• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • zobrazit sekci
    Co je minerální make-up?

    Minerální make-up je nejčastěji k vidění ve formě sypkého pudru, existují ale i make-upy kompaktní nebo tekuté. Základní složkou jsou přírodní minerály - nejčastěji slída, oxid zinečnatý a oxid titaničitý. Poslední dva jmenované fungují také jako ochrana proti slunci. Složení se značku od značky liší, nicméně většinou obsahuje další oxidy, které dodají barvu. Výhodou oproti běžným ("nepřírodním") make-upům je to, že neobsahují syntetická barviva, vůně, konzervanty nebo talek. Minerální make-up ale nemusí zahrnovat jen...make-up (ve smyslu podkladové báze). Minerální může být úplně všechno - stíny, linky, řasenky, tvářenky, rozjasňovače, bronzery, rtěnky, lesky a balzámy na rty.

    Minerální make-up - proč?

    Minerální make-up je obzvláště vhodný pro citlivou pokožku a pleť se sklonem k akné. Oxid zinečnatý a oxid titaničitý působí protizánětlivě a antikomedonně. Kromě toho nabízejí přirozenou ochranu proti slunci. Díky minimálnímu obsahu syntetických látek je minerální make-up dobře snášen i u těch, které běžný make-up kvůli přecitlivělé pokožce používat nemohou. Obecně se také tvrdí, že minerální make-up díky protizánětlivým a dalším složkám zlepšuje kvalitu pleti. Další výhodou je obrovský výběr odstínů - například The All Natural Face jich má přes 50.

    Minerální make-up - a co když...?

    A co když to dostatečně nekryje?
    Minerálního make-upu je mnoho druhů, můžete si vybrat od velmi jemných po silně krycí. Takže je to jen na vás, jakého krytí si přejete dosáhnout.

    A co když to nevydrží celý den?
    Naprostá většina minerálích make-upů vydrží nejméně tolik, co běžné make-upy z drogérie. A některé mnohem mnohem víc, celou noc i den :). Kromě toho se dají přirozeně vrstvit, takže je lze upravovat během dne.

    A co když je to drahé?
    Ani ne. Různí výrobci nabízejí různé velikosti, je v tom trochu hokej. Ale balení odpovídající standardní padesátimililitrové lahvičce make-upu (tj. 30 g nádoba, v ní cca 12 g produktu) vás vyjde dejme tomu na něco přes tři stovky.

    A co když se po tom osypu?
    Jak už jsem psala, podstatnou váhodou minerálních produktů je, že jsou vhodné pro citlivou pokožku. Ovšem je možné, že na určitou značku budete mít alergickou reakci. To je normální a neznamá to, že jste alergické na minerální make-upy obecně, jen vám nevyhovuje konkrétní značka.

    To je jen několik "a co když...", co mě napadlo, pokud vás něco napadne, doplním :).

    Minerální make-up - jak nakupovat?

    Některé značky se dají sehnat i u nás (Lily Lolo, Bare Escentuals...). Já však doporučuji zahraniční e-shopy. Je vhodné si odstín předem vyzkoušet, proto e-shopy nabízejí vzorky (jednotlivě nebo v sadách) za více než přátelské ceny. Make-up s pletí vždy trochu reaguje a odstín na obličeji se může lišit od toho v krabičce. Navíc obrázky na webech bývají často zavádějící. Vzorky jsou prostě jednoznačně nejlepším způsobem, jak najít ten správný odstín.

    Zde uvádím pár obchodů, o kterých vím, pokud znátě nějaké další, přidám je sem.

    Silk Naturals - http://www.silknaturals.com/
    The All Natural face - http://www.theallnaturalface.com:
    Lucy Minerals - http://annelangguth.vpweb.com/default.html
    Sassy Minerals - http://www.sassyminerals.com/
    MAD - http://www.madminerals.org/
    Beautiful Girl - http://www.beautifulgirlminerals.com/
    Bare Faced - http://www.barefacedminerals.com/
    Pure Beauty - http://terrafirmacosmetics.com/
    Moi - http://www.moiminerals.com/
    Erth - http://www.erthminerals.com/
    Adorned with Grace - http://www.adornedwithgrace.com/
    Alima Pure - http://www.alimapure.eu/
    Meow - http://www.meowcosmetics.com/
    Lily Lolo - http://www.lilylolo.co.uk/
    Buff'd - http://www.buffd.com/
    Mineral Pure - http://www.mineralpuremakeup.com/
    Elemental Beauty - http://www.elementalbeauty.co.uk/
    Signature - http://www.signatureminerals.com/
    Everyday Minerals - http://www.everydayminerals.com/
    Just Pure Minerals - http://justpureminerals.com/
    Progress in Health - http://www.progressinhealth.com/index.php?affiliate=321&vmcchk=1&option=com_virtuemart&Itemid=53

    To samozřejmě není ani zdaleka všechno. Minerály můžete taky nakupovat na etsy - http://www.etsy.com/ . Najdete tam ještě asi bambiliardu dalších značek.

    Značek je, jak vidět, hodně. Časem se tu objeví jejich hodnocení, buď moje nebo vaše, budu sem házet všechno možné užitečné, co se v auditku objeví. Nástěnka je ve výstavbě :D.








    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam