• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    Sdílení zkuseností, postupů, rad, a nebo frustrace z komunikace s prislusnymi urady.
  • ŽÁDOST o elektronické oznámení o příchodu zásilek z ciziny - Stáhnout -urychlení procesu doručení zásilky o další kousek. Podepsat, oskenovat a poslat na email sklad.praha120@cpost.cz nebo na adresu na adresu Pošty Praha 120
    Pokud vám pošta vyměřila neoprávněně 180 kč, můžete podat elektronicky stížnost na ČOI ZDE. ČOI zas má ze zákona povinnost se tím zabývat.Podrobnosti viz nástěnka
  • rozbalit záhlaví
    BORAG
    BORAG --- ---
    KALIBAN: za posledních přibližně 18 let se mi stalo jen asi 6x, že to tam zůstalo déle jak týden. Nějakých 90 % všech zbývajících zásilek bylo v hodnotách $4-$15 (náklady na balné), takže s tím nebyl problém. Ten nastal až nyní.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    namuzu si pomoct, ale jen mesic na celnici z usa chapu ze normalniho cloveka... my ostatni uz na to mame tenhle obrazek

    SITH
    SITH --- ---
    BORAG: přes koho jsi to posílal? Příště si to nech poslat přes někoho kdo ti to ještě proclí a když to náhodou chytne celník, tak s nima mají dobré kontakty a je to rychlejší
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    BORAG: Tak celník je něco jako revizor, to nechce dělat úplně každý…
    BORAG
    BORAG --- ---
    BORAG: UPDATE: 18. listopadu a zatím žádná další změna. Prý všechny potřebné dokumenty mají, ale jsou prý zahlceni. Tohle už začíná být dost absurdní. Necelých 10 dní z USA do Prahy, a pak téměř měsíc na celnici. Rozumím tomu správně, že všichni věděli o zavedení cel a dph na zásilky mimo EU, jen celníkům to zapomněli říct, aby se na to stihli personálně připravit?
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Chtěl jsem nasdílet zkušenost s posledním nákupem z UK: kupoval jsem merch na Bandcampu, kterej vybral i VAT. Přišel dopis s nabídkou zastupování od pošty, ale šel jsem na web Celní Správy “eCeP”. Login přes Bankovní Identitu. Mezitím jsem si vyžádal z Bandcampu jejich IOSS číslo. To jsem potom zadal do celního prohlášení a během jednoho dne byla zásilka propuštěna bez poplatků. Nepotřeboval jsem ani žádné faktury nebo výpisy z účtů.

    Ideálně měl odesílatel napsat na zásilku to IOSS číslo rovnou a pak by se to na celníci vůbec nezaseklo. Ale i tak to dobře dopadlo.

    Takže konec zastupování českou poštou. Díky tomu portálu si všechno vyřídíte sami!
    BORAG
    BORAG --- ---
    FYI: Balíček z USA dorazil na 120ku 26. října, všechny potřebné dokumenty byly dodány on-line. Do současné doby tam stále leží. Prý toho mají hodně a ještě se nedostali k věcem, které dorazily 24. října.
    ADAM
    ADAM --- ---
    XL1: je to víc balíku ale všechny na STEJNOU adresu
    XL1
    XL1 --- ---
    Máte někdo zkušenost s Fedex Air MPS (Multi Package Shipments)- chápu to správně tak že třeba z Prahy pošlete10 zásilek po 100 gramech do USA a letí to v balíku a teprv v USA se to rozjede an různé adresy a přitom se tady FEDEXu platí jako /nebo samozřejmě o něco víc/ za 1kg zásilku do USA ???
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Tak testuji online deklaraci, jedná se o dar do 45 eur (doufejme, čekám na fakturu), řešili jste už někdo dar? Jakou formu má mít prohlášení o daru? Stačí jim na fakturu napsat gift, nebo chtějí nějaké delší čestné prohlášení? Já to klidně namastím, jen nechci zbytečně otravovat dárce.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    NAVARA: kdyz to procitam, tak myslim, ze to je kvuli tomu, ze tam zaskrtla ten gift, jenze ja se zase nechci dopustit podvodu, takze priznam, ze jsem to koupila na ebay. urcite tam rano zavolam.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    NAVARA: aha, ok, ja uz tady smolim ty prohlaseni a doklady o cene a blabla. ale asi tam fakt radsi zavolam.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    POZITRON: Běžně bys tam posílala tu plnou moc a podklady (info o výhře aukce / faktura s rozpisem VAT a potvrzení banky o platbě), ale tím že ti tam píšou, že už je to uzavřeno - což je dost nestandard, když po tobě chtějí ty údaje až teď - bych zavolal na poštu wtf a co vlastně chtějí
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    NAVARA: tak ja uz jsem obdrzela dopis od ceske posty, kterej obsahuje mimo jine fotku balicku. odesilatelka na balicka zaskrtla, ze se jedna o gift a ze hodnota zbozi je 10 liber. ja vec ale vydrazila na ebay za 5 liber plus jsem uhradila nevim komu ty 4 libry VAT. tohle nevim, jestli by nemohl byt problem.

    https://www.postaonline.cz/celni-rizeni/ zde je mi po zadani cisla zasilky oznameno, ze celni rizeni probehlo, takze tudy ne.

    abych dostala balicek co nejrychleji, tak ted proste vyplnim a zaslu plnou moc pro zastoupeni ceskou postou? plus sesmolim nejaky dokument s prohlasenim, ze zasilka obsahuje zbozi pro soukromou potrebu, specifikaci zbozi, doklad o druhu a cene zbozi (screenshot z ebay) a doklad o platbe (screenshot z el. bankovnictvi) a tim je to vyrizeny?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KORKMAZ: jsem zvedava, jak pochodis mam na ceste par drobnosti z ali a jsou to cetky za par dolaru, treba za 2 a tak.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KORKMAZ: drobnost/cena uz jsou ted irelevantni
    moje vcerejsi zkusenost byla, ze po me nikdo nic nechtel, viz [QWWERTY @ Dealextreme - laciné gadgety a spousta dalšího z Číny]
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Přátelé, když mám něco z Ali (drobnost pod EUR 20) a už se to ocitlo v Lutychu a teď je to na cestě sem - budou tady ještě jakkoliv prudit naši? Do unie to vstoupilo v BE a DPH jsem platil při nákupu, tak tajně doufám, že to samo dorazí bez dalších nákladů a papírování...

    Díky a čaj
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    NAVARA: dekuju
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    POZITRON: Přepošleš jim email z eBay o zaplacené ceně a potvrzení z banky o uhrazení stejné částky kartou. A zmínil bych tam, že už ti VAT naúčtovali.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Ted tam pribylo tohle viz priloha.
    V mailu nic, ani poslou dopis, ale radsi se ptam predem - jak se doklada hodnota? Vydrazila jsem za 5 liber pres 10 let stary detsky zavesy Ikea, pouzity, zkraceny. Pro me maj samozrejme nevycislitelnou hodnotu, protoze uz nejdou sehnat, ale jak do prdele asi dolozim hodnotu? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam