• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    Rady, nápady, zkušenosti a vše okolo výchovy dvojčat a vícerčat.


    Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat
    dvojčata.cz
    Centrum pomoci rodinám s vícerčaty - Klub dvojčat a vícerčat, o.s.
    Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty

    Důležitá informace: umělé mléko pro nedonošené děti do 5kg (PreBeba Discharge) je možné mít na recept plně hrazený zdravotní pojišťovnou
    rozbalit záhlaví
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Můj život s dvojčaty:

    Včera se vrátil D. ze školy v přírodě. Byl naprosto spokojenej, plnej zážitků, s novýma kámošema z osmičky, s rozflákaným mobilem a bez bundy. No, co už. Co by člověk chtěl víc, že jo? Jsou horší věci, než ztracená bunda (stejně už byla stará) a rozflákanej mobil (no, ten zas tak starej nebyl, ale ňáký body ještě na účtě máme, ne?). Hlavně že mám doma šťastný dítě.

    Dnes se vrátil M. Naprosto spokojenej, vysmátej, trochu rozbolavělej, ale jinak naprosto šťastný dítě, co byste chtěli víc, že jo.
    - Mami, mám spoustu novejch poznatků a zážitků. Některý jsou pozitivní a některý moc ne. Řeknu ti jeden, který moc pozitivní není.
    Láskyplně se na svého syna podívám a pravím:
    - Co? Rozflákal sis mobil?
    - Ty to víš???

    ???!!!???

    Žije. Žijou oba. Sedí v pokoji, vypráví si zážitky, u toho simulují vybalování věcí a jsou těžce happy. Jsem rozumná matka. Vím, že jsou horší věci, než ztracená bunda a ztracený fusekle. Jsou horší věci, než rozflákaný mobil. Třeba... rozflákaný mobily dva.
    Ještěže je miluju! 🙂
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    KRUPAN: dvě Avatarky:)
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    TRISSIE: jedno dvojce se nabiji, koukam... ;)
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Po dlouhe dobe jsme se nechali presvedcit a dnes jsme dvojcatum zrusili letiste a misto toho dali dve samostatne postele .
    Takze dneska spi takhle:

    TUXAMINA
    TUXAMINA --- ---
    Bruno a Nikol
    2 roky

    Ještě par měsíců zpet to byla celkem pohoda…ale poslední dobou…do krabice s nima a poslat na severní pól bez zpáteční adresy 😅😂

    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    TRISSIE: no to bylo vtipny... zrcadlo :))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KRUPAN: ale zuby jim vypadly křížem (spodní dvojky) :-)

    naprosto rozumím, našim holkám třeba první jedničky vyrostly 12 hodin od sebe :-)
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    Vse spolecne :) (jiz pred nejakym casem)

    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Dad Faces A Tough Time Keeping Toddler Triplets Away From Fridge - 1129972
    https://www.youtube.com/watch?v=E3ghwkUNyx0
    TAKAK
    TAKAK --- ---
    Ahoj, nemáte někdo po dvojčatech lyžařský set ( lyže, boty, hůlky), kluci mají kolem 128 cm, a velikost bot teď co nosí kolem 31-32 . Cenu nabídněte . Díky !
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Psychologický ústav AV ČR: "Hledáme dvojčata (věk1,5 až 2,5 roku)! A hlavně jejich rodiče! Pro studii o vývoji dvojčat jsme připravili dotazník o chování a komunikaci dětí - jeho vyplnění trvá 30-45 minut. Pomůžete tak vzniku první české studie o vývoji myšlení, chování a jazyka u dvojčat."

    vyzkumdvojcat
    https://vyzkumdvojcat.formr.org/?fbclid=IwAR2HdjNR4IOo9rPHDBqWImqyKCq3jJxuQzUacbko_f-remt2PflUkln3pzE
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    mně to nedalo, to musíte vidět: https://fb.watch/588j9S52jU/
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TANAIS: no vidis a me v porodnice vykopli a holky si tam nechali a jelikoz muz uz nemohl cekat az je domazlim ( prvni klokankovani ) tak jsem jela domu z porodnice sama, uplne sama a doma jsem byla sama do 6 do vecera nez prisel syn z krouzku a muz z prace. To bylo nejhorsi co sem s nima zazila. Pak dva mesice jezdeni do podoli dvakrat denne, ale zase dostatek spanku a terve pak masakr. Jako prvnich pul roku znam spis z fotek :D pak vlastne pohoda nez se jim o rok a pul pozdeji narodil bracha. A ted vlastne klid, jsou skoro jako trojcata :DD Bracha je ve vsem dohani. Co me jako jedinacka neprestava udivovat, je to, jak se dokazou milovat a jeden bez druheho nemuzou zit a vzapeti na sebe vsichni tri jeci a rvou se..
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    LORAIN: já jsem takovou krizi asi neměla, že mi bylo úzko kvůli dvojčatům. Pro mě bylo jedno z nejnáročnějších období období na roomingu v porodnici - já jsem tam byla asi týden, spánková deprivace šílená, v zásadě mi sestřičky moc nepomohly. I teď je mi blbě, když si to vybavím - s hrůzou jsem se budila, že jsem zaspala krmení a tak podobně. Ale tohle naštěstí brzy skončilo. Jakmile jsem přijela domů, bylo to o moc jednodušší, manžel se hodně zapojil. A když jsem ztratila mlíko, byla to vlastně pohoda. No a pak nastalo veselo od cca 11 měsíců do cca 3 let, kdy už chodili, ale nedalo se s nima domluvit. Byla to likvidační jednotka. Od té doby je to s nimi pořád lepší a lepší. Zdaleka už na sobě nejsou tak závislí, ale jsou nerozluční.
    Pro mě je to něco úžasnýho. Přesně, jak píšeš - neustále překvapují. Kéž by jim ten vztah vydržel až do dospělosti.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TANAIS: Když mi bylo úzko, potkala jsem v zoo rodinu s trojčaty ve věku našich dvojčat. Tři chlapečci v modrých svetřících. V tu ránu jsem se cítila o sto kilo lehčí.
    A taky mám pocit, že děti krátce za sebou jsou pro rodiče mnohem náročnější.
    U dvojčat mám pocit, že od určitého věku je to vlastně výhoda.
    Nicméně ano, i tak jsem přesvědčená, že dvojčata jsou velmi specifická a že to žádný rodič, který je nemá, nemůže pochopit. A neustále překvapují - jednou soudržností, jednou vzájemným napojením, jednou nesmírnou soutěživostí, ohromnou nevraživostí, projevy vzájemné lásky atd.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Taky to máte tak, že jste přesvědčeni o tom, že dvojčata jsou prostě nejvíc a že to žádný rodič, který dvojčata nemá, nemůže při vší úctě pochopit? :-) A to ani v případě, že mají děti krátce za sebou? (To je argument, který prostě nefunguje! :-)
    Jsem z toho pořád vedle, že jsou dva. A to už jim je devět pryč.
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    cesty dvojčat jsou nevyzpytatelné...:D
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    husty, beru zpet :D
    ZEWL23BABA
    ZEWL23BABA --- ---
    ZEWL23BABA: O náklady na dopravu se samozřejmě podělíme
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam