• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KROMANONCharakter písmem
    klub bude slouzit pouze a vyhradne k vkladani obrazku pisma (odstavce, vety) vyhradne prispevatele a naslednym pokusum odhadnout charakteristicke rysy pisatele (pripadne naladu, prostredi a podminky ve kterych to bylo psano). Ostani prispevky mimo tema budu prubezne mazany majitelem diskuze, tedy mnou.
    rozbalit záhlaví
    ALIA
    ALIA --- ---
    ROSEE: tak jako ja bych ti i neco napsala, jenze se v grafologii nevyznam:) Jedine, co muzu rict, ze by to melo byt psane na nelinkovany papir, protoze i rozestupy a pravidelnost mezi linkami textu ma svuj vyznam.
    Nicmene souhlasim s tim, co tam pises, to pismo mi prijde opravdu hodne zvlastni prave tim sklonem a taky jsem se musela docela soutredit, abych to precetla:) Nejdriv jsem si myslela, ze jsi levak.
    ROSEE
    ROSEE --- ---
    Tak Vám tedy všem pěkně děkuji! =D =((
    ROSEE
    ROSEE --- ---
    Tak jsem něco napsala, za případné chyby se omlouvám =D

    HYSTERKKA
    HYSTERKKA --- ---
    CHUCKEE: souhlasim, taky mam na Camael podobny nazor
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    CHUCKEE: :) k tomuto bych se i připojil:)
    ZATRSATR
    ZATRSATR --- ---
    zajimalo by me, jak se kouka grafologie na to, kdyz si nekdo vymysli svuj vlastni styl pisma...proste svuj vlastni psaci font...
    CHUCKEE
    CHUCKEE --- ---
    óó děkuji KRONOMANe, že jsi mi věnoval nějakou tu řádku ze svého textu, stále si myslím, že našeho rukopisu se dají vyčíst věci, jako je nálada, nebo stres a tak dál....neříkám, že to ovládám, tak daleko jsem se ještě nedostal, ale je to jen o tom, kolik typů písem, nálad a lidí poznáš. Taky koukám, že camael je taky krutá vědma, co se týče písma, nevypadá, že by byla grafomanem, spíše o tomto směru hodně studovala a také jí to jistě zajímá, tudíž je to spíše grafoložka, nežli nemocná grafomanka...neboť grafomanie je psychická porucha jednotlivce a řekl bych, že já jí trpím...nijak mi samozřejmě nevadí, ba naopak...
    RBKH
    RBKH --- ---
    Je tato diskuze pouze o hraní si a hádání charakteru pisatele jen tak pro ukrácení dlouhé chvíle, anebo o skutečné grafologii jako takové? Pokud je to diskuze "odborná", tak ať se projeví ona odbornost. Protože grafologie je skutečně odborná metoda, která se využívá např. ve forenzní psychologii atd.
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    CAMAEL: kdybys na ten dokument nekde narazila urcite ho rad hodim na ftp ke stazeni at se muzem poskolit vsichni. Totez plati o knize, klidne bych si ji i zakoupil:-)
    CAMAEL
    CAMAEL --- ---
    STRANGERD: mám zcela povšechné informace jen co jsem si přečetla jednu knihu, nic víc. Pamatuji se na jeden dokument, kde to opravdu byla neuvěřitelná věda od měřítek sklonu a po měřenídélek, oblouků a rozestupů. Zase až tolik tomu nerozumím.
    Ale právě proto, že to je takto změřitelné a téměř prosto osobních dojmů, pak bych věřila, že to jevelice objektivní.

    Myslím si, že grafologie vznikla obráceně (tedy ještě se na to podívám). Ze závěrů standardní psychoanalýzy vznikaly postupně přiřazované rysy v písmu.
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    CAMAEL: no a je grafologie opravdu tak odborna? zda se ze se v tom vyznas, existujou treba nejaky srovnavaci testy zaveru grafologickyho rozboru a normalni psychologicky analyzy?
    CAMAEL
    CAMAEL --- ---
    KROMANON: Jistě :-)

    Napsala jsem to takhle schválně, aby bylo jasné, že "odborná" diskuze je o určitých podmínkách. Všechno ostatní je jen hra... Já v hraní nikomu bránit nechci.
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    CAMAEL: ty ses nam nejak rozjela:) Urcite o grafologickem rozboru mnoho nevim a rad se priucim. Az bude cas (v utery asi) tak to sepisu a hodmim do zahlavi jako doporuceni. Protoze bych rad aby tady prispivali i lide, kteri tom prave vubec nic nevi a soudili prave pocitem z pisma, nebudu to davat jako povinnost. Ty o tom vis urcite vice nez ja, ale zase ja si vedle tebe kvuli toho nebudu pripadat jako pitomec a striktne se neceho drzet. Proto dam doporuceni: neco ve smyslu, kdo chce poradny rozbor at udela to a to a komu staci cast, ktera mozna bude i scestna, at napise co chce. Urcite bude nakonec i dobre aby pisatel sam pravil s cim souhlasi a s cim ne:) Muze byt tak?
    CAMAEL
    CAMAEL --- ---
    A když už o tom mluvím, stálo by za to, najít neutrální text, který by všichni opsali. Ono toitž není jedno, co člověk píše. Pokud dáte k rozboru dopis od dívky, která se v tom dopise s vámi rozchází, bude to něco naprosto jiného, než dopis neutrální.

    Aspoň by se dalo na jednotlivých slovech velmi snadno pozorovat a vysvětlovat, o co se jedná....
    CAMAEL
    CAMAEL --- ---
    Informace z analýzy písma...
    - Inteligence
    - zralost osobnosti
    - Citovost
    - rozumovost
    - vitalita
    - vůle
    - temperament
    - já a představa o sobě samém
    - sociabilita
    - odlišnost
    - morálka

    Co se posuzuje:
    - velikost písma
    - sklon písma
    - šířka písma
    - plošnost písma
    - spojitost písma
    - vázání (úhel, nitka, arkáda, girlanda)
    - tlak
    - rozdíly v délkách
    - pravidelnost písma
    - ztuhlost písma
    - pomalost - spěšnost psaní
    - pravoběžnost - levoběžnost písma
    - rytmus
    - obohacení
    - poměr horních a dolních délek
    - členitost písma
    - vedení řádku
    - umístění na psací ploše
    - podpis
    CAMAEL
    CAMAEL --- ---
    KROMANON: Je to takhle jednoduše jenom polovina. Celá odbornost tím jde do háje.... Omlouvám se, ale pokud jsi založil klub, ale je ti jedno, že to vůbec neodpovídá parametrům pro grafologický rozbor, tak o tom nejspíš vůbec nic nevíš....
    CAMAEL
    CAMAEL --- ---
    KROMANON: A je to tak velký problém, aby to bylo pro všechny, kdo se o sobě chtějí něco dovědět jako podmínka pro rozbor? Můžeš to přidat do záhlaví klubu. To je to samé, jako že to musí být na čistém papře bez linek a čtverečků a psáno bez podložky.
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    CAMAEL: ja myslim, ze i tak to splnuje ucel klubu:-)
    CAMAEL
    CAMAEL --- ---
    Já bych celkově poprosila, o podpisy, ale nikoli o podpis se svým ID - ten nepoužíváte roky a roky... podpis vlastního jména a příjmení.
    Jinak je to opravdu nanic...
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    U toho poněvač se mi udělalo trochu mdlo :)
    KAROLINA182
    KAROLINA182 --- ---

    :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam