ale byla to prdel, ne jako teď.
    AIAX
    AIAX --- ---
    HAVANA: U FS her nejsou problém ani tak bugy jako balancování - zbraně, kouzla, bossové, PvP atd. Jsou známí tím, že mocně balancujou ještě roky po vydání.

    Třeba Radahn byl v den vydání, kdy jsem to hrál, totální maso, i streamerům, kteří ty hry většinou procházejí s prstem v nose, z něho praskaly žilky. IIRC to byla jedna z prvních věcí, které FromSoft hotfixnul. A takových věcí jsou v těch hrách hromady.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    HAVANA: Takže v tom budeš s náma;-)

    Já se nebojím. Má to bejt expanze, kterou nestihli do prvního release, nikoliv nový engine. A podle me FS vydává tiskový práci, když to projde jejich QA a Myazaiki se pod to podepíše.

    Jen tuhle myšlenku trochu nahlodává, že mají release pattern. Když se ten pattern potvrdí, tak zítra FS zveřejní story trailer.
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    RUDOLF: Já mám dva pandulaky zaparkovaný před miquellou samozřejmě :)
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    HAVANA: FS jsou japonci a dbaj na kvalitu. Neříkám, že se to nestane a že je to vždycky dokonalý. Většinou to vyřeší 0-day patch. Já hrál ER ze steamu v den release a měl jsem nějaký 3 podivný pády, za který možná ani ER nemohla ale OBS a moje obstarožní deska někde z roku 2014, když jsem to chtěl streamovat a navíc jsem měl jen 8 GB ram místo 16. Když jsem to jen hrál, tak už to běželo úplně v pohodě, i když jsem měl půlku doporučené RAM.

    Je to hratelný od prvního dne a notabene u tebe, do DLC se hned nedostaneš, musíš pokořit dva specifické bosse a jestli byli nějaký trable u DLC v den vydání, tak ty už o tom ani nebudeš vědět.
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    Nehrál sem elden ring, ani jinou from soft hru v den vydání, většinou spíš naopak, většinou až když měla už všechny dlc a byla hotová...

    Jak to má fs s hrama v den vydání? Je to hratelný, nebo kazdej den pribejva 20gb patch?
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    T-40 dni a je to tady.

    Muj plan:

    Screenshot-20240513-214036-Instagram-Lite
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    LOVE_DALI: No, obávám se, že to už dávno ne. Nemyslím, že moc lidí pod 35 tenhle popkulturni odkaz dá :-) #keci #strednivěk #krize
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    TRAGED:
    PHOW_SAATCH: Hoši, hoši! :D
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    TRAGED: No to si děláš legraci, přesně tohle jsem mu chtěl včera taky napsat :D :D
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Toho dne byl Love_Dali Jr. Poněkud neklidný.....
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Nebo do studny ve Fishing Hamlet..
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    LOVE_DALI: Pusť mu DS2 a řekni mu, ať skočí do studny v Majule :)
    AIAX
    AIAX --- ---
    LOVE_DALI: Mladej si na odvetu počká, za dvacet let tě zaveze do nejhoršího starobince v republice.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Přátelé, musím se pochlubit, jaká jsem svině. Když mladej před pár měsícema začal hrát DaS1, tak jsem mu vykecal díru do hlavy, že v Firelink Shrine je tajnej vchod do další lokace.
    Přes studnu...
    Mno, celou dobu to ve něm hnilo, až se včera odhodlal k činu a skočil si do studny pro "YOU DIED".
    Vzledem k tomu, že má stejnej smysl pro humor, tak se ani nenaštval. Zasmál se tomu, jak se nechal vytrollit a pokčavocali jsme dál.
    Faktem je, že jsem mu rovnou po činu řekl, že jsem tam pochopitelně kdysi taky skočil, a že taky vím, že je jeden mod, kde se to doopravdy používá jako vchod do lokace :D
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    nestává se každý den... klasická verze DS2 -50%
    Save 50% on DARK SOULS™ II: Bundle on Steam
    https://store.steampowered.com/sub/58135/
    AIAX
    AIAX --- ---
    JOPS: Nejlepší, a zároveň nejhorší level design v jakékoli soulsovce, nejen od FromSoftu. Nikde nejsou takové vrcholy jako Undead Burg/Parish - Sen's - Depths (ish) - Blighttown - Deep Hollow - Ash Lake a taková dna jako Demon's Ruins nebo Izalith.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam